رخنه دلالان به نظام مهندسی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Sun, April 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  133078 تاریخ انتشار:  1402-04-18 - 08:34 تعداد بازدید:  182
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رخنه دلالان به نظام مهندسی

نویسنده : غزل اسلامی

اقتصادی

 
نظام مهندسی مردم را سرگردان کرده است

شهرداری در یک مرحله پروانه ساختمانی می‌دهد


 روندطولانی دریافت مجوز ساخت‌ در همدان سبب ایجاد نارضایتی‌ برای مالکان و حتی برخی دستگاه‌های ذیربط شده است. برخی از سازندگان از وجود تبعیض و رانت سخن می‌گویند و برخی دیگر از روند طولانی دریافت مجوز ساخت در سازمان نظام مهندسی ناراضی هستند.

هرچند که به تازگی شهرداری پروانه شهرسازی را در یک مرحله صادر می‌کند و بسیاری از چالش‌ها را برای متقاضیان پروانه مرتفع کرده، اما اکنون امور مربوط به سازمان نظام مهندسی متقاضیان ساخت‌وساز را در تنگنا قرارداده است. به‌طوری‌که حتی برخی مدیران استان نیز از وجود چالش در این ارگان ناراضی هستند. یکی از مسئولان استانی پیش از این گفت: بی‌برنامگی‌هایی در سازمان نظام مهندسی وجود دارد که نمی‌دانیم چگونه آنها را برای حل کردن مسائل قانع کنیم.

رخنه دلالان به سازمان نظام مهندسی و سپردن امور مهندسی به آنها و در نتیجه حذف مهندسان استان از چرخه طراحی نقشه‌های ساختمانی سبب‌شده تا مراجعان در یک بروکراسی پیچیده و طولانی قراربگیرند و در نتیجه از کیفیت کار نیز کاسته می‌شود.

برخی از مراجعان از حضور دلالان دمِ در سازمان نظام مهندسی سخن می‌گویند؛ به‌طوری‌که نظام مهندسی نیز باوجود کارتابلدبودن تیم دلالی، اما کار و نقشه‌های ساختمان‌ها را از آنها تحویل گرفته و پس از بارها برگشت‌دادن نقشه‌ها اما در نهایت تأیید می‌کند. در نتیجه عواقب ناشی از آن به متقاضیان ساخت‌وساز، مردم و آینده شهر می‌رسد.

این در حالی است که پس از تصویب آئین‌نامه نحوه نظارت بر اجرای طرح‌های توسعه عمران در سال 1400 توسط شورای‌عالی شهرسازی و معماری، شهرداری همدان روند طولانی پروانه شهرسازی را خلاصه کرده و در نهایت به متقاضیان، پروانه شهرسازی یک‌مرحله‌ای می‌دهد. این اقدام هرچند مدت کوتاهی است که در حال اجراست اما سبب شده مدت زمان صدور پروانه شهرسازی به کمتر از یک ماه برسد.

آن طور که مدیرعامل سازمان آمار و فناوری اطلاعات شهرداری همدان گفت: با تک‌مرحله‌ای کردن صدور پروانه ساختمانی در قالب پروانه شهرسازی، ضمن حذف مراحل اضافی و تکراری، با امکان دورکاری و تقویت درون سازمانی؛ موجب کاهش زمان صدور پروانه شهرسازی در شهرداری همدان شده است.

جواد مختاری ادامه داد: با صدور تک‌مرحله‌ای پروانه شهرسازی، مراجعه متقاضی به شهرداری به پایان رسیده و این پروانه به سازمان نظام مهندسی ساختمان همدان جهت اخذ شناسنامه فنی ساختمان معرفی می‌شود و در صورتی که اصلاحی در ریز مشخصات پروانه شهرسازی صادره صورت نپذیرد، پروانه مربوطه با ارائه مجوز شروع عملیات ساختمانی قابلیت ساخت خواهدداشت و دیگر نیازی به مراجعه مجدد به شهرداری نیست.

طبق گزارش‌های همین سازمان، پیش از استقرار سیستم يكپارچه شهرداري الكترونيك، حداقل زمان صدور پروانه ساختمانی 9ماه، متوسط یک سال و تعداد بیش از یک سال نیز دارای فراوانی زیادی بوده است.

در چنین شرایطی، اما روند کار در نظام مهندسی به‌دلیل سپردن امور به دفاتر دلالی به یک روند خسته‌کننده تبدیل شده و در مواردی متقاضیان را از ادامه کار بازمی‌دارد.
 دلالان دم در می‌ایستند.

یک کارشناس درباره موانع سرعت‌گرفتن کار پروانه ساخت در سازمان نظام مهندسی گفت: رشد بازار دلالان و انجام بخشی از امور مربوط به نظام‌مهندسی توسط آنها، رغبت‌نداشتن مهندسان به انجام خدمات مهندسی به دلیل حضور دلالان، ارائه‌نشدن نقشه‌های صحیح توسط دلالان به نظام مهندسی و تخفیفات پایان سال شهرداری، دلایل طولانی‌شدن کار و در نتیجه بالارفتن نارضایتی مردم از نظام مهندسی است.

وی گفت که مهمترین موانع پیش‌ روی ارائه نقشه‌های صحیح ساختمانی و در نتیجه دوندگی مالکان ساختمانی، وجود دلالان است. به‌طوری‌که خدمات مهندسی از چرخه اصلی خودش خارج شده و به دفاتر دلالی سپرده شده است.

این کارشناس ادامه داد: مالکان به اجبار طراحی نقشه ساختمان را به دفاتر دلالی می‌دهند و آنها هم به‌جای اینکه کار را به مهندسان بسپارند به نقشه‌کش‌ها می‌دهند که به‌صورت غیرحرفه‌ای نقشه را می‌کشند و آن را برای کنترل به نظام مهندسی ارسال می‌کنند. همین کار غیرحرفه‌ای باعث شده نظام مهندسی نقشه را بارها برای اصلاح به مالک عودت بدهد تا آن را برای اصلاح ببرد و یک روند طولانی را تا پایان کار سپری کند.

این کارشناس توضیح داد: سال‌هاست که هم مالکان، هم مهندسان و هم برخی دستگاه‌های مربوطه از عملکرد سازمان نظام مهندسی ناراضی هستند و یکی از دلایل آن ارائه‌نکردن نقشه‌های صحیح به نظام توسط دفاتر دلالی و در نتیجه بالارفتن تعداد رفت و برگشت مالکان در نظام مهندسی است؛ این روند گاهی تا چندماه زمان می‌برد.

وی ادامه داد: در سال 1400، شورای‌عالی شهرسازی و معماری آئین‌نامه نحوه نظارت بر اجرای طرح‌های توسعه عمران را مصوب کرده و بر این اساس مجوز ساخت باید 3مرحله‌ای شود که شهرداری با صدور پروانه شهرسازی و پروانه تخریب و گودبرداری به این مصوبه عمل می‌کند اما صدور پروانه ساخت که به عهده سازمان نظام مهندسی است هنوز صادر نمی‌شود.

وی ادامه داد: در واقع نظام مهندسی با صادرنکردن پروانه ساخت، ترک فعل کرده است.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com