برخی مدیران دندان‌های سرمایه‌گذار را می‌شمارند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  52939 تاریخ انتشار:  1393-08-19 - 05:45 تعداد بازدید:  1836
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

انتقاد‌های تند استاندار از مانع‌تراشی برای سرمایه‌گذار
برخی مدیران دندان‌های سرمایه‌گذار را می‌شمارند

نویسنده : سعيده آقاخاني

اخبار

 توپ استاندار همدان برای مسئولان اقتصادی استان پر است. روز گذشته محمدناصر نیکبخت کارگره اشتغال و سرمایه‌گذاری استان همدان را محلی برای انتقاد از مدیران اقتصادی زیر دست خود برای توسعه سرمایه‌گذاری و اشتغال کرد و هشدار داد که اگر مدیران دستگاه‌های اقتصادی استان به رویه فعلی خود ادامه دهند، تغییرشان می‌دهد.
نیکبخت از ابتدای جلسه کارگروه ساکت ننشست و تأکید کرد: نمی‌توانم مدیر، معاون و کارشناسی که با سرمایه‌گذار و برای رفع دغدغه مردم همکاری نمی‌کند را تحمل و با او کار کنم.
وی در ادامه با بيان اينكه برخی وقتی سرمایه‌گذار به همدان می‌آید به جاي اينكه بگويند قدمت روی چشم، مانع تراشي مي‌كنند، از مسئولان استانی پرسید: «یکی تکلیف ما را روشن کند که آیا می‌توانیم در استان کار انجام دهیم یا نمی‌توانیم؟ بگوييد دوست هستيد يا دشمن، خير خواه هستيد يا بدخواه. چرا براي جذب هر سرمایه گذاري كه به استان آمده تلاش نکرده‌اید و فقط به دنبال این بوده‌اید که چه کاسه‌ای زیر نیم کاسه است و چرا و توسط چه کسی به همدان آمده و با چه كسي شريك است. چرا باید 32 دندان او را بشماریم، تا كي همدان باید اینگونه باشد؟ باید از این حرف‌ها دست برداشت و اجازه داد سرمايه‌گذار كار كند. بگذاريد همدان آباد شود.»

 

استاندار که سخنان پی در پی و انتقادی‌اش حاضران را غافلگیرکرده بود خطاب به مدیران تأکید کرد: وضعیت همدان به‌گونه‌ای است که اگر مدیری کاری انجام ندهد کسی كاري به کارش ندارد. اما اگر با برنامه‌ریزی فعالیت‌هایی انجام دهد همه منتقد می‌شوند. حالا معلوم نيست مسئولان همداني چه كار كرده‌اند كه سرمایه‌داران همدانی در استان خود سرمایه‌گذاری نمی‌کنند و واهمه دارند. تمام طرح‌های بزرگ تولیدی و صنعتی استان همدان شامل کارخانه شیشه، فولاد ویان، ذوب آهن اسدآباد، فروسیلیس ملایر، رزن سافت، پتروشیمی ابن‌سینا و پتروشیمی ملایر توسط افراد غیربومی سرمایه‌گذاری شده است و پتروشیمی هگمتانه تنها پروژه بزرگی است که توسط یک سرمایه‌گذار همدانی در حال راه‌اندازی است که پس از 13 سال امیدواریم امسال به بهره‌برداری برسد.
 ايجاد مانع در راه سرمايه‌گذار ظلم است
نیکبخت خطاب به مسئولان حاضر در جلسه خاطرنشان كرد:‌ همدانی‌ها از نظر فکری، اقتصادی، مالی و شخصیتی افرادی توانمند هستند اما در استان به روی آنها بسته شده است. سرمایه‌گذار را فراری ندهید و به بخش خصوصی مشکوک نباشید؛ زيرا برای توسعه و ایجاد اشتغال نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی هستیم. بنابراین بگذارید با ارائه خدمت به مردم، همدان آباد شود. اگر برای سرمایه‌گذار رغبت ایجاد نکنیم هیچ شغل و توسعه‌ای در استان نخواهیم داشت. در وضعیتی که همدان مشكل اقتصادي دارد و جوانانش بیکار هستند، سن ازدواج به بالای 35 سال رسیده و جوانان آرامش لازم را ندارند، همه باید احساس مسئولیت کنند. اگر جوانی به دليل کوتاهی شما بیکار بماند و معتاد و بزهکار شود در حالی که می‌توانست صاحب شغل شود در پیشگاه خداوند باید پاسخگو باشيد. اگر مدیران همسو با دولت و پیرو خط رهبری هستند باید برای تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی و اهداف سال اقتصاد و فرهنگ که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، تلاش کنند.
وي با بيان اينكه مدیران دستگاه‌های اقتصادی استان باید رویه خود را نسبت به سرمایه‌گذاران تغییر دهند، ایجاد مانع بر سر راه جذب سرمایه‌گذاری در استان را ظلم به مردم همدان دانست و گفت: از زمان انقلاب تاكنون استان همدان نتوانسته است آنطور كه بايد به حقوق خود دست يابد و علت آن هم فراري دادن سرمايه‌گذاران از استان است. گذشته را فراموش كنيد و به اين فكر كنيد كه تا سرمايه‌گذار هست مشكل اشتغال نخواهيم داشت.
نيكبخت با بيان اينكه متأسفانه نزدیک شدن به سرمایه‌گذار در همدان مکروه است و تاکنون شراکتی با هیچ سرمایه‌گذاری نداشته‌ام، تصريح كرد: تا همدان هستم دست سرمایه‌گذار را می‌بوسم و از ایده او استقبال می‌کنم و اجازه سخت‌گيري به سرمايه‌گذاران را نمي‌دهم؛ زيرا باید مشکل اشتغال استان برطرف و این یخ در همدان آب شود. افتخار دارم که در جذب سرمایه‌گذار تلاش می‌کنم و پیشانی کسی را که در استان فقط یک شغل نیز ایجاد کند می‌بوسم و به استقبالش می‌روم. در یکی از واحدهای صنعتی روسیه صد هزار کارگر و 45 واحد مرتبط وجود داشت و كمك زيادي به اشتغال كرده بود. ما نيز بايد اين رويه را در پيش بگيريم.
نيكبخت در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه همايش 2 روزه سرمايه‌گذاري استان همدان 28 آبان‌ماه با حضور وزير اطلاعات در همدان افتتاح مي‌شود، از حضور سرمايه‌گذاران همداني و روسي در اين همايش خبر داد و گفت: در حاشیه برگزاری همایش فرصت سرمایه‌گذاری در همدان، پنجره واحد تجاری استان همدان توسط معاون سرمایه‌گذاری وزیر اقتصاد و دارایی افتتاح می‌شود.
وي در ادامه خواستار درج نام و اطلاعات شغلي بيمه‌شدگان تأمين اجتماعي در سايت استانداري، اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي و سايت‌هاي مرتبط شد تا آمار بيمه شدگان جديد مستند و براي مردم روشن باشد.
 310 نفر بيمه شده جديد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان نيز در اين جلسه به ارائه آمار بيمه‌شدگان امسال پرداخت و گفت:‌ براساس آخرین آمار سازمان تأمین‌ اجتماعی استان همدان برای نخستین‌بار در نیمه نخست امسال 4 هزار و 933 نفر بیمه و در واحدهای تولیدی و صنعتی مشغول به کار شدند. به منظور راستی‌آزمایی تعداد بیمه‌شدگان جدید هم، 94 کارگاه صنفی و صنعتی فعال در سطح استان همدان بررسی شدند که 119 نفر در این کارگاه‌ها مشغول به کار بودند، براساس گزارش‌ها هزار و 245 نفر در آمار اسفندماه سال گذشته در این کارگاه‌ها مشغول بودند که آمار فعلی آنها به هزار و 555 نفر رسیده است که در این راستا 310 نفر بیمه شده جدید وجود دارد.
مسعود اقلامی درباره تعیین تکلیف معوقات بانکی 300 واحد تولیدی و صنعتی استان نیز بيان کرد: از این تعداد 137 واحد تعیین تکلیف شدند و به 20 کارگاه متقاضی نیز 100 میلیارد ریال سرمایه در گردش پرداخت شده است. 27 واحد تعیین تکلیف شده نیز در حال تشکیل پرونده برای دریافت سرمایه در گردش مورد نیاز هستند و همچنین 78 واحد تمایلی برای دریافت تسهیلات مجدد نداشتند و به سبب چک برگشتی و عدم توانایی تهیه وثیقه مورد نیاز بانک 12 واحد، امکان اختصاص تسهیلات سرمایه در گردش فراهم نیست.
براساس گزارش اقلامي، از 163 واحد دارای معوقه بانکی 61 واحد در حال تعیین تکلیف با بانک هستند و 26 واحد مراحل نهایی را انجام داده‌اند و 16 واحد شرایط تعیین تکلیف طبق ضوابط بانک عامل را نداشتند و همچنین 60 واحد به منظور تعیین تکلیف معوقه بانکی خود پیگیری نکردند.
در ادامه مصطفی آزادبخت، فرماندار ملاير از راه‌اندازی پتروشیمی ملایر توسط سرمایه‌گذار شرکت بافتینه و بافت‌سان به عنوان یک واحد تولیدی فعال در شهرستان ملایر خبر داد و گفت: اکنون این پروژه عظیم با حمايت استاندار آماده کلنگ‌زنی است تا زمینه اشتغال‌زایی برای 395 نفر را فراهم کند.
  معرفي 82 پروژه مهم براي سرمايه‌گذاري در همدان
معاون برنامه‌ريزي استاندار هم در اين نشست به ارائه اطلاعات تازه‌اي از همايش فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در همدان پرداخت و بيان كرد: 30 پروژه مهم و نیمه تمام استان همدان شناسایی شده است که می‌توانیم در همایش سرمایه‌گذاری به بخش خصوصی واگذار کنیم. همچنين 82 پروژه مهم دارای قابلیت سرمایه‌گذاری و توجیه اقتصادی در بخش‌های مسکن، گردشگری، کشاورزی و صنایع تبدیلی، صنعت و معدن مشخص شده است در قالب کتابچه به تجار و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی ارائه می‌شود.
خسرو سامري با بيان اينكه سرمايه‌گذاران ايراني و خارجي در اين همايش حضور دارند در خصوص ميهمانان همدان در روز 28 و 29 آبان‌ماه امسال به ارائه توضيحاتي پرداخت و گفت: در این همایش 370 نفر از سرمایه‌گذاران داخلی که در استان سرمایه‌گذاری کرده‌اند یا علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری هستند و 14 سفیر و رایزن فرهنگی کشورهای هدف استان همدان دعوت دارند. همچنین 43 سرمایه‌گذار خارجی از 10 کشور، 22 اتاق مشترک بازرگانی از جمله اتاق بازرگانی ایران هند، ایران روسیه و ایران ترکیه به این همایش دعوت شده‌اند. 5 نفر از اتاق بازرگانی اورال و اتاق بازرگانی مسکو نيز در همایش فرصت‌های اقتصادی شرکت خواهند داشت. از سوي ديگر60 شرکت بزرگ، برندهای معتبر کشور و شرکت‌های سرمایه‌گذار در بخش گردشگری را دعوت کرده‌ایم.
وزیر اطلاعات، رئیس کل بانک مرکزی، معاون وزیر اقتصاد و دارایی، مدیرعامل بانک‌هاي کشور و رئیس اتاق بازرگانی ایران و تهران هم به عنوان ميهمانان ويژه حضور دارند و همچنین مراسم اختتامیه همایش با حضور وزیر کشور برگزار می‌شود. معاون رئیس‌جمهور عراق، 2 نفر از نمایندگان مجلس عراق، رئیس گمرک و رئیس سازمان کشاورزی و دامداری عراق نيز با هماهنگي اتاق تعاون همدان در همايش حضور دارند.
سامري اظهار كرد: همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری همدان به چهار بخش گردشگری، کشاورزی و صنایع تبدیلی، صنعت، معدن و تجارت و بخش مسکن و پروژه‌های عمرانی قابل واگذاری تقسیم‌بندی شده است که مدیران دستگاه‌های اجرایی مربوط، ظرفیت‌های استان همدان را در هر بخش به تفکیک معرفی می‌کنند.
وي باز شدن بازار كشور عراق به روي تجار استان را فرصتي براي معرفي ظرفيت‌هاي همدان دانست و از سرمايه‌گذاري شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شصتا) در حاشيه همايش سرمايه‌گذاري در منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد و واحد صنعتی استیصال منیزیم از شمش همدان خبر داد.
سامری از مديران استان خواست تا 10 روز باقی مانده برای برگزاری همایش از سرمایه‌گذاران برای حضور در همایش دعوت کنند.به گفته معاون برنامه‌ريز استاندار همدان، کمیته‌ای تشکیل شده تا مصوبات همایش را پیگيری کند تا سرمایه‌گذاران پس از برگزاری همایش رها نشوند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com