1403-01-301403-02-09bool(false) برای همدان صنایع بزرگ می‌خواهیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 9 ارديبهشت 1403

Today : Sun, April 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  132892 تاریخ انتشار:  1402-04-06 - 08:37 تعداد بازدید:  624
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان:
برای همدان صنایع بزرگ می‌خواهیم

نویسنده : غزل اسلامی

اقتصادی


 30طرح تولیدی جدید در همدان راه‌اندازی شده و برنامه‌های بعدی استان برای ایجاد صنایع بزرگ و های‌تک است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگار همدان‌پیام مبنی بر اینکه در حدود 2سال گذشته واحد تولیدی جدید در همدان‌ راه‌اندازی نشده دلیل آن و برنامه شما برای تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری چیست؟ گفت: ما به‌دنبال این هستیم که برای استان صنایع بزرگ را بیاوریم پتروشیمی و کارخانه شیشه خودرو در ملایر بزودی کلنگ‌زنی می‌شود، اما نبود زمین در بعضی از شهرک‌های صنعتی و رشد 26درصدی در صدور پروانه‌های صنعتی در سال گذشته، نشان می‌دهد که تعداد زیادی واحد تولیدی در مدت اخیر راه‌اندازی شده است. علاوه بر اینها برنامه استان بیشتر به سمت ایجاد صنایع بزرگ و های‌تک رفته است و علاوه بر اینکه در این بخش رف موانع شده، تاکنون 5طرح بزرگ شناسائی شده که برای استان نیاز است.


احمد شانیان در پاسخ به پرسش دیگر همین خبرنگار مبنی بر اینکه چند واحد تولیدی جدید در همدان راه‌اندازی شده؟ گفت: سال گذشته 30واحد صنعتی جدید در استان راه‌اندازی شده است.

وی کارخانه شیشه خودرو در ملایر و فرآوری کاغذ در تویسرکان را از طرح‌های جدید استان دانست و بیان کرد: بیشترین طرح‌های صنعتی استان در حوزه صنایع معدنی است به طوری‌که با توجه به ظرفیت‌های معدنی استان به دنبال ایجاد زنجیره معدنی در صنایع فولادی هستیم.

شانیان در ادامه با اشاره به اینکه استان همدان در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به رتبه پنجم کشور ارتقا یافت، اظهار کرد: در ۱۸ماه گذشته بیش از ۱۰۰ واحد صنعتی احیا شده و به چرخه تولید بازگشتند.

وی درباره معدن تازه‌کشف شده لیتیوم هم گفت: میزان ذخیره معدن لیتیوم همدان 8/5میلیون تن کان‌سنگ با عیار 81/5 ppm است، که در حال مطالعه است و چندین سرمایه‌گذار بزرگ از داخل و خارج کشور متقاضی سرمایه‌گذاری در آن هستند.

وی ادامه داد: این معدن به‌قدری اهمیت دارد که گفته می‌شود زمانی که خبر کشف آن منتشر شد قیمت جهانی لیتیوم به نصف قیمت رسید.

وی با تأکید بر اینکه باید نسبت به راه اندازی واحدهای صنعتی بزرگ باید گام برداریم، افزود: براساس طرح آمایش سرزمینی استان همدان به 3منطقه تقسیم شده که هماهنگی برای جذب سرمایه‌گذار انجام گرفته است.

شانیان گفت: با واگذاری 5 طرح‌ سرمایه‌گذاری استان به اداره کل صمت، 20طرح با رویکرد DFX تدوین کرده‌ایم تا هر سرمایه‌گذاری به همدان آمد بتواند از آن استفاده کند، که ملایر به‌عنوان نخستین شهر استان برای استفاده از آن پایلوت شده است.

مدیرکل صمت با بیان اینکه بزرگترین صنایع استان در بخش معادن است، گفت: اطلس سرمایه‌گذاری در استان تدوین شده و طرح‌ها به‌صورت آنلاین در سایت بارگذاری شده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه صنعت استان رشد فزآینده‌ای دارد، گفت: به‌طوری‌که یکی از معضلات ما کمبود نیروی کار است، حتی بعضی از شهرستان‌ها و شهرک‌های صنعتی با کمبود نیروی کار مواجه هستند.

مدیرکل صمت استان همدان در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت پرونده کارخانه کیوان همدان، یادآور شد: پیگیری‌های زیادی در زمینه کارخانه کیوان انجام شده که در نهایت به دو مسیر ختم شد؛ در مسیر نخست واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی در حال رسیدگی است چراکه اساس واگذاری این شرکت زیرسؤال است. در مسیر دوم هم استفاده از قانون حمایت از واحدهای صنعتی بود که انجام نشده و استاندار همدان مکاتباتی با وزراتخانه داشت تا بحث کارخانه کیوان در چهارچوب حمایت صنعتی مطرح شود.

شانیان افزود: برای استفاده از قانون حمایت از واحدهای صنعتی 5شرط نیاز است که یکی از آنها داشتن حکم توقیفی است و ما برای اداراتی از جمله اداره کار، مالیات و تأمین اجتماعی نامه زدیم اگر مطالبات یا حکم توقیفی از این کارخانه دارند به ما ارائه دهند که متأسفانه هنوز هیچ پاسخی از سوی این ادارات داده نشده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر کارخانه کیوان با 5تا ۱۰درصد ظرفیت تولید دارد و نابسامانی‌هایی نیز در زمینه پرداخت‌های حقوقی وجود دارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره تأمین نشدن خوراک پتروشیمی هگمتانه، تصریح کرد: اختلافاتی بین هیأت مدیره این شرکت بر سر نوع PVC تولیدی وجود داشت که در نهایت تصمیم بر این شد PVC تولیدی این گرید بهداشتی باشد.

شانیان با اشاره به اینکه پروانه این شرکت اصلاح شده است، گفت: برای کمک به تأمین خوراک این پتروشیمی اجازه واردات VCM داده شده تا وابستگی به پتروشیمی اروند کمتر شود ضمن اینکه دو هکتار زمین برای طرح توسعه پتروشیمی و تأمین گاز VCM داده شده اما هنوز کاری نشده است.

شانیان درباره آمار صادرات از گمرک استان یادآور شد: در 3ماهه نخست امسال ۱۱قلم کالا به ارزش ۲۰میلیون و ۱۵۴هزار دلار از گمرک استان همدان صادر شده است که نسبت به سال گذشته به لحاظ وزنی ۷۷ درصد افزایش دارد.

وی از برگزاری دومین نمایشگاه مد و لباس در ۲۱ تا ۲۴ تیرماه خبر داد و گفت: در نمایشگاه نخست که سال گذشته برگزار شد، از ۱۱۰ واحدی که حضور داشتند بیش از ۶۰ واحد تولیدکننده بودند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com