اگر قدرتی داشتم تمام خانه‌باغ‌های دامنه الوند را صاف می‌کردم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  135809 تاریخ انتشار:  1402-09-19 - 09:52 تعداد بازدید:  108
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

انتقاد مدیرکل منابع‌طبیعی از چندقانونی در شهر
اگر قدرتی داشتم تمام خانه‌باغ‌های دامنه الوند را صاف می‌کردم

اخبار


هیچ‌کدام از ساخت‌وسازهای دامنه الوند در حوزه منابع‌طبیعی نیست و اگر قدرتی داشتم تمام خانه‌باغ‌های دامنه الوند را صاف می‌کردم.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اشاره به رشد ساخت‌وساز خانه باغ در دامنه‌های الوند، گفت: متأسفانه در حریم شهرها چند قانون وجود دارد که با قرار گرفتن ماده ۱۰ قدرت اجرای مقررات منابع‌طبیعی صفر می‌شود.

اسفندیار خزایی، با بیان اینکه منابع‌طبیعی بیش از ۵۰ سال قدمت در حفاظت از اراضی دارد، تصریح کرد: مجازات بسیارسنگین و فرهنگ‌سازی در جلوگیری از ساخت‌وساز در باغ‌ها تأثیرگذار است البته وجود تفرجگاه‌ها و پارک‌های جنگلی مناسب نیز در این زمینه بی‌تأثیر نیست.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان همدان در گفتگو با ایسنا، یادآور شد: اگر سطح پارک‌های جنگلی و شهری در همدان توسعه یابد و مردم به طور رایگان بتوانند از آنها استفاده کنند، کمتر به سمت باغ می‌روند.

وی با تأکید بر اینکه استان همدان طرح کاشت یک میلیارد درخت را با شتاب پیگیری می‌کند، گفت: هر ساله کاشت درخت تنها به روز درختکاری ختم می‌شد اما در راستای طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور، امسال در استان کاشت درخت از کنگره شهدا با کاشت ۸۰۰۰ اصله درخت آغاز شده و ۱۱ آذر هم ۸۰۰۰ نهال دیگر در همدان کشت شد.

وی با بیان اینکه طرح کاشت یک میلیارد درخت یک طرح مردمی است و اعتبار خاصی ندارد، خاطرنشان کرد: این طرح شامل 3 طیف مشارکتی با کاشت صنوبر و سنجد، طیف فضای سبز با مشارکت شهرداری‌ها و دهیاری‌هاست. و طیف سوم کارخانه‌ها و معادن را شامل می‌شوند که در راستای مسئولیت اجتماعی درگیر این طرح هستند.

خزایی با اشاره به اینکه پیوست نگهداری ۱۰ ساله از این درخت‌ها تهیه شده است، اظهارکرد: طرح کاشت یک میلیارد درخت، 4 ساله است که در سال اول از امکانات دولتی استفاده شد به‌طوری که در سال گذشته ۳۸۴ 1000 اصله نهال در نهالستان دولتی استان تولید شد و امسال یک میلیون و ۳۰۰ هزار اصله نهال در این نهالستان تولید شده است.

این مسئول با بیان اینکه بخش خصوصی و بخش‌هایی که تولید دی‌اکسیدکربن دارند را وارد این طرح کرده‌ایم، یادآور شد: در نیروگاه شهید مفتح نهال تولید شده تا به مردم داده و در نقاط مختلف کاشته شود.

وی با تأکید بر اینکه در راستای مسئولیت اجتماعی بزرگترین هدف این است که تولید نهال را به مردم، کارخانه‌ها و معادن سوق دهیم، افزود: طرح کاشت یک میلیارد درخت، کمیته علمی دارد و گونه‌های مناسب هر منطقه را تجویز می‌کند و خوشبختانه هیچ انتقادی به اجرای این طرح در استان نمی‌تواند وارد شود چرا که این طرح در همدان اجرا شده و تمامی حاشیه‌های جاده‌های استان بیش از 5سال است که آبیاری نمی‌شوند.

خزایی با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ هکتار بذرکاری در جنگل گیان در حال انجام است، خاطرنشان کرد: بلوط یکی از گونه‌های جنگلی زاگرس بوده که در حال ترک جنگل‌های زاگرس است اما در سایت همدان این بلوط‌ها بذرده هستند و قصد داریم این سایت را توسعه دهیم تا جنگلی با این گونه مهم زاگرسی را از دست ندهیم.

وی با اشاره به اینکه سهم استان همدان در طرح یک میلیارد درخت، کاشت 3میلیون نهال است، اظهارکرد: یک میلیون و ۶۰۰ هزار اصله نهال تنها از طریق کشت بذور تولید می‌شود. حدود 2میلیون اصله نهال از طریق بخش خصوصی در استان همدان تولید شده است.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان همدان درباره آبیاری درخت‌های طرح کاشته شده در این طرح، یادآورشد: در سایت‌های جنگلی گونه‌هایی کشت می‌شود که نیازی به آبیاری نداشته باشد و سایت‌های مشارکتی هم بیشتر بادشکن مزارع است و طیف فضای سبزی گونه‌های کم‌آب‌بر به مدیریت شهری توصیه می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه توت، بادام و پسته وحشی از گونه‌های مثمر جنگلی هستند که در این طرح کشت می‌شود، بیان کرد: طرح دانش‌محور و با دقت جلو می‌رود و اگر آبی هم مصرف شود نیاز است. ضمن اینکه چرا نباید برای درختی که بعدها برایمان تولید آب خواهد داشت استفاده نکنیم؟

خزایی با بیان اینکه در مراتع استان همدان ۶۰۰ هکتار کشت گیاهان دارویی، خوراکی و معطر صورت گرفته است، گفت: ۱۰۰۰ هکتار کپه‌کاری و کشت گونه‌های مرتعی در استان همدان صورت گرفته که در راستای کمک به حفظ ژنتیک گونه‌های دارویی است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com