300 هزار تن سیب‌زمینی مازاد در انبارهای استان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  56186 تاریخ انتشار:  1393-11-27 - 05:45 تعداد بازدید:  3096
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

صادرات سیب‎زمینی بهترین راهکار است
300 هزار تن سیب‌زمینی مازاد در انبارهای استان

اقتصادی
 در شرایط فعلی اختصاص یارانه برای صادرات سیب‎زمینی بهترین راهکار برای رفع معضلات این محصول است اما دولت باید در این زمینه ورود پیدا کند و تصمیم لازم را بگیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: اینکه در برخی سال‌ها قیمت سیب‌زمینی بالا و پایین می‌شود به موجب حوادث غیرمترقبه در استان‌های جنوبی است که بسیار تأثیرگذار است.
عیلرضا رنجبرضرابی با اشاره به اینکه امسال به دلیل آب‌وهوای مساعد در شهرهای جنوبی همچون جیرفت عملکرد تولید سیب‎زمینی در واحد سطح افزایش داشته است، بیان کرد: تولید سیب‌زمینی در این مناطق افزایش یافته و موجب کاهش قیمت سیب‌زمینی شده است.
رنجبرضرابی در گفت‌وگو با تسنیم با اعلام اینکه سالانه در استان همدان یک میلیون تن سیب‌زمینی برداشت می‎شود، ادامه داد: 45 درصد از این میزان مربوط به برداشت تابستانه است که تمامی آن مصرف و نیاز استان در ماه‌های تیر، مرداد و شهریور تأمین می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تصریح بر اینکه سیب‎زمینی پاییزه بیشتر در انبارهای استان ذخیره می‌شود، بیان کرد: میزان برداشت سیب‎زمینی پاییزه برابر با 550 هزار تن است که از این میزان 150 هزار تن برای بذر سال آینده ذخیره شده و مابقی نیز برای مصرف باقی می‎‏ماند.
رنجبرضرابی با اشاره به اینکه بخشی از تولید سایر استان‌ها نیز در همدان ذخیره می‎شود، تأکید کرد: سیب‎زمینی پاییزه از آبان تا فرودین‌ماه سال آینده در بازار توزیع می‎شود.
وی اظهار کرد: در سال‌هایی که تولید سیب‌زمینی در مناطق جنوبی کشور به مشکل برخورد می‌کند به دلیل کمبود با افزایش قیمت سیب‌زمینی در استان همدان روبه‌رو هستیم و در مقابل نیز اگر این مناطق عملکرد بالایی در تولید سیب‎زمینی داشته باشند، قیمت این محصول در بازار با کاهش مواجه می‎شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه تکرار این مشکلات نیازمند تدبیر در این زمینه است، بیان کرد: یکی از تدبیرهای مهمی که باید در نظر داشت صادرات این محصول به بازارهای هدف همچون عراق، افغانستان، آذربایجان، روسیه و ترکمنستان است که البته مسأله صادرات به نیاز این کشورها نیز بستگی دارد.
وی افزود: یکی از مسائلی که بازار سیب‎زمینی استان همدان را تحت تأثیر قرار داد این بود کشورهایی که در سال‎های گذشته واردکننده سیب‎زمینی از استان همدان بودند امروز به تولیدکننده سیب‌زمینی تبدیل شده‎اند.
رئیس جهاد کشاورزی استان همدان تأکید کرد: در حال حاضر بسیاری از مشکلات محصول سیب‌زمینی با ایجاد ارزش‌افزوده از طریق استقرار صنایع تبدیلی مرتبط با این محصول برطرف می‎شود و از سوی دیگر صادرات محصولات صنایع تبدیلی دارای ثبات است.
وی با اشاره به اینکه نزدیک به 300 هزار تن سیب‌زمینی مازاد در انبارهای استان همدان موجود است، اظهار کرد: اگر بازار کشش تزریق 80 هزار تن سیب‌زمینی در ماه را داشت اکنون با مشکل کاهش قیمت مواجه نمی‎شدیم ولی افزایش تولید در کشور وضعیت را متفاوت کرده است.
رنجبرضرابی بیان کرد: در شرایط فعلی اختصاص یارانه برای صادرات سیب‎زمینی بهترین راهکار برای رفع معضلات این محصول است اما دولت باید در این زمینه وارد شود و تصمیم لازم را بگیرد.
وی با تصریح بر اینکه فرهنگ مصرف سیب‎زمینی باید در داخل استان افزایش یابد، تأکید کرد: یکی از مشکلات کشور مصرف کم سیب‎زمینی است، به طوری که میانگین مصرف سیب‌زمینی در خانوارهای ایرانی 50 کیلو بوده ولی در کشورهای توسعه یافته بیش از 100 کیلو در سال است.
 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com