آشتی خصوصی‌ها با بخش دولتی‌ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  72925 تاریخ انتشار:  1395-05-28 - 05:45 تعداد بازدید:  389
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

صبحانه كاري با چاشنی توسعه کارآفرینی
آشتی خصوصی‌ها با بخش دولتی‌

اقتصادی

صبحانه كاري كانون كارآفرينان استان همدان روز گذشته با حضور برخي مديران دولتي و بخش خصوصي به ميزباني سازمان تأمين اجتماعي استان برگزار شد تا فتح بابي باشد كه صبحانه كاري كانون، هر ماه در دستگاه‌هاي دولتي مختلف برگزار شود و زمينه را براي ارتباط بهتر و قوي‌تر دولتي‌ها با خصوصي‌ها فراهم كند.
نخستين صبحانه كاري كانون با ارائه پيشنهاد از سوي برخي مديران بخش خصوصي و دولتي، براي ادامه كار كانون كارآفرينان در راستای توسعه تولید و کارآفرینی گذشت و قرار بر این شد که برای هر جلسه دستورالعملی مشخص شود تا اعضا با شناسایی مشکلات بخش کاری خود در جلسه حضور یابند و پس از بررسی و ارائه راهکار برای مشکلات موجود، از روش‌های مختلف و با ایجاد تعامل بیشتر بین بخش خصوصی و دولتی موانع تولید را حل کنند.
در اين زمينه رئيس كانون كارآفرينان استان همدان گفت: مطالعات نشان داده مشكلات و قراردادهايي كه در كنار ميز صبحانه يا شام مطرح و بسته مي‌شوند، مستحكم‌تر و پرمنفعت‌تر از مواقع ديگر است و بنا داريم كه هر ماه اين جلسات را با دستور جلسه‌اي که جمع‌بندی مشکلات موجود است به ميزباني بخش‌هاي دولتي و خصوصي برگزار كنيم تا در نهايت هم تعامل شايسته‌اي بين اين دو بخش ايجاد شود و هم، زمان جلسات مناسب و پیش از ساعت كاري باشد تا بدون استرس و مشغله، به جلسات و مسائل بپردازيم.
نصرت‌ا... طاقتي‌احسن بیان کرد: مشكلات بخش خصوصي به حدي زياد است كه هر چقدر دور هم جمع شويم و مشكلات و راهكارها را بيابيم و براي حل آنها تلاش كنيم، باز هم كم است.
وي افزود: نتيجه اين جلسات اين خواهد بود كه رابطه خوبی بین فعالان بخش خصوصی ایجاد می‌شود و مدیران نیز واقف می‌شوند که وقتي يكي از اعضاي آن مشكلي را در يكي از جلسات یا دستگاه‌هاي اجرايي مطرح كند، یعنی آن شخص به نمايندگي از ساير اين اعضا موضوع را مطرح مي‌كند و ديگر لازم نيست هر يك از ما شخصاً به دستگاه‌هاي دولتي براي حل مشكل مراجعه كنيم، اين موجب مي‌شود زمان و انرژي كمتري از بخش خصوصي و دولتي گرفته شود.
 كارفرمايان خوش‌حساب بخشودگي جريمه بيمه مي‌گيرند
مديركل سازمان تأمين اجتماعي استان همدان هم پس از اينكه از حاضران خواست مشكلات بيمه‌اي را با تعامل با سازمان به راحتي حل كنند، گفت: در راستاي اقتصاد مقاومتي و فرمايشات مقام معظم رهبري در این خصوص و همراهي هر چه بهتر با بخش خصوصي، بخشودگي جرايم بيمه‌اي برای واحدهاي توليدي و صنعتي و معدني در نظر گرفته شده است.
محمد عسگري ادامه داد: براي كمك بيشتر به تولید حتي نانوايي‌ها و بسیاری دیگر را هم توليدي در نظر گرفتيم تا بتوانيم واحدهاي بيشتري را تحت پوشش بخشودگی جرايم قرار دهيم.
وي گفت: زمان درخواست‌ها تا 26 شهريور ماه 95 است و كارفرمايان خوش‌حسابي كه 18 ماه ليست و حق بيمه پرداخت كرده باشند، مي‌توانند از اين بخشودگي بهره‌مند شوند.
عسگري افزود: براي سهولت كار كارفرمايان، همكاران در تأمين اجتماعي به نيابت از آنها فرم‌ها را پر و در سيستم ثبت مي‌كنند و فقط لازم است كارفرمايان گواهي از يكي از دستگاه‌هاي مربوطه ارائه كنند كه نشان بدهد از تاريخ مشخصي واحد توليدي به مشكل برخورده است و سپس فرم تأمين اجتماعي را امضا كنند.
 اطلاعات تولیدکنندگان کم است
دبير كانون كارآفرينان استان همدان گفت: برخي از توليدكنندگان به هر دليلي نمي‌توانند مسائل پيش روي خود را تا حصول نتيجه پيگيري كنند؛ بنابراين از اين پس از طريق كانون، مشكلات موجود پيگيري می‌شود.
سيد حميد صائمين ادامه داد: با حضور در كميسيون‌هاي مختلف متوجه شده‌ام كه كم‌اطلاع بودن در حوزه‌هاي مختلف اقتصادي از مشكلات ديگري است كه كارآفرينان با آن مواجه هستند. آنها بايد اطلاعاتشان را درباره مديريت توليد، زنجیره عرضه و تقاضا، بازار فروش، مهندسی تولید، زنجیره عرضه، مديريت منابع انساني، آخرين بخشنامه‌ها و مقررات حوزه‌هاي تأمين اجتماعي، سرمايه در گردش و ارزش افزوده به‌روز كنند تا بتوانند بسياري از مشكلات را از سر راه خود بردارند.
دبیر اتاق تعاون استان همدان نيز 8 عامل و ساختار كارآفريني را مطرح كرد و گفت: هدف كارآفريني رونق اقتصاد است و براي پيشرفت كارآفريني ابتدا بايد تقاضاي بازار وجود داشته باشد، سپس كارآفرين طرح ارائه كند، برنامه و سرمايه داشته باشد، از طريق قانون بستر فعاليت كارآفرينی و بازاري سالم براي ارائه محصول ایجاد شود و در نهايت نظام توزيع عادلانه و نظام عادلانه پرداخت وجود داشته باشد.
رحمان نادي افزود: اگر يكي از اين موارد وجود نداشته باشد، سيستم اقتصاد و كارآفريني در كشور با مشكلاتي مواجه مي‌شود. بنابراين لازم است همه اين موارد بررسي و آسيب‌شناسي شوند و كانون كارآفرينان نيز به عنوان واسط بين بخش خصوصي و دولتي نقش خود را ايفا كند.
 از داشته‌های استان به نفع همدان استفاده کنیم
رئيس هيأت مديره كانون انجمن‌هاي صنفي كارفرمايي استان همدان هم گفت: مزيت استان همدان در بخش صنعت و تجارت نيست، بلكه تنها مزيت نسبي و اميدبخش استان، گردشگري است ولي تاكنون به هر دلیلی به اندازه كافي از داشته‌هاي خود نبرده‌ايم.
مسعود ميدانچي بيان كرد: داشته‌ای چون پور‌سينا در شرق دنيا نظير ندارد ولي تاكنون نتوانسته‌ايم از آن براي معرفي همدان استفاده كنيم. درصورتی که با اجراي برنامه‌هاي مختلفي چون دعوت از وزيران كشور و يا برخي وزيران دنيا در روز اول شهريورماه مي‌توان همدان را به روي آنتن‌هاي دنيا برد.
وي گفت: پس از کتاب تورات، دومين كتابي كه چاپ شده كتاب «قانون» پورسیناست ولي تاكنون از اين داشته‌ها و داشته‌هاي ديگري چون باباطاهر نتوانسته‌ايم استفاده درستي ببريم؛ چون مسير را اشتباه طي مي‌كنيم.
ميدانچي در نهايت پيشنهاد داد: در شعار «همدان پايتخت تاريخ و تمدن ايران‌زمين» كلمه زمين حذف شود؛ زيرا وجود اين كلمه در شعار درست نيست و به جاي استفاده از نام عربي بوعلي‌سينا يا ابن‌سينا از نام «پورسينا» استفاده كنيم و همه دستگاه‌ها با نصب نام پورسينا بر سردرهايشان فرهنگ‌سازي كنند تا بتوانیم اين نام بزرگ را به جهانيان با نام همدان معرفي كنيم و زمينه‌هاي توسعه استانمان را فراهم کنیم.
ابوالقاسم سوزنچي، عضو کمیسیون کشاورزی استان همدان هم گفت: اميدواريم اين جلسات با برنامه و نظم پيش برود و رسانه‌ها نيز بخش خصوصي را بيش از پيش حمايت كنند تا دولتي‌ها هم بهاي بيشتري به اين بخش بدهند.
رئیس پارک علم و فناوری استان همدان نیز گفت: بخش خصوصي درباره قانون، اطلاعات كمي دارد كه بهتر است كانون كارآفرينان به صورت مستمر اين موضوع را واكاوي كند و از ظرفيت‌هاي قانون به نفع بخش خصوصي و مشاغل پويا و ريسك‌دار استفاده كند.
مجید کزازی ادامه داد: براي بالا بردن كيفيت محصولات استان و تكنولوژي واحدها بايد آنها را حمایت کرد و طوری برنامه‌ریزی کنیم که از مراكز آموزشي و تحقيقاتي استفاده بيشتري كنند تا كالاهاي به‌روزتري توليد شود.
کمکی، دبیر انجمن پیمانکاران عمرانی هم گفت: در سفری که اخیراً به کشور آفریقایی غنا داشتیم متوجه شدیم که یک میلیون و 600 واحد قنات برای ساختمان‌ها نیاز دارند ولی پس از فعالیت در آنجا با مشکلاتی مانند بهداشت، جابه‌جایی پول و باز نبودن LC ها و... مواجه می‌شویم که به نظر می‌رسد باید از سوی دولت حمایت‌هایی ایجاد شود تا سرمایه‌گذاران بتوانند در این کشور مشغول فعالیت شوند.
  درصدد حل مشکلات باشید
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز گفت: مجموعه قوانین و مقررات موجود در روابط کار، دست تولیدکنندگان را بسته و اجازه کار به آنها را نمی دهد، درصورتی که باید تلاش کنیم تا شاغلان و تولیدکنندگانی که در حال حاضر مشغول فعالیت هستند ولی با مشکلاتی روبه‌رو شده‌اند رو به تعطیلی نروند.
حمیدرضا متین افزود: براي اينكه كانون كارآفرينان بتواند كمك بيشتري به بخش خصوصي داشته باشد بهتر است كه بعضي مشكلات يا قوانين در اين جلسات را مورد تحليل قرار دهد و هر كدام از اعضاي جلسه كه در جلسات مختلف استان حضور مي‌يابند آن را به نمایندگی اعضای دیگر مطرح كنند تا مشکلات، جلوه كنند و مسئولان درصدد حل آن بربيايند.
عضو خانه صنعت، معدن و تجارت هم درباره مشكلات پيش روي توليد گفت: در حال حاضر به خاطر وضعيت بد توليد بسياري از بدهكاران بيمه‌اي نمي‌توانند به عنوان مثال بدهي 3 سال خود را يكجا يا ظرف يك سال پرداخت كنند تا شامل بخشودگي جرايم شوند که بهتر است سازمان تأمین اجتماعی راهکاری برای این مشکل بیندیشید تا همه کارفرمایان بتوانند از این بخشودگی استفاده کنند.
فلاح ادامه داد: بايد به داد واحدهايي كه در حال تعطيل شدن هستند، برسيم آنها در حال حاضر مشكلات ماليات و بالا بودن هزينه‌هاي مصرف انرژي، پرداخت نکردن يارانه به بخش توليد، پرداخت نشدن ارزش افزوده به توليدكننده و... را دارند. که لازم است كانون كارآفرينان و ساير تشكل‌هاي خصوصي اين موضوع‌ها را در جلسات پيگيري كنند تا بتوانند پس از مدتي آنها را به نتيجه برسانند.
مدير مركز رشد كارآفريني دانشگاه بوعلي هم گفت: بعضي از مصوبات و قوانین وجود دارند که تاکنون از نگا‌ه‌ها مخفي مانده و لازم است كانون اينها را بررسي و جمع‌آوري كند و در اختيار تشكل‌ها قرار بدهد.
اصغر بيات افزود: اگر كانون پتانسيل‌هاي استان را بررسي و سپس آنها را دسته‌بندي كند و در اختيار توليدكنندگان و يا كساني كه جديداً وارد عرصه توليد مي‌شوند، بگذارد تا آنها در اين زمينه سرمايه‌گذاري كنند، کمتر با مشکلات موجود مواجه می‌شویم.
مهدی پورحسيني، عضو مشاوران سرمايه‌گذاري هم در این جلسه گفت: كساني كه به تازگي مي‌خواهند وارد صنعت شوند و يا كساني كه جواز مشاغل خانگي مي‌گيرند، كانون آنها را به انجمن مشاوران معرفي كند تا با گرفتن مشاوره و تعیین نوع فعالیت خود با مشكلات بعدي از جمله اشباع بازار و... مواجه نشوند.
 رئیس سازمان جهاد کشاورزی هم در پایان با ارزیابی مثبت برگزاری مرتب این جلسه پیشنهاد داد تا صبحانه کاری ماه بعد کانون کارآفرینان در این سازمان برگزار شود تا به خصوص فعالان بخش کشاورزی تعامل بیشتری با این دستگاه پیدا کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com