بحران آب اولویت یک دولت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  56672 تاریخ انتشار:  1393-12-11 - 05:45 تعداد بازدید:  324
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همایش « ایست آب نیست» در ملایر برگزار شد
بحران آب اولویت یک دولت

اقتصادی

ملاير- سيده ساجده شوبيري- خبرنگار همدان‌پيام: ماه پایانی زمستان نیز در حال سپری شدن است، اما خبری از برف زمستانی نیست، این کمبود بارش زنگ خطری جدی است تا بدانیم تابستان سختی را پیش‌رو خواهیم داشت و اگر از همین امروز هم نحوه استفاده از آب را به ویژه در کشاورزی اصلاً رعايت نکنیم تا شنیدن جمله ایست، دیگر آب نیست! فاصله چندانی نخواهیم داشت.
گردهمایی دانش‌آموزی نجات آب در سینما فرهنگیان ملایر تحت عنوان «ايست، آب نيست!» با همکاری امور آب شهرستان، استان و آموزش‌و‌پرورش ملایر، با حضور 500 نفر از دانش‌آموزان مدارس ابتدایی دخترانه حاج فرهادی و حاج حمیدی، سیف‌الدوله 2 و شهدای شهرستان ملایر برگزار شد.
در این مراسم با اجرای 2 نمایش توسط کودکان خردسال اهمیت آب و استفاده از آن به دانش‌آموزان نشان داده شد، همچنین در ادامه پیمان‌نامه‌ای در راستای حفظ آب توسط تمام دانش‌آموزان حاضر در مراسم قرائت شد.
در این گردهمایی کلیپ‌هايی نیز به نمایش درآمد، اما به جرأت می‌توان گفت هیچ‌کدام مناسب برنامه‌ای که با حضور کودکان برگزار شده بود، نبود! کلیپ نخست می‌توانست در نشستی که اکثریت آنها کشاورز هستند پخش شود و به طور قطع تأثیر لازم را نیز بر مخاطب داشته باشد و کلیپ دوم نیز که نشان‌دهنده خشکسالی در برخی مناطق استان و به وجود آمدن فروچاله‌ها و نشست زمین بود موجب وحشت کودکان حاضر در سالن شد.
640 حلقه چاه غير مجاز در استان مسدود شد
در اين مراسم معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان همدان از مسدود شدن 640 حلقه چاه در استان خبر داد.
 به گفته منصور ستوده، اين انسدادها 80 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی آب را در پي داشته است.
وي ادامه داد: با توجه به وجود برداشت‌های بي‌رويه در استان چاه‌های غیرمجازی که مصرف زیادی داشتند با حکم قضایی مسدود شدند، این روند به شدت در استان در حال انجام است.
ستوده رفع بحران آب را اولویت دولت تدبیر و امید دانست و گفت: با حمایت دولت یازدهم و تشکیل جلسات مختلف در شورای‌عالی آب، طرح ملی احیا و تعادل‌بخشی آب در کشور اجرایی می‌شود، همچنين 15 طرح در این راستا تعریف شد که 4 طرح مربوط به جهاد کشاروزی و 11 طرح مربوط به وزارت نیرو است.
 وي همچنين افزود: در طول برنامه ششم توسعه با اجرای این طرح ملی از کاهش سطح آب‌های زیرزمینی جلوگیری شد که 3 هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است.
ستوده با بيان اينكه دانش‌آموزان سفیران آب در سطح جامعه برای اطلاع‌رسانی هستند، گفت: دانش‌آموزان بايد آموزه‌ها آب را به صورت فرهنگ در جامعه نهادینه کنند. به همين دليل پرسش مهر امسال رئیس‌جمهور نیز در این زمینه بوده است
وي با اشاره به اينكه امسال به دلیل کاهش بارش و خشکسالی‌های گذشته، وضعیت خوبی در استان نداریم و با کاهش بارندگی مواجه هستیم، افزود: حدود 90 درصد آب مصرفی شهرستان در بخش کشاورزی، 7 درصد در بخش شرب و 3 درصد در بخش صنعت مصرف می‌شود با توجه به اين آمار باید مصرف آب را در کشاورزی به حداقل رسانده است و اشتغال و سرمایه‌گذاری را به سمت صنعت هدایت کرد.
ستوده اظهار كرد: با شرايط آبي موجود اجرای سیستم‌های آبیاری تحت‌فشار، کشت گیاهان کم آب‌بر، افزایش راندمان با بتنی کردن کانال‌ها و انتقال آب به وسیله لوله‌ها از جمله راهکارهای مناسب برای جلوگیری از کاهش سطح آب‌های زیرزمینی است.
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان به دشت‌های ممنوعه استان اشاره كرد و گفت: در این استان حدود 7 دشت با محدوده مطالعاتی وجود دارد که میزان برداشت از این منابع بیشتر از میزان آب ورودی است كه به همين دليل ممنوعه اعلام شده‌اند، اما دشت کبودراهنگ به دلیل ایجاد فروچاله‌ها و تعداد زیاد چاه‌های مجاز به دشت ممنوعه بحرانی تبدیل شده است.
 باید استفاده درست از آب، تبدیل به فرهنگ شود
همچنين معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش‌‌و‌پرورش استان همدان معتقد است: برای انجام کارهای فرهنگی باید به سراغ دانش‌آموزان ابتدایی رفت و از مدارس آغاز کرد.
به گفته حسین بهرامی‌نوید، مشکلات آب و صرفه‌جویی اگر به صورت فرهنگ درنیاید آب در هاون کوبیدن است. تلاش‌ها بدون پیگیری مؤثر نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه هدف از این گردهمایی آشناکردن دانش‌آموزان با آب و استفاده درست از آن است، افزود: اگر بتوانیم باور آنها را تغییر دهیم همکاری خواهند کرد و این امر را به نسل آینده نیز منتقل می‌کنند.
بهرامی‌نوید اظهار كرد: نقش اصلی در این برنامه بر عهده معلمان است، چون دانش‌آموزان بیشترین تأثیر را از معلمان خود می‌گیرند و به همین دلیل دوره‌های ضمن خدمت با موضوع آب برای معلمان برگزار خواهد شد.
وی از برگزاری این گردهمایی در سایر شهرستان‌های استان خبر داد و گفت: ملایر در برگزاری پیشتاز بوده است و برنامه خوبی نیز برگزار شد.
معاون مديركل و مدير اداره آموزش و پرورش ملاير نيز هدف از برگزاري اين همایش را آشنایی دانش‌آموزان دوره ابتدایی با روش‌های مصرف درست آب و مقابله با بحران آب دانست و گفت: دانش‌آموزان ما در محیط خانواده و مدرسه باید با فرهنگ درست مصرف کردن آشنا شوند و این امر نيازمند برنامه‌ریزی‌ بلندمدت است.
كاوه برخورداري با اشاره به اينكه آب مایه نجات انسان‌هاست، افزود: امروز نيز وظیفه ما نجات آب است، در حال حاضر در کشور شاهد بهره‌برداری بی‌رویه، آلودگی آب، استفاده ناصحیح، اسراف و... در مصرف آب هستیم. به همين دليل بايد روش‌های درست مصرف را از کودکی به فرزندانمان بیاموزیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com