تولید گوجه فرنگی با فاضلاب همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  48340 تاریخ انتشار:  1393-05-06 - 05:00 تعداد بازدید:  1371
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در سایه بی‌توجهی مسئولان اتفاق افتاد
تولید گوجه فرنگی با فاضلاب

نویسنده : زهرا زارعی

اقتصادی

■ فرماندار اسدآباد می‌گوید کشتزار آلوده باید تخریب شود

همدان‌پیام: اعضای کارگروه سلامت و امنیت غذایی اسدآباد غافلگیر شدند و به نوعی در عمل انجام شده قرار گرفتند. جلسه رأس ساعت 9 صبح با حضور اعضا به ریاست فرماندار شهرستان آغاز شد.
 مصوبات جلسات قبل قرائت و بررسی شد، اما در این بین یکی از مصوبات مبنی بر موظف بودن شرکت آب و فاضلاب شهری برای اتصال فاضلاب‌های حاشیه شهر به شبکه جمع‌آوری فاضلاب بود که به یکی از مصوبات کلیشه‌ای و اجرایی نشده این کارگروه تبدیل شده و لاینحل باقی مانده بود.
نماینده این شرکت در پاسخ به دلیل اجرایی نشدن این مصوبه با بیان اینکه "این آب‌ها فاضلاب نیست و آب سطحی است و تداخل این آب‌ها با فاضلاب، سیستم تصفیه را مختل می‌سازد مصوبه فوق را غیرقابل انجام دانست.
بیماری‌های انگلی و روده‌ای در کمین مردم
اما آنچه اعضا را غافلگیر کرد صحبت‌های زهرا عظیمی، رئیس مرکز بهداشت و درمان شهرستان اسدآباد بود که از کشت گوجه‌فرنگی در حاشیه شهر اسدآباد خبر داد و گفت: این گوجه‌فرنگی‌ها تا چند روز آینده می‌رسد و روانه بازار می‌شود؛ محصولی که به هیچ وجه سلامت آن را تأیید نمی‌کنیم. به گفته وی، فاضلاب خانگی در هفت منطقه اسدآباد مانند شهرک خزایی، محله محمودبیگی، محله سیدان، میدان آزادگان، شهرک اندیشه و شهرک فرهنگیان و شهرداری به صورت روان‌آب به سمت اراضی حاشیه شهر جاری است و توسط عده‌ای سودجو برای آبیاری صیفی‌جات بخصوص گوجه‌فرنگی استفاده می‌شود. آنچه ما مشاهده کرده‌ایم سه هکتار بود اما در عمل سطح زیر کشت بیش از این میزان است.
عظیمی افزود: دستگاه‌های اجرایی پیگیر موضوع هستند و کارشان را انجام می‌دهند اما تا رسیدن به نتیجه قطعی از آنجا که مصرف‌کنندگان قادر به شناسایی محصول سالم از آلوده نیستند، به مردم توصیه می‌کنیم با ضد عفونی صحیح سبزیجات و صیفی‌جات، مقاومت بدن خود را افزایش دهند؛ چرا که این محصولات می‌توانند بیماری‌های انگلی، روده‌ای مانند وبا و بسیاری از بیماری‌های دیگر مانند کیست هیداتیک را به انسان انتقال دهند. رئیس مرکز بهداشت و درمان شهرستان اسدآباد اظهار کرد: بهترین راهکار این است که فاضلاب از مبدأ کنترل شود و منازل واقع در شهرک‌ها به شبکه جمع‌آوری متصل شوند تا از جاری شدن فاضلاب در اطراف شهر پیشگیری شود.
تخریب کشتزارهای آلوده به فاضلاب
 در ادامه فرماندار اسدآباد با هشدار به صاحبان مزارعی که در آن با آب فاضلاب صیفی‌جات را آبیاری می‌کنند، گفت: با توجه به گزارش‌هایی مبنی بر آبیاری صیفی‌جات در جنوب و اطراف شهر با آب فاضلاب، این موضوع به‌شدت برای سلامت شهروندان مضر است لذا تخریب کشتزارهایی که با فاضلاب آبیاری شود بهترین راه است.
وی در ادامه از تخصیص 30 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه شبکه جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب شهر خبر داد و افزود: با توجه به ضرورت اجرای کامل سیستم تصفیه‌خانه از اعتبارات عمرانی سال جاری این مبلغ را اختصاص داده‌ایم و تاکنون 23 درصد مشترکان به شبکه جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب متصل شده‌اند.
به جای گوجه‌فرنگی گندم بکارند
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد نیز در این جلسه با بیان اینکه سالیان قبل هم آبیاری با فاضلاب در اراضی حاشیه شهر وجود داشت، گفت: این موضوع پیگیری و کاملاً قطعی شده بود اما امسال دوباره اقدام به کشت کرده‌اند. ما به این کشاورزان کشت جایگزین گندم و غلات دیگر که درصد انتقال آلودگی کمتری دارند را پیشنهاد دادیم.
ناصر فتاحی اظهار کرد: ما اهرم فشاری برای مقابله با افراد متخلف نداریم و با آموزش این کشاورزان و کارهای ترویجی در کاهش این معضل تلاش می‌کنیم. بنابراین، کارگروه سلامت و امنیت غذایی باید به یک راهکار مشترک و نهایی برای این مشکل برسد.
آلودگی فاضلاب اسدآباد 13 برابر میزان استاندارد است
رئیس حفاظت محیط زیست اسدآباد هم گفت: آبیاری برخی زمین‌های کشاورزی حاشیه شهر با آب فاضلاب مسأله‌ای بسیار مهم است که اهمیت آن در منطقه اسدآباد بیشتر از آلودگی هوا و خاک است.  با این حال به دلیل آشکار و در معرض عموم نبودن، به نظر می‌رسد از ورود آب‌های فاضلاب که به علت شیب موجود شهر به زمین‌های کشاورزی سرازیر می‌شود، برخوردی جدی نشده است.
رمضانی اظهار کرد: در پی اعلام مسئولان مبنی بر آلودگی چندین هکتار زمین زراعی به فاضلاب انتظار می‌رود از توزیع محصولات حاصل از این مزارع به‌شدت جلوگیری شود. در بررسی‌ها و نمونه‌برداری از فاضلاب مناطق آلوده، همگی به‌شدت مشکل دارند و میزان آلودگی این فاضلاب 13 برابر میزان مجاز و استاندارد است.
در این خصوص اداره آب و فاضلاب کوتاهی می‌کند؛ در حالی که این آب‌ها فاضلاب است و باید وارد چرخه تصفیه شود، در صورتی که راندمان تصفیه فاضلاب 100 درصد باشد آب تصفیه شده می‌تواند در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
قرار بعدی رسیدگی به موضوع بعد از تعطیلات عید سعید فطر تعیین شد. در نشست تخصصی که با حضور جهاد کشاورزی، شهرداری، بهداشت و درمان، فرمانداری، آب و فاضلاب و محیط زیست شهرستان برگزار می‌شود، گزارش‌ها و نتیجه این نشست و برنامه پیشنهادی کارگروه سلامت و امنیت غذایی را انعکاس خواهیم داد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com