1403-02-031403-02-13bool(false) ذوب‌آهن غرب کشور دوباره فعال می‌شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  47169 تاریخ انتشار:  1393-04-05 - 05:00 تعداد بازدید:  2365
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پس از 3 سال وقفه
ذوب‌آهن غرب کشور دوباره فعال می‌شود

اقتصادی

همدان‌پیام: سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: ذوب‌آهن غرب کشور احتمال قریب به یقین فعالیت خود را تا 15 تیرماه جاری آغاز می‌کند.
حمیدرضا متین به مناسبت گرامیداشت هفته صنعت، معدن و تجارت در جمع خبرنگاران، افزود: در صورت جذب 10 میلیارد تومان سرمایه در گردش از طریق بانک صادرات به ذوب‌آهن غرب کشور، بخش ذوب و تولید شمش این واحد تا شهریورماه سال‌جاری به تولید می‌رسد.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: بحث تولید کنسانتره ذوب‌آهن نیز به علت سفارش ساخت بعضی ماشین‌آلات در کشورهای اروپایی در هفته دولت به بهره‌برداری می‌رسد و با توان بالا کار خود را آغاز خواهد کرد.
متین با بیان اینکه خط سابق نیز همچنان به قوت خود باقی است و تنها فیلتراسیون شده است، اظهار داشت: محیط‌زیست بحث زیست محیطی این واحد صنعتی را بیش از حد بزرگ کرده بود و مشکل موجود با فیلتراسیون حل شد همچنین بحث توجیه اقتصادی طرح مطرح بود که با احیای برخی موارد و تغییر خط به تولید فرامنگنز این مشکل نیز رفع شد؛ به‌طوری که از 77 هزار تن تولید چدن، 22 هزار تن آن به تولید فرامنگنز تغییر کرد.
شرکت پتروشیمی ایران به دنبال واگذاری سهم 33 درصدی خود است
وی درباره پتروشیمی هگمتانه نیز گفت: در حال حاضر شرکت پتروشیمی ایران به دنبال واگذاری سهم 33 درصدی خود است؛ به طوری که اکیپ سوم سرمایه‌گذار خریدار با حضور در پتروشیمی به بازدید پرداخت اما استان و مقام ارشد استان راضی به حضور غیر نیست و معتقد است یا شرکت پتروشیمی ایران از انجام این کار منصرف شود و یا این سهم توسط خود شرکت خریداری شود.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان افزود: محمدی مدیرعامل جدید پتروشیمی نیز مستقر شده و پیگیر امور مربوط به پروژه است اما دچار تنش کاری است؛ به طوری که سرمایه‌گذار بخشی خصوصی از یک سو و شرکت پتروشیمی ایران از سوی دیگر مشکل ایجاد کرده‌اند.
وضعیت سرمایه‌گذاری در همدان خیلی محدود است
وی با اشاره به اینکه وضعیت سرمایه‌گذاری در استان خیلی محدود است، تصریح کرد: هیچ تمهیدی برای پیشبرد روند صنعت نداریم مگر ایجاد باور کنیم و مردم بدانند دولت به دنبال درگیری با سرمایه‌گذار نبوده و هدف تسهیل در امر سرمایه‌گذاری را دارد.
متین با بیان اینکه عمدتاً واحدها با بیمه مشکل دارند؛ چراکه گاهی نادانسته و گاهی دانسته وارد شده و گیر افتاده‌اند، اظهار داشت: در حال حاضر به علت کاهش قدرت خرید مردم رکود خاص و شدیدی در برخی صنایع به ویژه صنعت غذا وجود دارد که در آینده بیشتر مشهود خواهد شد.
وی با اشاره به آزادسازی صادرات فولاد از چند هفته گذشته، تصریح کرد: از مردادماه با تدابیری که دولت خواهد اندیشید و نسبت به عارضه‌یابی کار صنعت اقدام می‌کند، چرخه بازار را به شکل منظم‌تر هدایت می‌کنیم و چنانچه حرکت شکل گیرد مشکل واحدهای موجود که دچار بحران شده و درگیر رکود تورمی هستند از بین می‌رود.
وی در ادامه با بیان اینکه 200 واحد از 600 واحد تولیدی تعطیل شناسایی شده در استان به علت تعطیلی فصلی است، گفت: از 400 واحد دیگر، تعیین تکلیف 143 واحد باقی مانده که عملاً 36 واحد تعطیل است و بقیه فعال هستند.
77 درصد واحدهای تعطیل تعیین تکلیف شد
متین درباره احیای واحدهای تعطیل خاطرنشان کرد: عارضه‌یابی این واحدها انجام شده است به طوری که از 400 واحد، 77 درصد واحدهایی که با زیر 30 درصد تولید تعطیل محسوب می‌شوند، تعیین تکلیف واقعی شده‌اند و از این بین 63 درصد به مرحله اخذ سرمایه در گردش رسیده‌اند.
وی ادامه داد: تعدادی از واحدها نیز مشکل قدیمی بودن خطوط را دارند که اجتناب‌ناپذیر است و به علت بالا رفتن جهشی سود نرخ به‌روزرسانی استهلاک ماشین‌آلات، امکان تعویض قطعات فرسوده وجود ندارد.
به گفته متین، حجم بدهی 30 واحد از واحدهای صنعتی تعطیل نیز بالاست که از این تعداد تنها مشکل 11 واحد حل می‌شود و مابقی را بعید می‌دانیم به نتیجه برسد.
وی یادآور شد: با ابلاغ اعتبار بخش ریالی صندوق توسعه ملی سهمیه سال 93 استان همدان 154 میلیارد تومان اعلام شد به طوری که پیگیر معرفی واحدهای صنعتی برای دریافت تسهیلات هستیم تنها گله‌مندی از نرخ سود بالاست که هر بانک با توجه به ظرفیت مشتری‌مداری خود آن را بین 24 تا 28 درصد تعیین می‌کند.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان اظهار داشت: در سال‌های گذشته 145 طرح به ارزش 222 میلیارد تومان برای دریافت تسهیلات به صندوق توسعه ملی معرفی کردیم که حدود 27 میلیارد تومان آن از ردیف ابلاغی تا پایان سال 92 پرداخت شد و 77 میلیارد تومان پرونده قابل پرداخت در بانک‌ها موجود است که امیدواریم در سال 93 پرداخت شود.
وی در بخش دیگری به پیگیری امور مربوط به 26 واحد صنعتی در استان توسط مقام ارشد اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه پتروشیمی ابن‌سینا که از مصوبات سفر مقام معظم رهبری در سال 83  است تا سال 93 عملیات اجرایی آن آغاز نشده بود اما با پیگیری‌های استاندار و سرمایه‌گذاری 400 میلیارد تومانی توسط سرمایه‌گذار عملیات اجرایی در سال‌جاری آغاز شد. همچنین پیگیری توسعه فولاد ویان، گندله‌سازی فولاد صبانور، توسعه کیان کرد، تولید سیمان سفید و شرکت هگمتان از دیگر امور است.
متین افزود: پیش‌بینی می‌شود با پیگیری‌های در حال انجام این واحدها ظرف سه تا چهار سال آینده به بهره‌برداری برسد.
به گفته متین، بحث صنعت، ارتباط مستقیمی با اقتصاد جامعه دارد و در حال حاضر رویکرد دولت با شرایط کنونی و استفاده از ابزارهای موجود یک اقتصاد مردم‌سالار است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com