1403-02-071403-02-17bool(false) نقش رزمندگان همدان در ‌آزاد‌سازی سوسنگرد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  53226 تاریخ انتشار:  1393-08-26 - 05:45 تعداد بازدید:  1316
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نقش رزمندگان همدان در ‌آزاد‌سازی سوسنگرد

اخبار

 با آغاز جنگ تحمیلی از سوی رژیم بعث عراق، محور اصلی تهاجم دشمن، دشت خوزستان بود و یگان‌های زرهی، مکانیزه و پیاده دشمن با تمامی توان سعی بر تصرف این منطقه نفت‌خیز از میهن اسلامی ایران را داشتند. و این حداقل خواسته صدام از تهاجم به ایران اسلامی بود و این مهم را حتی با تغییر نقشه جغرافیایی کشور عراق با الحاق استان خوزستان به نام جعلی عربستان انجام داده بود.
جبهه خوزستان به لحاظ شکل زمین و موقعیت به سه منطقه شمالی، میانی و جنوبی تقسیم شده که جبهه میانی شامل منطقه عمومی دشت آزادگان و به مرکزیت شهر سوسنگرد است.
سوسنگرد نامی آشنا و سرشار از حماسه‌های شورانگیز است و از نظر جغرافیایی در 55 کیلومتری شمال غربی اهواز قرار دارد. در آغاز تهاجم، برخلاف تصور دشمن که فکر می‌کردند عشایر و مردم منطقه به دلیل عرب‌زبان بودن با آنها همکاری می‌کنند، اهالی منطقه با تمامی وجود در برابر تعدی دشمن ایستادگی كردند و آغاز رسمی جنگ با بیش ا از50 روز حمله‌هاي مکرر را که به قصد تصرف شهر به وقوع می‌پیوست ارتش بعثی را زمین‌گیر كردند.
مقاومت جانانه رزمندگان بومی و سایر هموطنان سبب شده بود که عبور از سوسنگرد و ادامه تهاجم به سمت شهر اهواز برای دشمن به کابوسی وحشتناک تبدیل شود.
در روز 6 مهرماه 1359 شهر سوسنگرد سقوط کرد و تعدادی از ضد‌انقلاب‌ها به همراه نیروهای بعثی عراق وارد شهر شدند و با گماردن یکی از مزدوران به عنوان فرماندار، ساختمان فرمانداری را مقر خود قرار دادند، به دنبال این اتفاق، در عملیات شهید «غیوراصلی» و جمعی از رزمندگان، شهر از وجود متجاوزان بعثی پاکسازی و آزاد شد.
به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس بار دیگر فشارهای بی‌امان دشمن در 22 آبان‌ماه 1359 منجر به کامل شدن حلقه محاصره شهر سوسنگرد و قطع ارتباط کامل رزمندگان شهر با سایر جبهه‌ها شد به نحوی که رزمندگان اسلام در فقر کامل تجهیزات، مهمات و تدارکات بودند. نیروهاي تا دندان مسلح دشمن، به صورت مستمر سعی بر تصرف شهر داشتند، از سوی دیگر کارشکنی‌های بنی‌صدر و هماهنگ نبودن سپاه و ارتش به بحران حاکم می‌افزود.
در حالی که وضعیت بسیار پیچیده‌ای بر مدافعان شهر تحمیل شده بود، به نحوی که بسیاری از رزمندگان به شهادت رسیده و یا مجروح شده بودند، رزمندگان تبریزی در تماسی با بیت شهید مدنی، شرایط سخت شهر را به اطلاع وي می‌رساندند و از این طریق حضرت امام خمینی(ره) در جریان امور قرار گرفته، و به بنی‌صدر هشدار می‌دادند که تا 24 ساعت آینده حصر سوسنگرد باید شکسته شود وگرنه خودم به آنجا خواهم آمد.
در همین حال حضور حماسی مقام معظم رهبری (نماینده حضرت امام خمینی(ره) در شورای عالی دفاع) و شهید مصطفی چمران در این منطقه مرهمی بر دل خسته رزمندگان بود.
سرانجام با نظارت مقام معظم رهبری و روشنگری داهیانه ایشان و شهید چمران که با حضوری مستقیم در کوران حوادث منطقه همزمان شده بود منجر به انسجام نیروهای ارتش و سپاه شده و با فرمان حضرت امام خمینی(ره) و تدبیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در تاریخ 26 آبان‌ماه 1359 در عملیاتی حماسی، محاصره شهر شکسته شده و سوسنگرد به طور کامل در اختیار نیروهای خودی قرار گرفت.
با انجام این عملیات جاده مواصلاتی سوسنگرد- اهواز هم از دسترس دشمن خارج شده و به تعبیری با حفظ شهر سوسنگرد، شهر اهواز و متعاقب آن موقعیت استراتژیک خوزستان تثبیت و از سقوط حتمی آن جلوگیری شد.
نقطه اوج این حماسه بزرگ، نقش بی‌بدیل ولایت فقیه و رهبری در عبور از بحران‌های شکننده بود.
رزمندگان سپاه استان همدان نیز در قالب گروه‌هایی از آغاز تهاجم دشمن در این منطقه حضور پیدا کرده و پابه‌پای مدافعان شهر از حریم سوسنگرد دفاع كردند.
علاوه بر رزمندگان سپاه استان، تعدادی از نیروهای با تجربه هم در قالب گروه‌های جنگ‌های نامنظم در رکاب شهيد چمران در این منطقه علیه دشمن زبون جهاد می‌کردند.
در این راستا تعدادی از آنها نیز به شهادت رسیده و یا مجروح شدند، حضور حماسی رزمندگان استان تا اواخر اسفندماه 1359 به صورت مستمر ادامه داشته و صدها نفر در این منطقه حماسه آفریدند، همچنین دلاوران ارتشی استان در قالب تیپ سوم زرهی شهید قهرمان از اواخر آذرماه 1359 در قسمت جنوبی منطقه سوسنگرد و در مجاورت رودخانه کرخه کور استقرار یافته و در تاریخ 15 دی‌ماه 1359 عملیات نصر را انجام دادند که با انجام این مأموریت آفندی آخرین گام‌های تجاوز دشمن را خرد كردند و از آن پس دشمن بعثی در منطقه به صورت انفعالی و فقط در جایگاه پدافندی عمل كرده و اندیشه ادامه پیشروی را از فکر خود خارج كردند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com