اخبار کوتاه اقتصادی 2437 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  62498 تاریخ انتشار:  1394-06-10 - 05:45 تعداد بازدید:  159
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اخبار کوتاه اقتصادی 2437

اقتصادی

قاچاق پوشاک با استفاده از درآمد قاچاق سوخت!
 رئیس انجمن صنایع نساجی ایران از قاچاق پوشاک به کشور با استفاده از درآمد قاچاق سوخت خبر داد.
به گزارش ایسنا، مروج با بیان اینکه ۷۰ درصد از پوشاک مصرفی کشور از طریق قاچاق تأمین می‌شود، گفت: پیش از این گمان می‌شد که پول قاچاق پوشاک در کشور تأمین و کالا از خارج خریده می‌شود اما اخیراً شمس اردکانی عضو کمیسیون انرژی اتاق بازگانی تهران اعلام کرده که پول قاچاق پوشاک از طریق قاچاق سوخت تأمین می‌شود، زیرا قیمت گازوئیل در ایران پایین است.




سودآورترین آبزیان پرورشی کدامند؟
 به گفته رئیس سازمان شیلات اگر مدیریت تولید از مبدأ (بچه‌ماهی) تا پرورش و بازار بر اساس تکنولوژی روز و عاری از بیماری باشد، پرورش قزل‌آلا، میگو و ماهی خاویاری می‌تواند جزو سودآورترین فعالیت تولیدی در صنعت آبزی‌پروری باشد.
حسن صالحی در این زمینه به ایسنا گفت: برنامه‌های توسعه‌ای در زمینه آبزی‌پروری در ماهیان قزل‌آلا و کپور ماهیان در مناطق داخلی کشور یکی از نکات کلیدی است که می‌خواهیم سرمایه‌گذاران به آن توجه کنند.
 تولید بچه ماهی به ویژه بچه‌ماهی اصلاح شده یا لاین نیز مورد توجه است، زیرا می‌تواند به افزایش بهره‌وری در صنعت آبزی‌پروری به ویژه ماهی قزل‌آلا کمک کند.
به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی سال گذشته نسل اول ماهیان قزل‌آلا به کشور وارد شد و امسال برای نخستین‌بار بچه ماهی قزل‌آلا تولید و به برخی مراکز تحویل داده شد که امیدواریم از سال آینده توسعه پیدا کند.




ارتقای 4 پله‌ای رتبه‌ ایران در سازمان استاندارد جهانی
 معاون سازمان ملی استاندارد از ارتقای رتبه کشور در سازمان جهانی استاندارد از 31 به 27 در 2 سال گذشته خبر داد.
به گزارش ایسنا، علی اباذری در اجلاس کمیته فنی ایزو TC 257 با اشاره به سابقه 90 ساله سازمان استاندارد گفت: در حال حاضر سازمان ملی استاندارد در تمامی مراکز استان‌های کشور و برخی از شهرها نمایندگی دارد و بیش از 100 هزار نفر از بخش خصوصی در انجام وظایف سازمان استاندارد با این سازمان همکاری می‌کنند.
وي با بیان اینکه تاکنون 216 کمیته فنی با حضور بیش از 6 هزار و500 کارشناس خبره در امر مشارکت در تدوین استاندارد‌های بین‌المللی با ما همکاری می‌کنند، افزود: ایران در 782 کمیته فنی و فرعی سازمان‌های بین‌المللی عضویت دارد و مسئولیت اداره 5 دبیرخانه، کمیته فنی و فرعی بین‌المللی بر عهده کشور ماست.
اباذری همچنین گفت: در سال گذشته 25 استاندارد بین‌المللی به پیشنهاد ایران تدوین شد که این امر افزایش مشارکت کشور ما در مباحث بین‌المللی استاندارد را نشان می‌دهد.




صادرات و واردات همچنان کاهشی
 آمارهای گمرکی نشان می‌دهد که حجم صادرات در 5 ماهه نخست امسال به لحاظ ارزشی حدود 16‌درصد و حجم واردات نیز کمتر از 20 درصد کاهش داشته است.
 این آمار نشان می‌دهد که تراز بازرگانی ایران با اختلاف کمی بین واردات و صادرات در پنجمین ماه سال نیز همچنان مثبت است. به گزارش ایسنا، در 5 ماهه نخست امسال صادرات ایران کمتر از 39 هزار تن بوده است که ارزش آن به حدود 17 میلیارد دلار می‌رسد.
بر این اساس میزان صادرات طی 5 ماهه نخست امسال به لحاظ وزنی بیش از 7 درصد و از نظر ارزشی کمتر از 16 درصد کاهش داشته است.
 این آمار نشان می‌دهد که همچنان اقلام عمده صادراتی ایران شامل محصولات پتروشیمی و گازی می‌شود.

 

 

مدیرعامل ایران خودرو
خودرو ارزان نمی‌شود
 در واكنش به انتشار خبرهاي متعددي از زبان كارشناسان بازار خودرو مبني بر ارزان شدن خودروهاي ايراني و همچنين پايين آمدن قيمت‌هاي انواع مدل ماشين‌هاي ايراني و خارجي در ماه‌هاي اخير بازار فروش، حالا مدیرعامل ایران خودرو گفته كه قیمت خودرو به هیچ عنوان کاهش نخواهد.
 هاشم يكه‌زارع همچنين اضافه کرده: درخواست افزایش قیمت خود را به شورای رقابت ارسال کرده‌ایم.
یکه‌زارع در ادامه به تسنيم گفته: هزینه‌های تولید هر روز در حال افزایش است و این موضوع موجب می‌شود تا قیمت‌ها روند کاهشی نداشته باشد. وی با بیان "درخواست افزایش قیمت خود را به شورای رقابت ارسال کرده‌ایم" عنوان کرده: قرار است به ‌محض برگزاری جلسات جدید شورای رقابت این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
یکه‌زارع در خصوص پرداخت تسهیلات 2هزار میلیارد تومانی به هر یک از شرکت‌های ایران خودرو و سایپا که در جلسه هفته گذشته کمیسیون صنایع مطرح شده بود، هم گفته: این موضوع در حد پیشنهاد بوده و هنوز قطعی نشده است. مدیرعامل ایران خودرو در رابطه با انباشت تولید در انبارهای این شرکت هم گفت: در سال 92 تولید و تحویل یک خودرو 3 ماه زمان می‌برد اما امسال مدت زمان تحویل خودرو 16 روز شده است، بر همین اساس روزانه 2هزار و 400 دستگاه در کارخانه تولید و تحویل مشتریان می‌شود.

 

 

سهامداران چه شرکت‌هایی سود می‌کنند؟
 علی‌رغم روند نزولی بورس از ابتدای سال تاکنون و کاهش شدید قیمت‌ها و افزایش ضرر سهامداران، برخی شرکت‌های بورسی و فرابورسی در این مدت سودهای چشمگیری نصیب سهامداران خود کردند.
به گزارش ایسنا، با وجود روند رکودی بازار سرمایه از ابتدای سال تاکنون و نیز ریزش تمامی متغیرهای بازار، برخی سهامداران در بازار منفی سودهای سرشاری کسب کردند و در مقابل زیان هنگفت عده‌ای، با دست پر به خانه رفتند.
بررسی‌ها از پربازده‌ترین سهم‌های حاضر در بورس و فرابورس نشان می‌دهد که در 6 ماه نخست امسال سهامداران 10 شرکت بازدهی قابل توجه 75 تا 268 درصدی کسب کرده و در مقابل افت شدید قیمت‌ها سودهای جالبی شناسایی کردند.
در این میان سهامداران شرکت‌های بازار پایه فرابورس همچون شیشه قزوین با کسب بازدهی 268 درصدی بیشترین بازدهی را در بین سایر سهامداران کسب کرده و با اختلاف فاحشی در صدر جدول قرار گرفته است. شرکت‌های دیگر بازار پایه همچون تجهیزات سدید با 105 درصد و شرکت ساختمانی بین‌المللی نام‌آوران مهندسی با 100 درصد نیز از دیگر شرکت‌های پربازده بازار سرمایه در 6 ماه اول سال بودند.
علاوه بر این شرکت‌های قند لرستان با بازدهی 96 درصدی، شرکت بیمه تعاون با بازدهی 90 درصدی، شرکت بورس انرژی با بازدهی 89 درصدی، شرکت کشتیرانی با بازدهی 88 درصدی و در کنار آن پاکوش با بازدهی 86‌درصدی، پلی اکریل ایران با بازدهی 83 درصدی و صنعتی پیام با بازدهی 75 درصدی از شرکت‌های پر بازده بورس و فرابورس در 6 ماه ابتدایی امسال بودند که کارنامه قابل قبولی داشتند.
در میان شرکت‌هایی که با بازدهی مثبت سهامداران خود را خوشحال کردند، برخی صنایع نیز از بازدهی قابل قبولی در این مدت برخوردار شدند به طوری که صنعت حمل و نقل و انبارداری که از لغو تحریم‌ها بیشترین تأثیر را می‌پذیرد، از بیشترین اقبال سهامداران برخوردار شده و با کسب بازدهی 67 درصدی در صدر جدول این گروه قرار گرفته است.
در این میان صنعت منسوجات و یارانه با 30 درصد، استخراج سایر معادن با 27 درصد، عرضه برق و گاز با 21 درصد، صنعت دارویی با 19 درصد، دستگاه‌های برقی با 18 درصد، ابزار پزشکی با 17 درصد، واسطه‌گری‌های مالی با 14 درصد و فنی و مهندسی با 13 درصد بازدهی از صنایع پر اقبال و مثبت بورس در این مدت بودند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com