اخبار کوتاه اقتصادی 2525 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  66287 تاریخ انتشار:  1394-09-29 - 05:45 تعداد بازدید:  180
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اخبار کوتاه اقتصادی 2525

اقتصادی

مصرف گاز خانگی کشور معادل اتحادیه اروپاست
  سخنگوی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه در روزهای اخیر مصرف گاز خانگی به حدود 500 میلیون مترمکعب رسیده است، گفت: نیم میلیارد مترمکعب گاز معادل مصرف ١٨ کشور اتحادیه اروپایی است در حالی که جمعیت این منطقه به ١٠ برابر جمعیت ایران می‌رسد.
به گزارش ایرنا، مجید بوجارزاده خواستار همکاری شهروندان در صرفه‌جویی در مصرف گاز شد و افزود: میزان مصرف گاز خانگی در روزهای سرد افزایش یافته است، البته در شرایط عادی هم میانگین مصرف گاز ایران دو و نیم برابر جهانی است و تا بیش از ٥٠ درصد هم قابل صرفه‌جویی است. وی گفت: با توجه به پیش‌بینی کاهش دما و پایداری افت دمای هوا، پیش‌بینی‌های لازم برای تأمین گاز مصرفی شده است و اگر مشترکان همکاری کنند مشکلی نخواهیم داشت. سخنگوی شرکت ملی گاز ایران با توجه به فراگیری سرما در نقاط مختلف کشور بر مدیریت مصرف و رعایت توصیه‌های ایمنی تأکید کرد و افزود: رعایت برخی نکات ساده اما مؤثر می‌تواند در کنار استفاده از گاز به منظور گرمابخشی منازل محیط امنی را نیز برای مشترکان فراهم کند و از لوله‌های آکاردئونی برای دودکش (لوله وسایل گازسوز) استفاده نشود، بدنه این نوع دودکش‌ها استحکام کافی را ندارند و با گذشت زمان بر اثر حرارت و رطوبت احتمال خراب شدن آنها وجود دارد.
بوجارزاده خاطرنشان کرد: دریچه کولر در زمستان باید بسته باشد، زیرا کانال کولر به علت داشتن ارتفاع و قطر بیشتر نسبت به دودکش ساختمان، در عمل نقش دودکش معکوس را انجام می‌دهد و استفاده از شومینه به عنوان یک وسیله گرمایشی مناسب نیست، همچنین خروج لوله‌های دودکش از پنجره یا دیواره‌های جانبی توصیه نمی‌شود.
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: برای خدمات‌رسانی بهتر هموطنان می‌توانند با شماره تلفن ١٩٤ (امدادگاز) برای بهره‌گیری از افراد مطلع و کارشناس تماس بگیرند.




نفت، "دلار" را خراب کرد
  ارز در هفته گذشته میلادی تحت‌تأثیر کاهش قیمت نفت و سیاست‌های بانک مرکزی اروپا قرار داشت. به دلیل کاهش قیمت نفت در بازار جهانی، ارزش دلار در مقابل ارزهای مرتبط با نفت نظیر دلار کانادا و کرون نروژ تقویت ولی در برابر سایر ارزها تضعیف شد.
بررسی تغییرات نرخ ارز در هفته منتهی به 13 دسامبر سالجاری در بازارهای جهانی حاکی از آن است که متوسط ارزش دلار نسبت به متوسط ارزش آن در هفته ماقبل در برابر ین 76/0درصد، یورو 96/1درصد و فرانک 30/2 درصد همچنین در مقابل پوند 37/0 درصد تضعیف شده است. بنابر آنچه بانک مرکزی اعلام کرده است دو عامل بر ریزش ارزش دلار در برابر سایر ارزها مؤثر بود.
 طلا گران شد
همچنین بررسی تحولات بازار طلا حاکی از آن است که قیمت این فلز در بازار نیویورک در محدوده 1071 تا 1078 دلار برای هر انس در نرخ‌های پایانی ثبت شد.
متوسط بهای طلا در هفته گذشته نسبت به متوسط آن در هفته ماقبل 70/0 درصد افزایش دارد.
 دلایل کاهش قیمت نفت
متوسط بهای نفت خام پایه آمریکا نیز در هفته گذشته نسبت به متوسط آن در هفته ماه قبل 68/9 درصد کاهش یافت. به نرخ‌های پایان وقت بازار نیویورک بهای هر بشکه نفت خام پایه آمریکا در محدوده 62/35 تا 65/37 دلار معامله شد و متوسط هفتگی بهای هر بشکه آن در سطح 94/36 دلار قرار گرفت. به گزارش ایسنا، متوسط بهای نفت خام برنت دریای شمال در هفته گذشته 98/8درصد نسبت به هفته ماقبل کاهش یافت. هر بشکه نفت خام برنت به نرخ‌های پایان وقت این بازار در دامنه 93/37 تا 73/40 دلار معامله شد و متوسط هفتگی هر بشکه آن به 75/39دلار رسید.
افزایش ارزش دلار در مقابل اسعار جهان روا (ارزهای قدرتمند)، تداوم تأثیر تصمیم هفته ما قبل اوپک مبنی بر کاهش نداشتن سطح تولید، افزایش ذخایر سوخت آمریکا، پیش‌بینی اضافه عرضه در سال 2016 توسط مؤسسه مطالعات انرژی در آمریکا و افزایش تولید نفت اوپک در ماه نوامبر از جمله دلایل کاهش بهای نفت در هفته گذشته از سوی بانک مرکزی عنوان شده است.




فقط 4 درصد بودجه کشوری به روستاها می رسد
 معاون سرمایه‌گذاری اشتغال توسعه روستایی و مناطق محروم کشور بیان کرد: کمبود تکنولوژی در روستاها و پایین بودن کیفیت زندگی روستاییان مشکل اصلی آنان است که استراتژی آب گریز بر این مسأله دامن زده است به طوری که امروزه از خرمشهر تا چابهار فقیرترین مردم‌ها را در خود دارد در حالی که آنها به آب‌های آزاد دسترسی دارند.
ناصر زرگر به ایسنا گفت: عامل اصلی مهاجرت مردم از روستاها به شهرها انقلاب صنعتی است که در ایران نیز در جامعه شهری شکل گرفت ولی متأسفانه با تولید پیوند نخورد.
وی ادامه داد: استراتژِی ناموفق دیگر سرمایه‌گذاری و بودجه‌ریزی ناکارآمد است که بر اساس آن فقط چهار درصد بودجه کشوری به روستاها تعلق می‌گیرد و متأسفانه نظام بودجه‌ریزی ما شهرمدار است.
معاون سرمایه‌گذاری و اشتغال توسعه روستایی و مناطق محروم کشور اظهار کرد: مناطق مرزی کشور ما باید پیشانی اقتصادی کشور باشند نه امنیتی چون وقتی سرمایه با نیروهای نظامی مواجه می‌شود فرار می‌کند اما اگر با مراکز اقتصادی روبه‌رو باشد جذب می‌شود.




افزایش جمعیت زنان میلیاردر
  شمار زنان میلیاردر در جهان به سرعت رو به افزایش است، در حالیکه شمار رو به رشدی از آنها در آسیا بوده و خودساخته هستند.
مطالعه بانک سوییسی "یو. بی. اس. گروپ" نشان داد شمار زنان میلیاردر نسبت به 20 سال گذشته، حدود هفت برابر افزایش یافته و متوسط ثروت آنها تقریباً دو برابر شده و به 3/4 میلیارد دلار رسیده است که بالاتر از چهار میلیارد دلار متوسط ثروت مردان میلیاردر است. یو. بی.اس که خدمات مدیریت ثروت عرضه می‌کند، در تحقیقاتش هزار و347 میلیاردر در سراسر جهان شمارش کرده با این همه نامی از آنها نبرده است.
به گزارش ایسنا، بر پایه مطالعه این بانک، اکثر میلیاردرها را همچنان مردان تشکیل می‌دهند اما زنان سال گذشته 11 درصد از کل جمعیت میلیاردرهای جهان را تشکیل دادند که بالاتر از 9 درصد در دو دهه قبل بود. آسیا شاهد قوی‌ترین نرخ رشد میلیاردرهای زن در دهه گذشته بوده که طی آن، شمار آنها از سه به 25 نفر افزایش یافته است.
بر اساس گزارش رویترز، بیش از نیمی از میلیاردرهای زن آسیایی ثروتشان را خود ساخته‌اند و بسیاری از این زنان که از چین و هنگ‌کنگ هستند بیشتر ثروتشان را از سرمایه‌گذاری‌های املاک به دست آورده‌اند.
طبق مطالعه یو. بی. اس، تنها هفت درصد از میلیاردرهای زن اروپایی و 19 درصد از آمریکایی‌ها خودساخته بوده‌اند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com