کوه الوند پناهگاه حیات‌وحش شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  59689 تاریخ انتشار:  1394-03-23 - 05:45 تعداد بازدید:  164
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کوه الوند پناهگاه حیات‌وحش شود

اخبار

درصد بسیار زیادی منطقه الوند به دلیل وجود معادن واگذار شده است با این حال انتظار می‌رود لااقل 5 هزار هکتار از اطراف قله الوند به عنوان پناهگاه حیات‌وحش شناخته و ثبت شود.
سرپرست اداره‌کل حفاظت از محیط‌زیست استان   با بیان این مطلب در جمع فعالان سازمان‌های مردم نهاد محیط‌زیستی گفت: با توجه به تعاملاتی که بین ادارات حفاظت از محیط‌زیست و سازمان صنایع و‌معادن استان همدان در خصوص استقرار صنایع و اعطای مهلت به واحدهای آلاینده وجود دارد، انتظار می‌رود اطراف قله‌الوند با شعاع 5 هزار هکتار به عنوان پناهگاه حیات‌وحش تعیین شود.
عادل عربی ادامه داد: الوند آبرو و نماد استان همدان است و تمام مساحت آن نباید به عنوان معدن گرانیت مورد بهره‌برداری معدنی، گردشگری و صنعتی قرار گیرد، بلکه انتظار می‌رود بخشی از این کوه برای حفاظت از حیات‌وحش به عنوان پناهگاه و تفرج، معرفی و آزاد شود.
وی در این نشست به سؤال‌های فعالان سمن‌های محیط‌زیست در استان پاسخ گفت و اظهار کرد: اعضای  سمن‌ها دلداده و عاشق هستند و بدون چشمداشت اهداف محیط‌زیستی را پیگیری می‌کنند.
عربی از اعضای سازمان‌های مردم نهاد استان خواست با توجه به اثرگذاری مؤثرشان، در شبکه‌های اجتماعی فعال باشند و متخلفان محیط‌زیستی را معرفی کنند و نا امید نشوند.
وی با برشمردن ویژگی سمن‌ها بیان کرد: اشتراک مساعی، قدرت دادن و توانمند‌سازی، آزادی بیان بدون وابستگی‌های سیاسی و اجتماعی و سهیم شدن در مسئولیت‌ها از ویژگی‌های سازمان‌های مردم نهاد است که با این اوصاف می‌توانند در توسعه مشارکتی نقش مهمی داشته باشند، زیرا بسیج مردمی در حوزه محیط‌زیست نقطه ضعف ماست و هنوز نتوانسته‌ایم مباحث محیط‌زیستی را در جامعه بسط دهیم.
سمن‌ها باید آنقدر فعالیت خود را توسعه دهند که مردم در کنار صحبت کردن راجع به سایر مسائل اجتماعی و اقتصادی، درباره محیط‌زیست هم حرف بزنند.
سرپرست اداره‌کل حفاظت از محیط‌زیست استان  در ادامه اعلام کرد: سال آینده 80 مدرسه در استان به عنوان مدرسه سبز معرفی می‌شوند و 30 آموزشگر محیط‌زیست در این مدارس به آموزش مسائل محیط‌زیستی می‌پردازند که نیمی از این افراد از میان فعالان سازمان‌های مردم نهاد با موضوع محیط‌زیست انتخاب خواهند شد.
وی با بیان اینکه همه ما در ایجاد وضعیت تهدید در زمینه محیط‌زیست مقصریم افزود: تغییر اقلیم، افزایش ریزگردها و دمای زمین از جمله این تهدیدات است که باید برای جلوگیری و کاهش اثرات آنها بیشتر از قبل به آموزش و ترویج راهکارهایی برای بهبود وضعیت فعلی بپردازیم.
سرپرست اداره‌کل حفاظت از محیط‌زیست استان در خصوص آلاینده‌های آب رودخانه عباس‌آباد همدان نیز گفت: آب عباس‌آباد منبع آب آشامیدنی همدان است و نباید آلوده شود، بنابراین بر اساس قانون، واحدهای آلاینده آب رودخانه عباس‌آباد پلمب و جریمه می‌شوند.
گفتنی است در این نشست که به مناسبت هفته محیط‌زیست برگزار شد، مسائل محیط‌زیستی استان از جمله پاک‌سازی طبیعت، خشک شدن تالاب آق‌گل، تغییر الگوی کشت، دشت اسدآباد، چاه‌های غیر‌مجاز، به روز شدن قوانین محیط‌زیست، افزایش آگاهی مسئولان و مردم، دفع زباله‌ها و بازیافت، پسماندهای روستایی و وضعیت حیوانات در شهر بررسی شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com