1403-02-031403-02-13bool(false) اخبار کوتاه اقتصاد 2291 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  56257 تاریخ انتشار:  1393-11-28 - 05:45 تعداد بازدید:  218
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اخبار کوتاه اقتصاد 2291

اقتصادی

معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه‌وشهرسازی با بیان این مطلب، اظهار کرد: مراحل نهایی طرح مسکن اجتماعی در حال طی شدن است و حداکثر تا هفته آینده نهایی می‌شود.
حامد مظاهریان در گفت‌وگو با تسنیم افزود:‌ عدد مربوط به ساخت مسکن هنوز نهایی نشده و مذاکرات در این رابطه با وزارت تعاون در حال انجام است.
وی پیش‌تر با بیان اینکه در طرح مسکن اجتماعی 100 تا 300 هزار واحد مسکن ساخته خواهد شد، گفته بود: مسکن اجتماعی برای 2 دهک پایین جامعه است و امیدواریم بتوانیم سال آینده آن را عملیاتی کنیم. این طرح برای افرادی است که هیچ آورده‌ای نداشته، حتی امکان تهیه وثیقه جهت اخذ تسهیلات را ندارند، اصطلاحاً می‌گویند بانک‌پذیر هم نیستند. طبقه مستضعفی که دولت ناگزیر است با دخالت مستقیم نقش اصلی را در تأمین مسکن آنها ایفا کند.
علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز پیش‌تر درباره مسکن اجتماعی (مسکن امید) به تسنیم گفته بود: این طرح در چند بخش دنبال می‌شود که یکی از آنها مسکن کارگری و دیگری مسکن معلولان است. در مرحله نخست بحث مسکن معلولان را آغاز کرده‌ایم، با توجه به اینکه مشکلات خانواده‌های معلول بسیار زیاد است تاکنون 8 ‌هزار و 550 خانوار دارای بیش از 2 معلول را شناسایی کرده‌ایم.
وی با بیان اینکه با همکاری بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان و وزارت راه و شهرسازی قصد داریم در چند سال آینده تمام این افراد صاحبخانه شوند، تأکید کرد: بسته بعدی در راستای طرح مسکن امید، مسکن کارگری است که این موضوع را با شناسایی دهک‌های پایین آغاز خواهیم کرد و در نهایت بسته را به‌ صورت کلی در شورای عالی رفاه رونمایی می‌کنیم.

کاهش اشتغال در جوازهای صنعتی جدید
 رشد اقتصادی بخش صنعت در 2 سال گذشته نوسانی 15 درصدی را تجربه کرده است و در حالی در 6 ماهه نخست سال جاری به 5/6 درصد رسیده که باید برای روشن شدن وضعیت دقیق صنعت کشور تا اعلام رشد سالانه صبر کرد. البته به‌رغم افزایش رشد اقتصادی در این بخش صنعت، میزان اشتغال در زمینه جوازهای تأسیس و پروانه‌های بهره‌برداری با کاهش روبه‌رو بوده است.
به گزارش ایسنا، در شرایطی که در سال 1390 رشد اقتصادی کشور رقم 3/4 درصد را به خود اختصاص داده بود، نقش 6/5 درصدی صنعت از رشد اقتصادی نکته مثبتی برای این عرصه به شمار می‌رفت.
اما با سقوط نرخ رشد اقتصادی در سال 1391، نقش پررنگ بخش صنعت در این زمینه بیش از پیش نمایان شد؛ به طوری که نرخ رشد اقتصادی در این سال به منفی 8/6 درصد رسید که در تاریخ جمهوری اسلامی ‌بی‌سابقه بوده است. در همین زمان نرخ رشد اقتصادی بخش صنعت نیز به منفی 5/8 درصد کاهش پیدا کرد تا نرخ رشد این بخش تنها در یک سال سقوطی 4/12 درصدی را تجربه کند.
براساس آخرین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت در 9 ماهه امسال 12 هزار و 646 جواز تأسیس صادر شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 14 هزار و 39 مورد بوده است و همین امر کاهش 9/9 درصدی صدور جوازهای تأسیس در این مدت را نشان می‌دهد.
اما در عین حال تعداد جوازهای تأسیس صادره در آذرماه امسال نسبت به آبان‌ماه 7/28 درصد افزایش یافته و از هزار و 279 مورد به هزار و 646 مورد رسیده است.
از سوی دیگر در 9 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته تعداد پروانه‌های بهره‌برداری با افزایش از هزار و 861 پروانه به 2 هزار و 230 پروانه رشد 8/19 درصدی داشته است.
این در حالی است که میزان اشتغال در جوازهای تأسیس صادره در این مدت 7/15 درصد و در پروانه‌های بهره‌برداری 4 درصد کاهش یافته است. به این ترتیب آمار نشان می‌دهد به‌رغم افزایش رشد اقتصادی در بخش صنعت و تعداد پروانه‌های بهره‌برداری صادر شده، میزان اشتغال در این حوزه در زمینه جوازهای تأسیس و پروانه‌های بهره‌برداری با کاهش روبه‌رو بوده است.

۴ میلیون دلار فرش دستبافت
از گمرک همدان صادر شد
 بیش از ۴ میلیون دلار فرش دستبافت از گمرک همدان صادر شد و آلمان کشور هدف صادراتی فرش همدان است.
سرپرست تجارت خارجی استان همدان با بیان این مطلب با اشاره به اینکه نزدیک به 50 هزار بافنده در استان همدان فعالیت می‎کنند، اظهار کرد: براساس این توانمندی همدان ظرفیت صادرات فرش دستبافت با کیفیت به سایر کشورها را دارد.
سید باقر حسینی در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به اینکه در 10 ماهه امسال 3 میلیون و 200 هزار دلار فرش دستبافت از استان همدان صادر شده بود، گفت: در بهمن‌ماه نیز 819 هزار دلار فرش از گمرک استان همدان به کشور آلمان صادر شده و صادرات فرش استان به بیش از 4 میلیون دلار رسیده است.
حسینی صادرات فرش دستبافت در بهمن‌ماه امسال را 15 هزار و 500 کیلوگرم دانست و گفت: این میزان در قالب 180 پالت به کشور آلمان صادر شده است و امیدواریم تا پایان سال به هدف‌گذاری 5 میلیون دلاری صادرات فرش دستبافت همدان دست پیدا کنیم.
وی با تصریح بر اینکه صادرات استان همدان از سال 89 روند نزولی پیدا کرده و با مشکل جدی مواجه شده است، عنوان کرد: در سال‎های 87 و 88 نزدیک به 13 میلیون دلار فرش دستبافت از همدان به کشورهایی همچون کانادا و آمریکا صادر می‏‌شد.
سرپرست تجارت خارجی سازمان صنعت و معدن استان همدان تأکید کرد: با وضع تحریم‌های سخت صادرات فرش دستبافت استان همدان در سال 89 با 45 درصد کاهش به 7 میلیون دلار رسید که تأثیر منفی بر تولید نیز بر جای گذاشت.
وی با اشاره به اینکه روند کاهش صادرات فرش با سخت‎گیری در تحریم‎ها ادامه داشت، بیان کرد: این در حالی بود که صادرات فرش دستبافت استان همدان در سال 90 به 5 میلیون دلار کاهش یافته و در اوج ناباوری در سال 91 با 88 درصد کاهش صادرات فرش دستبافت همدان به 688 هزار دلار رسید.
حسینی بیان کرد: شرایط دشوار برای صادرات فرش دستبافت تا سال گذشته نیز ادامه داشته و شاهد کاهش صادرات فرش به 300 هزار دلار بودیم که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 50 درصد از نظر وزنی و ارزشی کاهش داشت.
سرپرست تجارت خارجی استان همدان عنوان کرد: این شرایط در حالی رقم می‎خورد که تجار استان همدان با سخت شدن شرایط تحریم منفعل‌تر شده و در زمینه صادرات فرش دستبافت همدان اقدامی‌ نمی‎کردند.
وی اظهار کرد: امسال با وجود تحریم‌ها، تجار استان همدان فعال شده و شاهد صادرات بیش از 4 میلیون دلار فرش دستبافت از همدان هستیم، البته این میزان نیز برای استان همدان رضایت‎بخش نبوده، لازم است تا حداقل صادرات فرش دستبافت همدان به جایگاه سابق خود بازگردد.
حسینی با اشاره به اینکه زمینه برای صادرات فرش دستبافت از استان همدان وجود دارد، بیان کرد: باید تلاش لازم برای تقویت صادرات فرش استان همدان انجام شود؛ زیرا این امر موجب افزایش تولید و اشتغال بیشتر می‏شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com