نبود بسته‌بندی، ترغیب خـریدار و تردید درخرید همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  132725 تاریخ انتشار:  1402-03-29 - 09:10 تعداد بازدید:  384
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در نشست کارشناسی صنایع دستی در همدان‌پیام مطرح شد
نبود بسته‌بندی، ترغیب خـریدار و تردید درخرید

نویسنده : مریم مقدم

اقتصادی

 
 دبیر شهر جهانی سفال و شهرداری لالجین: لازمه ارزش افزوده برای تولیدات هنری لالجین داشتن بسته‌بندی است

 رئیس اتحادیه سفال و سرامیک لالجین: دانش بنیان کردن بسته بندی و تولید سفال یک ضرورت است

 صادر کننده مطرح سفال و عضو سابق شورای شهر لالجین: بازار و مشتری تعیین کننده تعریف بسته‌بندی برای محصول

 عامل توسعه خوشه چرم و نماینده سازمان یونید و هنرمند چرم: هویت بصری و نشان تجاری ضرورت صنایع دستی همدان

 تولیدکننده چرم با برند پاشاچرم: تولید کننده باور کند بسته‌بندی از ضروریات ورود تولیدات به بازارهای تجاری است

 کارشناس گردشگری و فعال رسانه:  این وظیفه بسته بندی است تا هویت درونش را نشان دهد

 


 تصاحب بازار تجاری با  صنایع‌دستی همدان دارای هویت بصری

تنوع و زیبایی تولیدات صنایع دستی در جدال با عامل مهمی به نام بسته بندی ،  بازار را برای مشتریان به چالشی با عنوان بخرم یا نخرم ؟ درگیر کرده است.
وقتی راهی سفر می شوید خرید سوغات بخشی از برنامه های مهم سفر شما را به خود اختصاص می دهد؛ اما آنچه شما را برای خرید مصمم می کند در کنار کیفیت تولیدات هنری آن منطقه نوع بسته بندی تولیدات است.
این همان موضوع مهمی است که همچنان از 100 درصد بازار پرفروش صنایع دستی استان 80 درصد آن در همدان را درگیر کرده است.
سفال زیبا در ویترین فروشگاه‌های صنایع دستی خریدار را برای خرید ترغیب میکند اما به محض قرار گرفتن آن  در کارتن‌های سفید بدون نام و نشان ترغیب برای خرید در خریدار مصمم جای خود را به تردید میدهد و قید خرید را میزند .
کارشناسان بر این باورند مزیت نخست بسته بندی توجه به شکل بصری از دیدگاه مشتری و جذابیت بخشیدن به کالا یا محصول خدماتی باعث اطلاع رسانی دقیق تر محصول می شود.مزیت دوم، جهت جذب مشتری های جدید، بسته بندی با بهترین کیفیت و خلاقیت در طراحی بسته بندی می تواند اهمیت به سزایی در نمایش تولیدات هنری داشته باشد.
از سوی دیگر ارسال صنایع دستی به بازار های خرید و فروش می‌تواند کار بسیار حساس و در عین حال چالش برانگیزی باشد.
 انواع مختلف صنایع دستی، جزو موارد خیلی ضروری هستند که باید موقع ارسال آن‌ها برای مشتری، توجه بسیار زیادی به نحوه بسته بندی آن‌ها شود. اما فقدان بسته بندی در بازار پر از مشتری صنایع دستی استان همدان به چالشی تامل برانگیز تبدیل شده است  ازاین‌رو، به مناسبت از راه رسیدن هفته گرامیداشت صنایع دستی تصمیم گرفتیم یک نشست کارشناسی با محوریت مدیریت چالش های بسته بندی در بازار صنایع دستی همدان را در مجموعه فرهنگی رسانه ای همدان پیام برگزار کنیم .
این نشست کارشناسی با هدف بررسی راهکارهای حل و فصل مشکل بسته‌بندی تولیدات هنری و  بهبود حلقه ارتباطی میان تولید کنندگان صنایع دستی و نیز فعالان بخش بسته بندی وتجاری سازی با حضور معاون صنایع دستی استان، دبیر دبیرخانه شهر جهانی سفال و صادرکنندگان مطرح چرم و سفال و فعال گردشگری  در سالن جلسات همدان پیام برگزار شد  .
در این نشست محمدرضا خلجی ، معاون صنایع دستی استان همدان
سیدرضا موسوی،  دبیر دبیرخانه شهر جهانی سفال و شهرداری لالجین
مهدی کشوری ، رئیس اتحادیه سفال و سرامیک لالجین
حمید محمدی، صادر کنندگان مطرح سفال و سرامیک عضو سابق شورای شهر لالجین
جواد بابایی،  عامل توسعه خوشه چرم و نماینده سازمان یونید و هنرمند چرم
بهنام عبادی عقیل، تولیدکننده چرم با برند پاشاچرم
مهرداد حمزه کارشناس گردشگری و فعال رسانه  
حضور داشتند.

 سیدرضا موسوی دبیر شهر جهانی سفال و شهرداری لالجین

300 مرکز فروش سفال و بیش از 1000 کارگاه سفال در شهر جهانی لالجین آماری است قابل توجه که نیازمند برنامه‌ریزی‌های مدون است.
موضوع مهم بسته‌بندی دغدغه همیشگی در حوزه صنایع دستی بوده و هست. به ویژه در زمینه سفال و محصولات صنایع دستی استان نیاز دارد به این مهم بپردازد.
بسته‌بندی صنایع دستی نیازمند خلاقیت هنرمندان و فروشندگان این حوزه است وجود گرافیک جذاب و نوع بسته بندی می تواند تولیدات هنرمند را دارای ارزش بیشتری زمان خرید محصول کند.
از زمانی که سفال و شهر لالجین عنوان جهانی را به خود اختصاص داد اقدام به تشکیل دبیرخانه شهر جهانی سفال کردیم. زیر مجموعه این دبیرخانه نیز 5 کمیته تخصصی تشکیل دادیم از قبیل:
 کمیته آموزش و فناوری، کمیته گردشگری، کمیته اقتصادی
 کمیته رفع موانع و کمیته ارتباطات و رسانه تا بتوانیم به واسطه این کمیته کم و کیف تولیدات سفال را در شهر جهانی سفال مدیریت کنیم.
در کنار همه موضوعات که در حوزه صنایع دستی رصد می شود بحث برندینگ و بسته بندی از مواردی است که همواره فراخور متد روز نیازمند پیگیری و پرداخته شدن است.اگر سفال و تولیدات هنری لالجین و حتی فروشگاه‌های سفال بخواهند ارزش افزوده را به خود اختصاص دهند باید به موضوع مهم بسته‌بندی بپردازند.
در این زمینه استان دارای ظرفیت غنی مرکز چاپ و بسته‌بندی غرب کشور در شهرک صنعتی بهاران است.
به واسطه این ظرفیت همه هنرمندان می توانند تولیدات هنری خود را صاحب نام و نشان تجاری و برند کنند. چسب و لیبل با نشان تجاری محصول روی کارتن‌های بسته بندی می تواند هنر دست هنرمندان همدان و لالجین را به نام آنها راهی بازار خرید و فروش کند.
به واقع امروز دیگر تعریف بسته‌بندی و برند و نشان تجاری یک ضرورت برای شهر جهانی لالجین است. باید حلقه مفقوده را پیدا کنیم و این چالش را تا همیشه برای بسته بندی تولیدات هنری حل و فصل کنیم.
 جواد بابایی، عامل توسعه خوشه چرم و نماینده سازمان یونید و هنرمندان چرم
در زمینه بسته‌بندی محصولات هنری یک مطالعه برای سازمان ملل انجام دادیم که نتیجه این مطالعه به اهمیت و ضرورت پس نیاز بسته‌بندی در هویت خلاصه شد.
این نتیجه مطالعه در لالجین به این صورت قابل اجرا خواهد بود که هنرمندان را به اهمیت تعریف هویت بصری برای تولیداتشان مسلط کنیم؛ در قدم نخست برای سفال لالجین باید هویت اختصاصی تعریف شود. هویت بعدی شامل شکل، رنگ و نشان مشترک بین تولیدات است.
این یک اتفاق تأمل برانگیز است که چرا تولیدات هنری همدان هویت تعریف شده ای با عنوان هویت بصری نشان تجاری ندارند.
از جنبه دیگر ضرورت دارد به نوع فعالیت‌های هنری هنرمندان بپردازیم. در همدان برخلاف استان‌های دیگر تولیدات هنری در یک کارگاه شامل هوشی و هر رنگ و هر نوع می‌شود.
در صورتی که در استان های دیگر هر تولید هنری صاحب یک کارگاه اختصاصی است یعنی در هر کارگاه یک نوع تولید وجود دارد ودر حجم بالا سفارشات کاری گرفته می‌شود پس بسته‌بندی هم برای آن تولید تخصصی خواهد بود.
انجام کار تخصصی برای لالجین می تواند به این صورت باشد که همه سفال‌های لالجین زیر مجموعه یک برند واحد مثلاً شهر جهانی سفال باشند و بعد هر تولید کننده‌ای خودش برای محصولش یک نام تجاری تعریف کند.
بی تردید شما هم تأیید خواهید کرد که در استان همدان تولیدات هنری هیچ هویتی ندارند.
البته به عنوان عامل توسعه خوشه چرم امسال برای هویت بصری با شرکت شهرک‌های یک جلسه گذاشته‌ایم و قرار بر این شده است یک برند به نام همدان به صورت مشترک تعریف شود و این مهم به ویژه برای تولیدات چرم همدان در حال اتفاق افتادن است و چرم همدان در آینده نزدیک دارای یک هویت بصری خواهد شد.
در کل باز هم تأکید می کنم اول هویت و بعد بسته‌بندی از گزینه‌های مهم است در کل از سال 1401 تا امروز 11 برند برای تولیدات چرم همدان تعریف شده است. برند ماد چرم همدان در حال حاضر یک برند ثبت شده است و فعالیت قابل قبول و تخصصی دارد. حتی برای معرفی کارهای خود سایت تخصصی تعریف کرده است و این یک اتفاق خوب است.
لازم به یادآوری است که مشکل چرم همدان برای برند شدن نیروی تخصصی است و تولیدات چرم در همدان بازار خود را به صورت فعال دارد اما نیازمند مدیریت بسته بندی و برند است.

 مهدی کشور رئیس اتحادیه سفال و سرامیک لالجین

باعث افتخار است که بگویم 95 درصد تولیدات هنری لالجین در لالجین به مشتریان عرضه می شود. شاید تا سال‌های گذشته در فروشگاه شاهد فروش اجناس چینی بودیم اما حالا بیش از 10 سال است این اتفاق مدیریت می شود.
مسئولان حامی خوب تولیدات سفال بودند و این حمایت موجب شد صنعت سفال مسیر خوبی را طی کند.
تعداد متعدد نمونه‌های تولیدی سفال باعث شده است این تولیدات که به بیش از 3700 مدل می رسد و گاهی در یک فروشگاه، هزاران مدل مختلف به مشتری عرضه می شود برای داشتن بسته‌بندی‌های متفاوت دچار چالش شوند.
سفال و سرامیک لالجین مسیر جهانی شدن را طی کرده است و حالا ما شاهد حضور و فعالیت هنرمندان سفال لالجین که دارای تحصیلات عالی هستند، هستیم.
اما معتقدیم در بحث آموزش سفال لالجین جای کار دارد و دانش بنیان کردن کارگاه‌ها در قالب بازدیدهای علمی و تأثیرگذار نیاز لالجین است.در حال حاضر وجود ظرفیت مراکز علمی بسته بندی و برند در استان همدان فرصت بی‌بدیلی است که باید مورد استفاده قرار گیرد.
اگر تولیدکنندگان سفال را حرفه‌ای آموزش دهیم می‌توانیم در آینده نه چندان دور شاهد تحول تولید و عرضه آن با بسته‌بندی‌های شکیل در بازار باشیم.
در حال حاضر بازار صادرات سفال هم بازار پرمشتری است. رقابت بین چین و ترکیه و ایران یک رابطه تنگاتنگ است.
برای تولیدکننده و مشتری خرید و فروش محصول سالم در بسته‌بندی استاندارد است.
امروز لالجین با سفال و هنرمندانش نیاز دارند ارتقا پیدا کنند یکی از راه‌های ارتقای وضعیت موجود در زمینه تولیدات سفال برندسازی است.
لازم است در زمینه لیبل و بسته‌بندی با توجه به ظرفیت موجود در استان این مهم در لالجین مورد توجه و برنامه‌ریزی قرار گیرد.

 مجید محمدی، صادر کننده مطرح سفال و سرامیک و عضو سابق شورای شهر لالجین

بسته بندی یک صنعت است، بر اساس درخواست بازار و مشتری تولیدات هنری لالجین به سمت قرار گرفتن در بسته‌بندی رفتند. در کل می توان گفت خواست بازار و مشتری است که مشخص می کند این محصولات بسته‌بندی داشته باشد یا خیر، اگر بخواهیم محصول و تولید خودمان را با برند و لیبل خودمان به مشتری عرضه کنیم باید به درخواست و استقبال مشتری توجه کنیم و بر اساس سفارش مشتری تولیدات را داخل بسته‌بندی قرار دهیم.
تعریف بسته‌بندی دائم بر تولیدات لالجین به همت هنرمندان منطقه وابسته است این لالجینی‌ها هستند که می توانند بازار را با تولیدات هنری دارای بسته‌بندی در اختیار انتخاب مشتری بگذارند.
در این میان، نمی توان از این مهم چشم‌پوشی کرد که کالایی با عنصر جاذبی به نام بسته‌بندی می‌تواند به سلیقه زیبایی‌شناسی خریدار پاسخ دهد و با اطلاعاتی که از محصول در اختیار خریدار داخلی و خارجی قرار می‌دهد، مانند شناسنامه محصول و برند می‌تواند به عامل مهمی در خرید محصول تبدیل شود.آنچه به عنوان بسته‌بندی یک کالا از آن نام برده می‌شود، فقط از جنبه زیبایی‌شناسی و نیاز مصرفی مورد بررسی قرار نمی‌گیرد.

 بهنام عبادی مدیرمجموعه برند پاشاچرم

یک فروشگاه چرم در دهکده تفریحی توریستی گنجنامه دارم که محصولات و تولیدات خودم و همکاران را آنجا ارائه می‌دهم. قبل از هر چیز بر این باورم که بسته‌بندی نیاز به فرهنگسازی دارد. فرهنگ تولیدات هنری با مشتری‌مداری سازگار است.
در حال حاضر قابل بررسی و مشهود است که بساری از تولیدکنندگان درکی از فرهنگ درست بسته‌بندی ندارند.
باید توجه کنیم آیا هنرمند تولید کنند علم و تحصیل این رشته رادارد؟ آیا فقط برای فروش تولید خود وارد بازار می شود؟
در کل دانش بنیان بودن موضوع بسته‌بندی اهمیت بالایی دارد هنرمند باید به این مهم توجه کند که وقتی تولیدات هنری‌اش در بسته‌بندی قرار می گیرد دارای ارزش و اعتبار بالاتری می‌شود.
در کل بسته‌بندی به اعتبار تولیداتش اضافه می کند باید هنرمندان این مهم را باور کنند که بسته‌بندی از ضروریات ورود تولیدات به بازارهای تجاری است.
تک محوری بودن تولیدات هنری در هر منطقه یکی از عوامل موفقیت‌آمیز ارائه شدن تولیدات به بازار در کشورهایی همچون اسپانیا و ایتالیا است.
مثلاً در شهر ونیز فقط و فقط یکسری مجسمه‌های چینی شیشه‌ای می بینید که مختص شهر ونیز است پس گردشگر برای خرید به آنجا سفر خواهد کرد .
اما در ایران تعدد اجناس و تولیدات صنایع دستی باعث می شود مشتری به صورت اختصاصی برای خرید یک تولید سمت یک بازار مشخص و شهر مشخصی نرود.
یک اصل مهم این است که بسته بندی مربوط به فروشنده می شود و نه تولید کننده این فروشنده است که برند خود را سفارش می دهد تا تولیدکننده روی تولیدات حک کند؛ پس برای فرهنگ‌سازی در بسته‌بندی باید به سمت فروشندگان سفال در بازار برویم.
اگر بخواهیم جریان بسته‌بندی برای تولیدات صنایع دستی همدان را به صورت جدی پیش ببریم باید بگویم همه باید پای کار باشند از تولیدکننده تا فروشنده و مسئولان دولتی و فعالان عرصه بسته‌بندی و برند.

 محمدرضا خلجی معاون صنایع دستی استان همدان

استان همدان  مملو از اقتصاد هویت بنیان بوده و تلاش داریم در زنجیره ارزشی برای تولید از خلق و شناسایی گرفته تا تولید، بسته بندی، صادرات، کاربردسازی و تکریم هنرمندان تسهیل گری کنیم. بسته‌بندی در حوزه صنایع‌دستی برای ما بسیار مهم است و اهمیت این موضوع بارها از سوی وزارتخانه میراث فرهنگی و معاونت صنایع دستی  نیز تأکید شده است و همواره بر برند‌سازی و بسته‌بندی صنایع‌دستی تأکید فراوانی داریم . صنایع دستی شامل مجموعه‌ای از حرفه‌های مختلف تلفیقی از هنر و صنعت است که فرهنگ یک ملت را به‌خوبی نشان داده و بیانگر خصوصیات تاریخی، اجتماعی و فرهنگی مناطق مختلف یک  منطقه است. دنبال راه‌اندازی نشان اعتماد برای تولیدات هستیم.
همواره نبود بسته‌بندی دغدغه ما بوده و هست ودر صدد هستیم معضل بسته‌بندی را حل و فصل کنیم. دو رشته سفال و چرم بحث بسته‌بندی بیشتر تعریف و پیگیری می شود چرا که بازار مشتری‌های خود را برای تولیدات با بسته‌بندی دارد.
بسته‌بندی مقوله حفاظت و سلامت محصول را از تولید تا مصرف در بر می‌گیرد.
حلقه بین تولید تا خرید، بسته‌بندی تولیدات است آنچه مهم است قابلیت ارتباط بین معرفی فرهنگ بومی و ملی هر منطقه در حوزه بسته‌بندی است.
از تولید تا عرضه محصول هر خلاقیتی می تواند به سمت و سوی تعریف هویت بصری برود.
تولیدکننده است که موضوع اقناع‌سازی را بریا بسته‌بندی در بازار می‌تواند تعریف کند.
تعریف هویت بصری برای معرفی فرهنگی پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین و کشور ایران یک اصل غیرقابل انکار است.
در حال حاضر رنگ زرد به عنوان مثال به شرکت ایرانسل یا بنفش به شرکت رایتل مربوط است خوب همین انسجام در ترکیب رنگ و نقش را به عنوان هویت بصری می‌توانیم در نظر بگیریم و در صنایع دستی آن را مدیریت کنیم.
معاونت صنایع دستی در حوزه بحث مباحث مختلف بازارسازی نیازسنجی خواهد کرد ودر این مسیر قرار است کارگاه‌های اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی برای بسته‌بندی صنایع دستی تعریف کنیم.
در زمینه بسته‌بندی نیازمند یک بستر ثابت و زمینه‌سازی داریم و تمرکز ما در بسته‌بندی در حال حاضر به روی سفال است.
امروز لالجین پایلوت استراتژیک محور در بازار سفال است و این انتخاب از طریق وزارتخانه اتفاق افتاده است.
در معاونت صنایع دستی در حوزه سفال یک مسیر را از تولید تا فروش تعریف کرده‌ایم که روی برندینگ، هویت بصری در حال کار کردن هستیم. در این زمینه برای همکاری هنرمندان با موضوع بسته‌بندی با بزرگترین مرکز چاپ و بسته‌بندی غرب کشور در همدان آینده‌ای روشن ترسیم می‌کنیم.
بر این باوریم که هویت بصری تأثیر مطلوبی در معرفی سفال به نام لالجین خواهد داشت. برند لالجین امروز سوخته نیست بلکه خاموش است و ما باید با همت و همکاری هم این برند خاموش را با درایت روشن کنیم.

 مهرداد حمزه کارشناس گردشگری و فعال رسانه  

یکی از اصول با اهمیت برای ورود به بازارهای صادراتی اصل رقابت است . رقابت در تولید؛ رقابت در قیمت گذاری؛ رقابت در عرضه کیفیت بهتر و یا رقابت در نوع ارائه محصول.
بسته بندی نقش مهمی را در جلب کردن نظر خریداران ایفا می کند. وقتی صنایع دستی خود را به عنوان محصولی صادر می کنید؛ در واقع در حال هدیه دادن بخشی از فرهنگ و هنر کشورتان به مقصد مورد نظر هستید. این هدیه به عنوان سفیری از ایران هر چه در بسته بندی بهتر و زیباتری به عنوان محافظ محصول شما فرستاده شود؛ با ارزش تر قلمداد خواهد شد.
از طرفی دیگر این خود تولیدکننده است که تصمیم می گیرد با محصولش چگونه برخورد شود؟!و با نوع خاصی از بسته بندی به خریدار می گوید که حتما مایل به ادامه این تجارت می باشد.
توجه به تجملات و صرف هزینه های زیاد برای بسته بندی؛ همیشه نتایج رضایت بخشی نخواهد داشت و گاهی زیبایی در سادگی؛ اما کامل بودن آن است. اگر یک هنرمند و تولیدکننده صنایع دستی هستید؛ هیچ گاه نباید کاری کنید که خریدار نسبت به اثری که از شما خریده است بدون اطلاعات باشد... حس خرید محصولی بی ارزش؛ بی هویت؛ بی اعتبار؛ بی روح ! این وظیفه بسته بندی است تا هویت درونش را نشان دهد و با مخاطب ارتباط برقرار کند.
قرار دادن محصولی با ارزش و گرانبها مانند صنایع دستی در بسته بندی های دوراز انتظار تناقضی است که به طور جدی باید از آن پرهیز کرد!
امید است با رشد و توسعه صنایع دستی گام های موثری در جهت ایجاد فرصت های ‌شغلی برداشته تا این صنعت جایگاه واقعی خود را از جهات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ‌اشتغال‌زایی را پیدا وموجبات رشد و توسعه اقتصادی فراهم گردد در همدان بزرگترین مرکز چاپ و بسته بندی غرب کشور یک ظرفیت غنی است تا بتواند با ارائه راهکارهای اجرایی صنایع دستی را از بن بست بسته بندی خارج کند .

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com