اخبار کوتاه اقتصادی 2216 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  53196 تاریخ انتشار:  1393-08-26 - 05:45 تعداد بازدید:  117
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اخبار کوتاه اقتصادی 2216

اقتصادی

افزایش ظرفیت تعاون در اقتصاد به 4 برابر
 چرا تعاونی‌ها متحول نشدند؟
 سهم تعاونی‌ها در اقتصاد باید به 3 تا 4 برابر افزایش یابد.
معاون وزیر کار با بیان برخی مسائل تأثیرگذار در عدم ایجاد تحول در بخش تعاون گفت: خروج از بحران‌های مالی به‌ویژه خروج از بحران‌های اجتماعی و اقتصادی نیاز به توجه به مباحث مختلفی از جمله سرمایه اجتماعی دارد.
به گزارش مهر، سیدحمید کلانتری با بیان اینکه تعامل و تبادلات بین شبکه‌ای اتحادیه‌های تعاون از سوی صندوق ضمانت سرمایه گذاری تضمین می‌شود گفت: بخش تعاون بالقوه ثروتمند، بالقوه توانمند و دارای ظرفیت و سهم مؤثری از اقتصاد کشور است که می‌تواند به 3 یا 4 برابر افزایش پیدا کند.
 اینکه چرا به خوبی افزایش پیدا نکرده و چه کار باید کرد که سهم تعاون در اقتصاد افزایش پیدا کند؟ چه کنیم که این افراد که جمع بزرگی از کشور هستند بتوانند ظرفیت‌های خود را به ظهور برسانند؟ آیا بانک توسعه تعاون، آیا اتحادیه‌ها، آیا صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری و هیأت مدیره‌ها و مجموعه‌ای که برای این بخش فراهم شده‌اند به درستی نقش و وظایف خود را ایفا می‌‌کنند؟ اینها مسائلی است که باید به آن توجه و راهکار ارئه شود.
کلانتری در خصوص ظرفیت‌های بخش تعاون افزود: ما قانون سال 50، قانون سال 70 بخش تعاون و اصلاحیه سال 77 و  93 را داریم، تبدیل صندوق تعاون به بانک و ایجاد صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری را داریم و مجموعه‌ای برای تحول داریم اما تحول اتفاق نیفتاده، نگاه ما به تعاون و تعاونی باید تغییر کند باید تعاون را بزرگ ببینیم.
معاون وزیر کار افزود: چون هر کس سر جای خودش در این سیستم خوب کار نمی‌کند؛ بنابراین دچار مشکل هستیم. اگر کیفیت کالاهای تعاونی را به استاندارد جهانی برسانیم و تعاونی‌ها در نمایشگاه‌های بین‌المللی شرکت کنند و تعاملات شبکه‌ای افزایش پیدا کند ما در این چرخه برای تمام موضوعات تعاونی اعم از تولید، توزیع و نهاده و ..... اتحادیه و تعاونی داریم اما ارتباطات شبکه‌ای بین این تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها ضعیف است.
وی تأکید کرد: تعاونی‌ها در تعاملات و تجارت مجازی و الکترونیکی ورود نکرده‌اند و ضعیفند. در حال حاضر دنیا روی تعاملات مجازی سرمایه گذاری می‌کنند و اعتماد به این روش کار را پیش می‌گیرند.

پرداخت 225 میلیارد تومان یارانه نقدی برای شیر
 مدیر عامل اتحادیه دامداران از پرداخت 225 میلیارد تومان یارانه نقدی به شیر تولیدی در بهار امسال در ماه آینده خبر داد و گفت: پیشنهاد دامداران برای ادامه پرداخت یارانه شیر در امسال، تأمین علوفه ارزان قیمت است.
سعید سلطانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هفته گذشته در جلسه مشترکی با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی مقرر شد یارانه 225 میلیارد تومانی که به حساب وزارت جهاد کشاورزی واریز شده است براساس هر کیلوگرم شیر تحویل داده شده از سوی دامداران به کارخانه‌های لبنی، به آنها اختصاص یابد.

وجود دوهزارو800 طرح عمرانی نیمه تمام در کشور
 رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از وجود دوهزارو800 طرح عمرانی نیمه تمام در کشور خبر داد و گفت: تاکنون برای آن 100 هزار میلیارد تومان هزینه شده و برای اتمام آن به 400 هزار میلیارد تومان منابع مالی جدید نیاز داریم.
به گزارش ایسنا، غلامحسین شافعی اظهارکرد: پروژه‌های عمرانی ناتمام مانده و بخش خصوص در این پروژه‌ها گرفتار مانده‌اند. این در شرایطی است که در طول پنج سال اخیر متوسط تحقق بودجه‌های جاری 95 درصد بوده در حالی که بودجه عمرانی کمتر از 57 درصد محقق شده است.


۲۴ درصد خانوارهای ایرانی فرد شاغلی ندارند
 طبق بررسی‌های بانک مرکزی ۲۴ درصد خانوارهای ایرانی بدون هیچ فرد شاغل، معادل ۵۷ درصد دارای یک نفر شاغل، 5/15درصد دارای دو نفر شاغل و 5/3 درصد دارای سه نفر شاغل و بیشتر بوده‌اند.   به گزارش تسنیم، براساس نتایج بررسی بودجه خانوار در مناطق شهری ایران در سال 92، درصد خانوارهای بدون فرد شاغل و با سه نفر شاغل در مقایسه با سال 91 بیشتر و درصد خانوارهای با یک نفر شاغل و با دو نفر شاغل کاهش یافته است. طبق یافته‌های فوق سهم افراد شاغل و محصل در مقایسه با سال قبل کاهش و سهم افراد بیکار و با درآمد بدون کار افزایش داشته است.

خودروسازان خوب نمی‌فروشند
 همزمان شدن افزایش تولید خودروسازان با کاهش قدرت خرید عامه مصرف‌کنندگان، باعث ایجاد مشکلی به نام فروش برای این شرکت‌ها شده است.
تولید شرکت‌های خودروساز داخلی در امسال تاکنون رشد قابل توجهی نسبت به تولید این شرکت‌ها در مدت مشابه سال گذشته داشته است.
با این حال از شرکت‌های خودروسازی خبر می‌رسد که با توجه به شرایط اقتصادی و همچنین کاهش قدرت خرید برخی از مصرف‌کنندگان این شرکت‌ها قادر نیستند تمام تولیدات خود را به صورت نقدی به فروش برسانند.
در این شرایط برخی از محصولات تولیدی شرکت‌های خودروساز داخلی مشتری چندانی ندارند و خودروسازان سعی می‌کنند با کاهش عرضه آن محصولات به بازار، از پایین‌تر آمدن قیمت بازار آن خودروها نسبت به قیمت کارخانه‌ای آنها، جلوگیری کنند.
به گزارش ایسنا، کارشناسان معتقدند اگرچه بازار خودرو کشش زیادی برای جذب محصولات تولیدی خودروسازان دارد اما افزایش قیمت خودروهای داخلی در کنار پایین آمدن قدرت خرید مصرف‌کنندگان و همچنین ناراضی بودن مشتریان از قیمت و کیفیت این محصولات موجب شده تا برخی از خودروهای تولیدی بدون مشتری بمانند.
این موضوع باعث شده که شرکت‌های خودروسازی فروش اعتباری و اقساطی را در دستور کار قرار دهند تا بتوانند آن دسته از مصرف‌کنندگان را که نقدینگی و قدرت خریدشان پایین است نیز به جمع مشتریان محصولات خود اضافه کنند.


اجرای طرحی برای ایجاد 15 هزار شغل
 تا پایان امسال
 معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: توسعه کسب و کارهای کوچک و خانگی بهترین راهبرد در فضای تحریم اقتصادی علیه ایران است که باید مورد توجه و اجرا قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، کورش پرند افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدل آموزش، بازاریابی، تولید، فروش را با بهره‌گیری از عوامل و پشتیبانان بخش خصوصی از جمله سرمایه گذاران، کارآفرینان، سازمانهای مردم نهاد، تعاونیهای موفق و خیران اجرا می‌کند.
وی یادآور شد: در این طرح فضای مورد نیاز برای تولید به صورت اجاره‌ای در اختیار سرمایه گذاران قرار داده می‌شود که این فضاها از امکانات در اختیار سازمانهای زیر مجموعه این وزارتخانه، تأمین خواهد شد.
پرند با بیان این که ایجاد شغل در این مدل با کمترین هزینه بین 10 تا 40 میلیون تومان خواهد بود، تصریح کرد: تسهیلات مورد نیاز نیز به صورت مرحله‌ای در اختیار افراد و کارآفرینان قرار می‌گیرد.
وی با یادآوری این که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول اشتغال در کشور نیست و تنها در این عرصه سیاست گذاری می‌کند، یادآور شد: در قالب این مدل تولیدی و اشتغال تا پایان امسال 15 هزار شغل ایجاد خواهد شد.
پرند اضافه کرد: این مدل در شرایط کنونی در رشته‌های تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، پوشاک، داروهای گیاهی، صنایع غذایی، کیف و کفش و انرژیهای تجدید شونده در حال اجرا است.


تحریم‌ها تأثیری بر مبادلات بورسی ندارد
 مدیرعامل بورس کالای ایران با تشریح چگونگی عضویت بورس کالا در اتحادیه الکترونیکی بین بورسی، گفت: تحریم‌ها تأثیری در مبادلات اتحادیه IEU و بورس کالای ایران ندارد.
به گزارش مهر، حسین پناهیان افزود: با توجه به همجواری ایران با کشورهای منطقه از جمله بلاروس و ارمنستان و دیگر کشورها امکان مبادله کالا بدون مشکلی انجام می‌شود و تحریم‌ها نیز تأثیری در مبادله کالا نخواهد داشت.
رئیس اتحادیه الکترونیکی بین بورسی و رئیس بورس کالای ارمنستان گفت: در کشور ما سیاست‌های نادرست از سوی فردی حمایت نمی‌شود و همچنین اعضای IEU  هیچ مشکلی برای مبادله ای کالاهای مختلف با ایران ندارند به این ترتیب هیچ شخص یا دولتی نمی‌تواند مانع از انعقاد قراردادهای چندجانبه میان ایران و بورس‌های کالایی شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com