1403-02-031403-02-13bool(false) روزگار گردوی تویسرکان سیاه شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  58097 تاریخ انتشار:  1394-02-13 - 05:45 تعداد بازدید:  573
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

هشدارهایی که برای طلای سبز داده نشد!
روزگار گردوی تویسرکان سیاه شد

اقتصادی

■ خسارت 60 میلیاردي به باغ های گردوی تویسرکان

سرمای بی‌سابقه روز پنجم اردیبهشت‌ماه سبب سرمازدگی شدید باغ‌هاي تویسرکان به‌ویژه باغات گردوی این شهر شد؛ به گونه‌ای که حدود 80 تا 85 درصد از باغ‌هاي گردو و 60 درصد از دیگر باغ‌ها این شهرستان دچار سرمازدگی شدند.
اما گردوکاران تویسرکانی از هشدار ندادن هواشناسی و مدیریت ضعیف مسئولان تویسرکانی برای اجرای برنامه‌هایی در راستای کاهش خسارات وارده گله‌مند هستند.
مدیر جهاد کشاورزی تویسرکان به سرمای بی‌سابقه در روز 5 اردیبهشت ماه جاری اشاره کرد و گفت: سرما به حدی بوده است که حتی درختان اصلاح شده و نژادهای مقاوم تر نیز از سرما در امان نماندند و تا حدودی این درختان را نیز سرما زد.
مسعود اکبری اظهار کرد: از 5 هزار هکتار باغات گردو در تویسرکان در حدود 4 هزار و 500 هکتار دچار سرمازدگی شد؛ این رخداد به گونه‌ای است که در حدود 80 تا 85 درصد از باغات گردو و 60 درصد از دیگر باغات این شهرستان از جمله باغات بادام دچار سرمازدگی شدند.
 بی‌توجهی مسئولان به پرداخت به‌موقع خسارات
مدیرعامل تعاونی گردوکاران تویسرکان هم گفت: سرمازدگی به گونه‌ای است که گویا درختان گردو را آتش زده‌اند.
علیرضا فتحی در گفت‌وگو با رودآور، با بیان اینکه متأسفانه بیش از 85 درصد گردوکاران بیمه نیستند، اظهار کرد: این سزمازدگی خسارات جبران‌ناپذیری به گردوکاران تویسرکانی وارد کرده است، گردوکارانی که به‌رغم میل باطنی خود، باغ‌های گردوی خود را بیمه نکردند.
این عضو اتحادیه باغداران کشور ادامه داد: با وجود اینگونه حوادث غیرمترقبه، متأسفانه تنها حدود 15 درصد از باغ‌های گردو بیمه هستند.
فتحی با بيان اينكه تعرفه‌های بالای بیمه، پرداخت نشدن به موقع خسارات و درآمد کم باغداران موجب شده است، آنان از خدمات بیمه استفاده نکنند، تأکید کرد: در شرایطی که مقام معظم رهبری به پیشرفت و توسعه کشاورزی در راستای خودکفایی ملت تأکید دارند بی‌توجهی مسئولان در برنامه‌ریزی‌های آنان برای مدیریت وقوع بحران‌های این چنینی جای سوال دارد؟ آیا در اینجا کشاورزی که به اجبار باغ خود را بیمه نکرده، مقصر است یا مسئولان مربوطه؟
در فروردین‌ماه سال گذشته بود که نماينده مردم تويسركان در مجلس در تذکری خطاب به وزیر کشور خواستار تسریع در روند پرداخت خسارت کشاورزان تویسرکانی شده بود.
محمدمهدي مفتح در این تذکر گفته است:  پس از گذشت یک سال از وارد آمدن خسارت به محصولات و باغ‌هاي کشاورزان تویسرکانی و به‌رغم طی شدن مراحل اداری کارشناسی و برآورد آسیب‌های وارده، هنوز هیچ اقدامی برای پرداخت خسارت از سوی ستاد مدیریت بحران انجام نشده و لازم است که مسئولان مربوطه در وزارت کشور و ستاد مدیریت بحران نسبت به پرداخت این مبلغ اقدام عاجل کنند.
 باغدارانی که منبع درآمدی جز باغ خود ندارند و حال...
الوندی از باغداران گردوی تویسرکان هم گفت: من صاحب حدود یک هکتار باغ گردو هستم که هزینه‌های زندگی من و خانواده‌ام، تنها از طریق این باغ گردو تأمین می‌شود و اکنون نمی‌دانم با این شدت سرمازدگی می‌توانم خرج  و مخارج یکساله خود را تأمین کنم یا نه؟!
 سرمای بی‌سابقه، اشک گردوکاران تویسرکانی را درآورد
بصیری نیز اظهار کرد: هزینه هایی که تاکنون برای باغم صرف شده است همه از بین رفت، مضاف بر اینکه نمی‌دانم چگونه باید پاسخگوی زن و فرزندانم باشم.
یکی دیگر از باغداران تویسرکانی هم گفت: به نظر می‌رسد هواشناسی می‌توانست با هشدار به موقع و پیش بینی‌های لازم خسارات وارده را تا حدودی کاهش دهد.
وی بيان کرد: مسئولان ارشد تویسرکانی اگر به موقع باغداران را از این مسأله آگاه می‌کردند حداقل می‌شد طبق روش سنتی و با استفاده از ایجاد آتش در هر باغ، مقدار خسارات را تا حدی کاهش داد ولی متأسفانه هشداری از سوی هیچ اداره یا سازمانی به ما داده نشد.
این باغدار افزود: سوال ما گردوکاران این است دولت چه تدبیری برای جبران این‌گونه حوادث غیرمترقبه دارد؟
باغداران از مسئولان مربوطه می‌خواهند تا شرایط لازم برای آموزش دادن روش‌های نوین در راستای جلوگیری از سرمازدگی درختان گردو را برای آنان فراهم سازند، زيرا کشورهای پیشرفته جهان برای پیشرفت و توسعه و نیز افزایش کیفی و کمی محصولات از فناوری‌های جدید بهره‌مند می‌شوند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com