1403-02-031403-02-13bool(false) سرنوشت مسکن اجتماعی چه می‌شود؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  47168 تاریخ انتشار:  1393-04-05 - 05:00 تعداد بازدید:  395
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سرنوشت مسکن اجتماعی چه می‌شود؟

اقتصادی

همدان‌پيام: طرح مسکن مهر تا چه زمانی می‌خواهد حاشیه‌ساز باشد. موضوعی که انگار دولت یازدهم هم در پیش برد آن سردرگم شده است. یک روز بانک مسکن پول نمی‌دهد، یک روز خبر از قیمت‌های بیشتر برای پرداخت و تحویل مسکن است و روز دیگر دلال‌ها در این بازار خبرساز می‌شوند. با این حال خود دولت می‌داند که برای سامان بخشیدن به آشفته بازار میراث احمدی‌نژاد وقت زیادی باقی نمانده است.
از سوی دیگر بانک مرکزی بر اساس ضرورت‌های کنترل تورم، از اعطای تسهیلات جدید به بانک مسکن امتناع کرد و به جای رقم 60 تریلیون تومان مصوب دولت دهم، پرداخت تسهیلات به بانک مسکن را در رقم 42 تریلیون تومان متوقف کرده است. البته وزارت راه‌و‌شهرسازی با این طرح موافقت کرد؛ چراکه از دیدگاه این سازمان‌ها، امکان نداشت کشور بتواند با پرداخت‌های بیشتر بانک مرکزی به مسکن مهر، تورم را کنترل کند.
قیمت‌های ساخت مسکن مهر از متری 330 هزار تومان به مراتب فراتر رفته و سازندگان ارقام بالاتری را مطالبه کرده‌اند. از این رو وزارت راه‌و‌شهرسازی نیاز به تأمین مبالغ بیشتری داشت تا تعهد دولت در قبال مسکن مهر را اجرایی کند. تعهدی که اگر به مرحله اجرایی نرسد، حدود 450 هزار واحد تحویلی که به دلیل مشکلات مربوط به طرح‌های زیربنایی آب، برق و گاز مانع از تحویل آن به مردم شده است روی دست دولت می‌ماند.
با این حال مسکن مهر محدود به کالبد و ساخت چهاردیواری واحد مسکونی نیست و به تأسیسات زیربنایی و روبنایی نیاز دارد و قاعدتاً همه این موارد به تأمین مالی فراواني نیاز دارد که این چنین ادامه ساخت مسکن مهر فشارهای زیادی را به امکانات وزارت راه‌و‌شهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن وارد کرده است، که این نیز بخش دیگری از مشکلات این پروژه دردسر ساز شده است.
وزارت راه‌و‌شهرسازي، پی‌گیر این است که بخش اعظم واحدهای مسکن مهر را در سال 93 تحویل دهد و در شش ماهه نخست سال 94 ، کار تکمیل و تحویل 2 میلیون و 200 هزار واحد را اجرایی و نهایی کند.
اما به تازگي، طرح جدیدی به نام طرح مسکن اجتماعی از سوی دولت یازدهم مطرح شده است. طرحی که دولت اعتقاد دارد باید در حوزه خدمات تأمین اجتماعی قرار گیرد، یعنی آن عده از مردم که نمی‌توانند برای خود خانه‌ای اجاره کنند و تمام هزینه‌های اجاره را پرداخت کنند یا خانه‌ای خریده و نمی‌توانند تمام اقساط آن را پرداخت کنند، در چارچوب طرح مسکن اجتماعی از نطام تأمین اجتماعی کشور کمک بگیرند.
این طرح نیز با چالش‌های رو به رو شده است، اما وزارت مسکن و شهرسازی برنامه‌های خود را به دولت داده است و اعلام کرده که اجرایی شدن همه این طرح‌ها به منابع مالی نیازمند است. برنامه‌ریزی و تأمین این منابع مالی کاری است که اکنون بین وزارت راه‌و‌شهرسازی، سازمان برنامه و بانک مرکزی در جریان است.
این در حالی است که دولت قصد دارد برای قشرهايي که می‌توانند اقساط را پرداخت کنند، در حوزه مسکن حمایتی به دنبال افزایش میزان وام‌های اعطایی و قابل تحمل کردن اقساط برای مردم باشد.
البته خود دولت می‌داند که با بالا بودن نرخ تورم و نرخ سود جاری حدود 28 درصد نمی‌توان مسکن حمایتی خرید. به اين منظور دولت باید یارانه سود پرداخت کند تا تسهیلات با نرخ 10 تا 12 و حداکثر 14 درصد در دسترس قرار گیرد.
به گزارش خبرآنلاین، حسین عبده تبریزی، مشاور مدیریت و تأمین مالی وزیر مسکن در خصوص مسکن مهر و برنامه‌های آینده آن گفت: «مسکن مهر تعهد دولت قبل به مردم بوده و البته توسط دولت جدید، اجرای آن تعهد و تضمین شده است که 2/2 میلیون واحد مسکن مهر نهایی و تحویل شوند. در این راستا در نیمه دوم سال گذشته تعدادی واحد تحویل شده و در حال حاضر 450 هزار واحد آماده تحویل وجود دارد که مشکلات مربوط به طرح‌های آب، برق، گاز و... مانع تحویل آنها به مردم شده است.»
وي همچنین در مورد نرخ وام‌های در نظر گرفته شده براي طرح مسکن اجتماعی گفت: «تقویت بازار رهن، یعنی همین بازار وام‌های بلندمدت خرید مسکن از اهداف عمده وزارت راه‌و‌شهرسازی است.
این در حالی است که اگر بانک‌ها بخواهند داوطلبانه و به نرخ جاری بازار تسهیلات دهند دولت باید تفاوت یارانه سود را پرداخت کند. به علاوه سقف وام باید از 35 میلیون تومان فعلی حداقل به حدود 50 درصد ارزش مسکن، یعنی به 70 تا 75 میلیون تومان افزایش یابد. بنابراین وزارت راه‌و‌شهرسازی از بانک مرکزی خواسته به همه بانک‌ها بخشنامه کند صندوق‌های پس‌انداز مسکن تشکیل دهند. صندوق‌های مسکن از مردم می‌خواهند یک یا دو سال پس‌انداز کنند و آنگاه وام خود را دریافت کنند.»
بنابراین با اتفاقاتی که افتاده است، هدفگذاری وزارت راه‌و‌شهرسازی آن است که با اقساط 15 تا 20 ساله و با نرخ‌های بین 10 تا 14 درصد زوج‌های جوان و کسانی که اولین خانه خود را خریداری می‌کنند، بتوانند مسکن اولیه خود را تهیه کنند. اگر دولت ابعاد این مسکن را 75 متر و به قیمت متوسط هر مترمربع 2 میلیون تومان در نظر بگیرد، قیمت خرید آن 150 میلیون تومان می‌شود. نظام جهانی در تمام دنیا تا 80 درصد این مبلغ را وام می‌دهند و این در حالی است که مبلغی برای این موضوع در کشور در نظر گرفته‌اند 35 میلیون تومان است که این رقم قاعدتاً نمی‌تواند عده زیادی از مردم را صاحبخانه کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com