مصرف آب زیرزمینی بیشتر از تولید آب در استان است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  65027 تاریخ انتشار:  1394-08-13 - 05:45 تعداد بازدید:  448
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مصرف آب زیرزمینی بیشتر از تولید آب در استان است

اخبار

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان یکی از دلایل مهم افت آب‌های زیرزمینی در استان همدان برداشت بی‌رویه و بیش ‌از اندازه از آب‌های زیرزمینی برای آبیاری زمین‌های کشاورزی دانست و گفت: متأسفانه عده‌ای از کشاورزان برای آبیاری زمین‌های کشاورزی خود بدون توجه به بحران آب در استان همدان، اقدام به حفر چاه می‌کنند که این موضوع موجب کاهش شدید منابع آبی در استان شده و به دلیل تقاضای زیاد مردم در بخش کشاورزی و آب شرب، آب‌خوان‌های استان به طور فاجعه‌باری تخلیه می‌شود.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای همدان، مرتضی عزالدین از کشت محصولات پر آب‌بری چون سیب‌زمینی، یونجه و هندوانه در استان همدان خبر داد و افزود: از سویی کشت محصولات پرآب‌بری چون سیب‌زمینی، یونجه و گوجه‌فرنگی در استان همدان مصرف آب در حوزه کشاورزی را بیشتر کرده است که برای جلوگیری از برداشت بی‌رویه آب از منابع زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای استان همدان اقدام به انسداد چاه‌های غیرمجاز در استان همدان کرده است.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه انسداد چاه‌های غیرمجاز و بدون پروانه یکی از برنامه‌های مهم شرکت آب منطقه‌ای استان همدان برای صرفه‌جویی در آب است، بیان کرد: یکی از اهداف اصلی این شرکت جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز و انسداد چاه‌های غیرمجاز برای حفظ آب‌های زیرزمینی استان همدان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با اشاره به اینکه کشاورزان باید از کشت در اراضی کشاورزی که تحت شرب چاه‌های غیرمجاز است خودداری کنند، ادامه داد: کشت در این مناطق ممنوع است و چاه‌های غیرمجاز در نخستين فرصت مسدود خواهد شد.
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای همدان نیز اظهار كرد: یکسری از چاه‌ها پیش از سال ۱۳۸۵ حفر شدند و در سال ۱۳۸۹ قانونی تصویب شد که به این چاه‌ها پروانه و مجوز داده شود که بر همین اساس این چاه‌ها حتی اگر پروانه نداشته باشند، قانونی هستند.
منصور ستوده با بیان اینکه 3 هزار و ۵۰۰ حلقه چاه فاقد پروانه بهره‌برداری اما قانونی در استان همدان وجود دارد، از اقدام مالکان این چاه‌ها برای دریافت پروانه از طریق دفاتر پیشخوان خبر داد و گفت: در دشت‌های ممنوعه استان همدان هیچگونه مجوز حفر چاه صادر نمی‌شود و پس از سال ۱۳۸۵ قانون‌گذار به حفر هیچ چاهی مجوز نمی‌دهد. وی با اشاره به بحران آب در استان همدان و کاهش شدید منابع آبی در استان اظهار کرد: در مورد کاهش آب در استان همدان چند موضوع دخیل است که یکی از آنها حفر چاه‌های غیرمجاز برای کشاورزی است. ستوده گفت: بیلان منفی دشت‌های استان همدان ۲۳۰ میلیون مترمکعب بوده به ‌طوری ‌که کسری مخزن ۲۳۰ میلیون مترمکعب است. معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای همدان افزود: برای چاه‌های مجاز کارت هوشمند صادر شده تا بر اساس پروانه بهره‌برداری از آن برداشت شود و اگر چاه‌های مجاز هم اضافه برداشت کنند با مالکان برخورد شده و برق آنها قطع می‌شود.
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای همدان در مورد کاهش شدید منابع آب زیرزمینی استان همدان گفت: برداشت آب از چاه‌های غیرمجاز و چاه‌های مجاز و خشکسالی‌هایی که در سال‌های اخیر اتفاق افتاده موجب شده که منابع تجدید‌پذیر استان همدان کاهش یابد. ستوده با اشاره به اینکه عواملی چون توسعه استان، افزایش جمعیت و توسعه کشاورزی از دلایل کاهش منابع آب زیرزمینی است، افزود: متأسفانه مصرف آب زیرزمینی بیشتر از تولید آب در استان همدان است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com