مدرنیزه کردن راکتور اراک با همکاری دو عضو 1+5 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Sun, April 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  63188 تاریخ انتشار:  1394-06-26 - 05:45 تعداد بازدید:  1252
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

حسن روحانی: قطعنامه‌های غلط گذشته را ملغی کردیم
مدرنیزه کردن راکتور اراک با همکاری دو عضو 1+5

داخلی

رئیس‌جمهور تأکید کرد: علم را از صفر نمی‌شود شروع کرد، فناوری را نیز نمی‌توان از صفر شروع کرد، اگر در فناوری هسته‌ای از صفر شروع می‌کردیم خیلی عقب بودیم.
به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در گردهمایی شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلامت با تأکید بر اینکه هفته‌ها مذاکره کردیم تا راکتور آب سنگین اراک بماند، خاطرنشان کرد: آنها می‌گفتند راکتور آب سنگین برای ما قابل قبول نیست و حتی می‌گفتند کلمه آب سنگین را به کار نبرید اما بعد از ماه‌ها مذاکره در نهایت هم آب سنگین را پذیرفتند و هم راکتور 40 مگاواتی اراک را و هم اینکه نوع راکتور آب سنگین باشد و توسط خودشان یعنی به کمک دو کشور گروه 1+5 ایران بتواند این راکتور را مدرنیزه کند.
وی افزود: آنها می‌گفتند غنی‌سازی و سانتریفیوژ فقط تا IR6 باشد، اما IR8 را کنار بگذارید اما IR8 جز دستاوردهای دولت یازدهم بود و ما نمی‌توانستیم از آن صرفنظر کنیم.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه 1+5 بعد از ماه‌ها مذاکره پذیرفت ایران به تحقیقات خود ادامه بدهد، خاطرنشان کرد: امروز بعد از برجام و بعد از اجرای توافق در اولین روز اجرا یکی از اقداماتی که ایران انجام خواهد داد تزریق UF6 به IR8 خواهد بود و این به معنای ایستادگی برای ادامه مسیر تحقیق و توسعه است.
روحانی با اشاره به اینکه در مذاکرات می‌گفتند فردو را کامل ببندید چون زیر کوه است، ابراز کرد: ما در پاسخ به آنها گفتیم فردو زیر کوه است به خاطر آن چیزهایی که شما روی میز داشتید تا زمانی که مواردی که شما روی میز دارید بی‌تأثیر شود. یعنی شما ما را تهدید کردید و ما زیر کوه سایتی برای غنی‌سازی ساختیم. اما در نهایت پذیرفتند نیمی از فردو فعال بماند و در نیم دیگر سانتریفیوژ جمع‌آوری شود و ما شرط آنها را پذیرفتیم در صورتی که نیم دیگر فردو به مرکز تحقیقات در زمینه‌هایی که هنوز تخصص نداریم تبدیل شود. از جمله ایزوتوپ‌ها که در نهایت آنها قبول کردند. بنابراین بخشی از فردو مرکزی آماده برای غنی‌سازی با بیش از هزار سانتریفیوژ است و بخشی از آن مرکز تحقیقات جدید هسته‌ای خواهد شد.
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه بیست و چند ماه مذاکره در برابر 6 قدرت جهانی داشتیم، یادآور شد: دستیابی به توفیق مورد نظر این بود که ما در حوزه تحقیقات و تکمیل مسیر تحقیقات‌مان بتوانیم رآکتور اراک را تکمیل کنیم و سانتریفیوژهای جدید را ادامه دهیم و در بخشی از فردو مراکز تحقیقاتی جدیدی در زمینه‌هایی ایجاد کنیم که هنوز ورود پیدا نکرده‌ایم.
وی با بیان اینکه تلاش در مذاکرات تنها برای نگه داشتن دستاوردهای گذشته نیست، اظهار کرد: در این توافق‌ها زمینه برای حرکت و رشد سریع‌تر در مسیر تحقیق و توسعه و دانش جدید در زمینه هسته‌ای صلح‌آمیز به دست آوردیم.
روحانی با اشاره به فضای پسا توافق عنوان کرد: امروز باید در فضای پساتحریم جهان را ببینیم و برای آن برنامه‌ریزی کنیم. البته ممکن است این نگرانی وجود داشته باشد که دیگر زمان در دسترس بودن دانش‌ها از کشورهای دیگر به عنوان فرصتی طلایی برای شرکت‌های دانش بنیان و اقتصاد دانش‌بنیان سپری شده است.
وی گفت: ما به آنها گفته‌ایم از شما استقبال خواهیم کرد که سرمایه‌هایتان و تکنولوژی با شما بیاید تا از بازار جهانی مشترک استفاده کنیم و از نیروی تحصیلکرده داخلی استفاده شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com