1403-01-311403-02-10bool(false) افزايش 193 درصدي تقاضا براي پرتقال در اسفند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Mon, April 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  67242 تاریخ انتشار:  1394-10-24 - 05:45 تعداد بازدید:  1735
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

افزايش 193 درصدي تقاضا براي پرتقال در اسفند

اقتصادی

 بررسی عملکرد طرح تنظیم بازار ميوه ایام پایانی سال از نظر قیمت مصرف‌کننده و شاخص قیمت تولیدکننده نشان می‌دهد که اجرای این طرح در اکثر سال‌ها تأثیر مثبتی بر بازار میوه شب عید چه در سمت مصرف‌کننده و چه در سمت تولیدکننده نداشته است.
بررسی عملکرد طرح تنظیم بازار ميوه ایام پایانی سال از نظر قیمت مصرف‌کننده و شاخص قیمت تولیدکننده نشان می‌دهد که اجرای این طرح در اکثر سال‌ها تأثیر مثبتی بر بازار میوه شب عید چه در سمت مصرف‌کننده و چه در سمت تولیدکننده نداشته است. به گزارش تابناک، بررسی رشد شاخص قیمت تولیدکننده و مقایسه آن با نرخ تورم در سال‌های مورد مطالعه نشان می‌دهد در مورد پرتقال طرح تنظیم بازار در چهار سال از هفت سال مورد مطالعه به ضرر تولیدکننده بوده و در مورد سیب هم سه سال از شش سال مورد مطالعه، تولیدکننده متضرر شده است. براساس اعلام وزارت جهادكشاورزي، سرانه ميوه در ايران حدود 205 كيلوگرم در سال 982 بوده است. اين عدد نشان مي‌دهد مردم ايران سالانه مقدار بسيار زيادي ميوه مصرف مي‌كنند كه ميوه‌هايي مانند سيب و پرتقال داراي بالاترين مصرف سرانه بين گروه ميوه‌ها هستند.
بررسي آمارهاي عرضه سيب در پنج ماه آخر سال نشان مي‌دهد كه در ماه‌هاي آبان، آذر و دي تقاضا داراي ثبات است و در ماه‌ بهمن حدود 18 درصد افت مي‌كند و در اسفند ماه ميزان تقاضا براي سيب حدود 2/2 برابر بهمن ماه و 8/1 برابر دي ماه است.
آمار و اطلاعات مربوط به ميزان خريد سيب و پرتقال نشان مي‌دهد كه در ماه پاياني سال، ميزان تقاضا براي اين دو نوع ميوه به شدت افزايش مي‌يابد كه اگر با مديريت مناسب عرضه انجام نشود به عقيده كارشناسان مركز پژوهش‌ها لطمات سياسي و اجتماعي فراواني را براي دولت‌ها در پي خواهد داشت.
یکی از اهداف اصلی که طرح تنظیم بازار میوه ایام پایانی سال برای دستگاه‌های متولی در نظر گرفته است، تنظیم بازار است به نحوی که تولیدکننده و مصرف‌کننده از این تنظیم بازار منتفع شوند. بررسی رشد شاخص قیمت تولیدکننده و مقایسه آن با نرخ تورم در سال‌های مورد مطالعه نشان می‌دهد در مورد پرتقال طرح تنظیم بازار در چهار سال از هفت سال مورد مطالعه به ضرر تولیدکننده بوده و در مورد سیب هم سه سال از شش سال مورد مطالعه، تولیدکننده متضرر شده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com