۶۵ هزار هکتار از اراضی قهاوند بیابان شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Wed, May 1, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  47126 تاریخ انتشار:  1393-04-03 - 05:00 تعداد بازدید:  4976
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرکل منابع طبیعی همدان:
۶۵ هزار هکتار از اراضی قهاوند بیابان شد

اقتصادی

همدان‌پيام: ۶۵ هزار هکتار از اراضی بخش قهاوند همدان به بیابان تبدیل شده که با مذاکرات انجام شده به دنبال جذب اعتبارات ملی برای مقابله با این پدیده هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: 900 هزار هکتار سطح منابع ملی در سطح استان همدان است که 42 هزار هکتار از آن جنگل، اراضی جنگلی و ذخیره گاهی است.
محمدرضا همتی با اشاره به اینکه پوشش بالای 10 درصد جنگل تاج نامیده می‌شود، افزود: سرانه جنگل در استان همدان 200 متر است که فضای سبز و باغ در آن حساب نمی‌شود، این رقم در سطح کشور هزار و 700 متر و در جهاد 8 هزار متر است.
وي سرانه جنگل در استان را بسیار پایین دانست و به تسنیم گفت: باید ضمن حفظ اراضی جنگلی مشارکت مردم را برای ایجاد جنگل جلب کنیم، از این رو کسانی که دارای زمین و آب هستند دعوت می‌شوند تا در زمینه ایجاد جنگل اقدام کنند.
مدیرکل منابع طبیعی استان با بیان اینکه از بین رفتن جنگل‌ها به مانند ایجاد بیابان است، اظهار داشت: بیابان‌ها حاصل کم‌توجهی به پوشش گیاهی است، همچنین طوفان‌ها، چرای بی‌رویه دام و فرسایش خاک از دیگر عوامل به وجود آمدن بیابان است.
همتي با اشاره به اینکه استفاده بی‌رویه از مراتع سبب ایجاد بیابان شده، گفت: ظلمی که به مراتع و منابع طبیعی شده این است که مراتع را معادل علوفه قرار داده‌ايم و گفته‌ایم که چقدر علوفه داریم.
وی با بیان اینکه اگر ارزش‌‌های زیست‌ محیطی از بین رود موجب ایجاد بیابان می‌شود، اظهار داشت: حفظ خاک، آب و مراتع موجب داشتن دشت‌های حاصلخیز و منابع بیشتر است.
مدیرکل منابع طبیعی همدان بیان کرد: در 590 هکتار از اراضی کنار جاده‌ها جنگل ایجاد شده، همچنین چهار هزار و 300 هکتار جنگل در بخش دولتی و هفت هزار و 500 هکتار در بخش مشارکتی ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه یگان حفاظت از سال 85 فعالیت خود را در استان آغاز کرده است، گفت: برخورد با متصرفان، جلوگیری از چرای بی‌رویه دام و حفاظت از منابع و جنگل‌ها از جمله مهمترین وظایف این یگان است.
همتی به بحث تصرفات به عنوان یکی از مشکلات منابع طبیعی اشاره کرد و ادامه داد: در این زمینه برخی کشاورزان و باغداران منابع طبیعی را که در کنار باغ‌‍‌ها و زمین‌های آنها واقع شده تصرف می‌کنند. تاکنون سه هزار و 600 هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی از دست متصرفان خارج شده که 449 هکتار آن در سال گذشته بوده است.
وی با بیان اینکه 70 هزار هکتار از منابع طبیعی مورد اختلاف این سازمان در استان با اداره اوقاف و امور خيريه  بود، اظهار داشت: در این زمینه نیز در دو سال گذشته 15 هزار هکتار تعیین تکلیف شده که بیشتر این اراضی مربوط به شهرستان‌های ملایر، رزن، کبودراهنگ و سایر شهرستان‌ها بوده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com