اقتصاد مقاومتی از شعار تا عمل در نشست با رسانه ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  72899 تاریخ انتشار:  1395-05-26 - 05:45 تعداد بازدید:  436
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همایش نقش رسانه در تحقق شعار سال به همت خبرگزاری ایسنا و ایکنا برگزار شد
اقتصاد مقاومتی از شعار تا عمل در نشست با رسانه ها

اقتصادی

چند سالی است موضوع «اقتصاد مقاومتی» با تأکیدات مقام معظم رهبری به ادبیات مسئولان راه‌یافته و در برنامه‌ریزی‌های کلان کشور سرفصل‌هایی برای این مهم در نظر گرفته شده است؛ اقتصاد مقاومتی با محورهای متعددی از جمله تکیه بر ظرفیت‌های داخل و نگاه به بیرون تبیین و تشریح می‌شود و ابعاد مختلفی از اقتصاد از جمله تولید، صادرات، درآمدهای نفتی و... را در برمی‌گیرد. اما به‌نظر می‌رسد هنوز گفتمان مشترک و راهبردی در این موضوع ایجاد نشده است و شاید علت نامگذاری سالجاری به «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» از همین رو باشد که ایجاد انگیزش و اجرا بیش از تبیین مفاهیم مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است. در این میان نقش رسانه‌ها در پیشبرد اهداف مختلفی از جمله سرفصل‌های متعدد اقتصاد مقاومتی در جامعه بسیار مهم و انکارناپذیر است چراکه رسانه می‌تواند به عنوان حلقه واسط بین مردم و مسئولان سهم بسزایی داشته باشد و علاوه بر آن در ایجاد و اشاعه فرهنگ اقتصاد مقاومتی نقش‌آفرینی کند.
مجموعه جهاددانشگاهی همدان با بهره‌مندی از ظرفیت رسانه‌ای خود در خبرگزاری‌ دانشجویان ایران ایسنا و خبرگزاری بین‌المللی قرآن ایکنا در سالی که به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» مزین شده است، میزگردی را با حضور سرپرستان و مدیران مسئول رسانه‌های همدان فراهم آورد و شرایطی برای تبیین دیدگاه‌ها، راهکارها و تحلیل و تشریح نقش رسانه در اجرایی و عملیاتی شدن موضوعات مرتبط در این حوزه ایجاد کرد. به گزارش ایسنا، این میزگرد با عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل از زبان رسانه» و با محوریت نقش مردم و دولت در تحقق اقتصاد مقاومتی از زبان رسانه، نقش رسانه در فرهنگ‌سازی به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی با حضور 4 نفر از مدیران مسئول رسانه‌های همدان و با حضور اصحاب رسانه‌ای استان برگزار شد.
در این میزگرد از مسئولان رسانه خواسته شد تا در یک بخش به طور کلی به تشریح اقتصاد مقاومتی بپردازند و در بخش‌های بعد نقش مسئولان، مردم و رسانه‌ها در این جریان را تفکیک کنند.
سرپرست روزنامه ابتکار به نمایندگی از روزنامه‌های سراسری دراستان همدان در این نشست ضمن تأکید بر لزوم حمایت از تولید داخلی در اقتصاد مقاومتی گفت: حمایت از تولید داخلی و مصرف تولیدات داخل عامل مهمی در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی است. تغییر باور در مصرف تولیدات داخلی مهمترین راهکاری است که در اجرای سرفصل‌های اقتصاد مقاومتی باید مدنظر قرار گیرد و نقش رسانه در این موضوع بسیار مهم و اثرگذار است چرا که مهمترین گام در تحقق فرهنگ اقتصاد مقاومتی توسط رسانه‌ها برداشته می‌شود.
بهرام رستمی، با بیان اینکه نخستین و آخرین کاری که باید انجام شود، فرهنگ‌سازی مصرف تولیدات داخلی است، بیان کرد: باور عموم مردم بر این است که اجناس خارجی کیفیت بیشتری نسبت به تولیدات داخل دارند و در برخی موارد هم کالاهای وارداتی به علت قیمت پایین مورد توجه مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرند اما باید تلاش کنیم این باورها در ذهن مردم تغییر کرده و مصرف تولیدات داخلی در زمره اولویت‌‌های مصرف قرار گیرد.
 کوتاهی دولتمردان در ایجاد فرصت برای بخش خصوصی
مدیرمسئول روزنامه همدان پیام به نمایندگی از روزنامه‌های محلی همدان، گفت: دو گروه مردم و مسئولان در اجرای اقتصاد مقاومتی مورد هدف هستند، رسانه‌ها در گام نخست باید به عنوان کارشناسان و رصدکنندگان جامعه حرکت این دو گروه را با نگاه کارشناسی تشریح و تبیین کنند و در گام بعد، به عنوان سازمان‌های فرهنگ‌ساز در بین مردم اقدام به ایجاد و اشاعه فرهنگ کنند.
نصرت‌ا... طاقتی‌احسن، افزود: هریک از ابعاد اقتصاد مقاومتی دارای سرفصل‌های متفاوتی در فرهنگ است که رسانه‌ها می‌توانند در ایجاد آن سهم بسزایی داشته باشند؛ از جمله پرهیز از اسراف‌گرایی و مصرف سالم و منطبق با الگوهای بومی، نیاز نداشتن به بیرون ازکشور، مصرف منطبق بر افکار دانش‌آموزان و دانشجویان و....
وی با بیان اینکه انتقال مفاهیم و هم‌افزایی بین مردم و مسئولان مهمترین نقش رسانه در تحقق شعار سال است، گفت: ما به عنوان نماینده افکار عمومی باید اعلام کنیم تاکنون در حوزه اقتصاد مقاومتی خوب عمل نشده و با توجه به اینکه از نظر رفتار اجتماعی غالباً بزرگ‌گوی و خوب‌سخنگو هستیم عملگرایی کمتری در بین اغلب مسئولان و مردم دیده می‌شود و هنوز اقدام و عمل درخور توجهی در این موضوع اتفاق نیفتاده است.
رئیس کانون کارآفرینان استان همدان با بیان اینکه سازمان‌ها و ادارات به علت قوانین دست و پاگیر و ساختار موجود نمی‌توانند در حد شایسته‌ای در موضوع اقتصاد مقاومتی ورود کنند، افزود: مقام معظم رهبری با پشتوانه مطالعه داخلی و خارجی موضوع اقتصاد مقاومتی را طرح کرده‌اند اما مسئولان در عمل کمرنگ و بسیار کُند بوده‌اند به طوریکه حتی در بین مردم هم نمی‌توانیم عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی را شاهد باشیم و این را از نوع خریدهای مردم که عمدتاً با اجناس خارجی آراسته است، می‌توان دریافت.
مدیر مسئول چاپخانه پیام رسانه با تأکید بر نقش رسانه‌ها در ایجاد گفتمان و اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گفت: برای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در جامعه باید دو کار اساسی توسط رسانه‌ها شکل گیرد؛ نخست اینکه به سواد، علم و دانش کار مسلح شوند یعنی رسانه‌ها دانش فهمی آن را نخست خود به درستی درک کرده و آن‌گاه در جامعه نشر دهند سپس فرهنگ‌سازی در این موضوع را ایجاد کنند.
وی گفت: در این راستا، تعریف چشم‌انداز، فرهنگ‌سازی و تعریف استراتژی در بین مردم و مسئولان با تولید یادداشت، مصاحبه، تعریف و تبیین مصداق‌های عینی مهمترین راهبردهای رسانه‌ای است.
طاقتی‌احسن با بیان اینکه 600 پروژه دارای سند مطالعاتی، در کانون کارآفرینان همدان استحصال شده تا به سرمایه‌گذاران پیشنهاد سرمایه‌گذاری بدهیم، افزود: آیا ما به اندازه ژاپن، هوش، زکاوت و تدبیر نداریم که توانسته با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و قوای بخش خصوصی اقتصاد خود را دچار تحول کند؟
رئیس کانون کارآفرینان گفت: اگر قرار باشد تحولی در کشور شکل گیرد، چاره‌ای جز اتکا به بخش خصوصی نداریم و برای عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی باید واقعاً به بخش خصوصی کمک کنیم اما متأسفانه دولتمردان در وظیفه خود که ایجاد فرصت است، کوتاهی کرده‌اند و مردم که باید کشف فرصت کنند از وظایف خود غافل مانده‌اند.
این مسئول رسانه‌ای بیان کرد: پولی که در حال حاضر در بانک‌های خصوصی استان سرمایه‌گذاری شده می‌تواند 85 هزار شغل ایجاد کند که باید رسانه‌ها کمک کنند تا فرهنگ پول مولد در جامعه شکل گیرد و این سرمایه وارد چرخه کار و تولید شود.
وی با اشاره به اینکه وجود 85 ابزار رسانه‌ای در جامعه وجود دارد، گفت: خبرنگاران حداقل به 50 ابزار رسانه دسترسی دارند اما در راستای توسعه فرهنگ اقتصاد مقاومتی استفاده مطلوبی نمی‌شود که باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی به مدت طولانی و مستمر از این ابزار در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی بهره‌برداری شود چرا که تنها در یک مقطع و یک مدت کار رسانه‌ای نمی‌توان به نتیجه مطلوب دست یافت.
 سال 95، سال تبیین و تشریح موضوع اقتصاد مقاومتی
مدیر مسئول روزنامه سپهرغرب که نماینده روزنامه‌های محلی همدان بود، راهکار کلی پیشبرد اهداف اقتصادی را در کشور اتحاد تمامی دستگاه‌ها و قوای سه‌گانه عنوان کرد و افزود: اقتصاد مقاومتی با محوریت دولت به نتیجه نمی‌رسد چرا که این گفتمان ویژه قوای مجریه نیست و هر سه قوه دخیل هستند. اما مهمتر از قوا، 16 دستگاه حاکمیتی است که باید تمام فعالیت‌های خود را مبتنی بر پیشبرد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کنند.
سید حسن قشمی، با بیان اینکه نگاه من به اجرای اقتصاد مقاومتی در سال 95 بدبینانه است، گفت: تحقق چنین سیاستی در شرایط فعلی کشور ما ممکن نیست چرا که پذیرش اصل موضوع سیاست اقتصاد مقاومتی با این چارچوب ساختاری و زیرساخت‌ها در تناقض است.
وی افزود: به عنوان یک شهروند خوشحالم که پس از سال‌ها یک مدل اقتصادی در کشور ارائه شده اما تا اصلاح ساختار و زیرساخت‌های اقتصادی شکل نگیرد، اقتصاد مقاومتی اجرا نخواهد شد.
این مدیر رسانه‌ای گفت: سال 95 را سال تبیین و تشریح موضوع می‌دانم و این میزگردها و جلسات در آن اثرگذار است. اینکه می‌گویم همه ارکان نظام باید در مسیر این موضوع دخیل شوند، به این علت است که یک دادستان، فرمانده سپاه، بازرگان و... گاهی حتی می‌توانند اثرگذاری بیشتری از یک استاندار داشته باشند.
این فعال رسانه‌ای با بیان اینکه در حالت خوش‌بینانه و با همسو شدن اصلاحات و ساختارها 10 سال بعد می‌توانیم نتایج تحقق اقتصاد مقاومتی را ببینیم، بیان کرد: به نظرم رسیدن به هدف اقتصاد مقاومتی یک دهه زمان می‌برد چرا که در حال حاضر در کشور با 4 معضل فساد، رانت، تبعیض و انحصار مواجه هستیم.
قشمی گفت: اثرگذاری رسانه در تمامی مواضع بسیار زیاد است اما انتظار این است در تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی رسانه‌ها طوری قلم بزنند که به تعامل دستگاه‌ها و قوای سه‌گانه و نهادها منجر شود چرا که در حال حاضر روابط سه قوه تعاملی نیست.
این مسئول رسانه‌ای بیان کرد: در سال 70 همایش همدان 1400 برگزار شد که مدارک نشان می‌دهد آن همایش همدان را خاستگاه اندیشه و برنامه چشم‌انداز معرفی کرد اما جای تأسف است که استانی که خاستگاه تحول 20 ساله کشور از آن آغاز شد حتی یک ماده از مفاد تحول را اجرایی نکرده است.
وی گفت: وقتی مدیران ما حاضر به پرداخت هزینه نیستند، چگونه می‌توان تحول استان را انتظار داشت؟
 نقش رسانه ویراستاری عملکرد دولت و بخش خصوصی است
مدیر مسئول خبرگزاری آنا به نمایندگی از خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری همدان گفت: ما هنوز ادبیات مشترکی در حوزه اقتصاد مقاومتی نداریم به همین علت نیازمند الگوی اقتصاد مقاومتی هستیم و کار رسانه در این موضوع فرهنگ‌سازی است تا به ادبیات مشترکی دست یابیم.
مهدی صفرزاده، افزود: به عنوان مثال همه ما به ساخت قفل ایرانی افتخار می‌کنیم حتی خودروسازان آلمانی از قفل‌های ایرانی در محصولات خود استفاده می‌کنند اما خودروسازان کشور ما از این کالا استفاده نمی‌کنند و این لطمه به اقتصاد کشور است.
وی بیان کرد: تا چند سال قبل دانشگاه‌ها تبدیل به کارخانجات مدرک‌سازی شده بودند اما به تازگی متوجه شده‌اند دانشجوی آچار به دست بیشتر از دانشجوی مدرک‌گرا برای کشور مهم است چرا که دنیا دیگر به فکر تولید ثروت از منابع زیرزمینی نیست.
صفرزاده با بیان اینکه امروز منابع انسانی بزرگترین ثروت است گفت: نقش دولت اصلاح ساختار بوده و مهمترین کاری است که دولت می‌تواند انجام دهد و نقش رسانه ویراستاری عملکرد دولت و بخش خصوصی است چرا که متأسفانه با وجود اصل 44 بخش خصوصی هم به مثابه دولت عمل می‌کند.
این فعال رسانه‌ای بیان کرد: پس از ادبیات مشترک، فرهنگ‌سازی وظیفه دیگر رسانه‌هاست که در بخش‌های عمده‌ای مؤثر است به عنوان مثال تبلیغات کالای خارجی نباید همسان کالای داخلی در کشور باشد و این یکی از مصادیق عملکرد رسانه است.
در پایان از خبرنگاران دو خبرگزاری ایسنا و ایکنا با اهدای لوح و جوایزی تقدیر شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com