ثبت ملی نیاز منبت ملایر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  76412 تاریخ انتشار:  1396-01-16 - 05:45 تعداد بازدید:  619
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

برندسازی کنید کپی‌برداری نشود
ثبت ملی نیاز منبت ملایر

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری

بازار پر مشتری مبل منبت ملایر خارج از استان رونقی مثال زدنی دارد . اما وجود تولیدات مشابه که بی نام و نشان در معرض خرید مشتری قرار می‌گیرند از جمله دغدغه هنرمندان ، تولیدکنندگان و  سرمایه گذاران در این حرفه بوده است . مبل منبت ملایر آنقدر که بیرون از استان بازار و مشتری دارد، در داخل استان شناخته شده نیست و حال قرار است با به ثبت ملی رسیدن منبت ملایر تا همیشه این هنرصنعت به نام این شهرستان در بازارهای داخلی و خارجی نمایان شود ، این اتفاق نقطه عطفی است برای ملایری ها که شاهد تحقق شعار سال  "اقتصاد مقاومتی ، تولید " اشتغال" باشند .
در تازه ترین اخبار ، احد آزادیخواه نماینده مردم ملایردر مجلس شورای اسلامی از پیگیری برای ثبت ملی مبل و منبت ملایر خبر داده است . بر اساس اظهار نظر وی  با اقدامات انجام شده و پیگیری‌های نمایندگان شهرستان اوائل امسال این امر محقق می‌شود.
رییس میراث فر هنگی ، صنایع دستی و گردشگری ملایر  می گوید : آنچه بازارهای خرید و فروش مبل منبت ملایر را همواره دچار چالش جدی کرده بود ، نبود برندی است که معرف هنر دست های هنرمندان این دیار باشد که حال با تشکیل پرونده ثبت ملی این هنر تا همیشه مبل منبت ملایر به نام این دیار باقی خواهد ماند  .
رییس میراث فر هنگی ، صنایع دستی و گردشگری ملایر  می گوید: خوشه منبت و مبلمان ملایر یکی از خوشه های فعال در استان همدان است، حدود 2 دهه است که توسعه صنعتی مبتنی بر خوشه ها، به عنوان یک استراتژی نوین مورد توجه برنامه ریزان و سیاستگذاران در کشورهای صنعتی و در حال توسعه می باشد.سازمانهای بین المللی و بانک جهانی نیز طر حهای متعددی را از طریق توسعه خوشه های کسب و کار در کشورهای مختلف اجرا و حمایت کرده اند.
ابراهیم جلیلی  گفت: خوشه صنعتی صنعت مبلمان و منبت شهرستان ملایر در قالب مجموعه ای در حدود چندین هزار کارگاه کوچک و متوسط تولیدی فعالیت میکند که مهمترین فعالیت در سطح منطقه به شمار می رود و تمرکز واحدهای مذکور در شهرک صنعتی ملایر 2 (حاجی آباد) می باشد.
اکثر کارگاه های منبت و مبلمان در شهر ملایر استقرار دارند، کارگاه های مستقر در مناطق روستایی در 8 روستا پراکنده می باشد که در حال حاضر بیشتر آنها در روستای دهنوی آورزمان قرار دارند. وی عنوان کرد: واقعیت این است که بین محل استقرار کارگاه و تعداد کارگران شاغل در کارگاههای تولیدی مبلمان، رابطه وجود دارد، به عبارت دیگر ظرفیت اشتغال در کارگاه های شهری به مراتب بیش از کارگاه های روستایی است.نتیجه مطالعات شناختی خوشه نشان می دهد که بیش از 800 کارگاه در منطقه وجود دارد که به ترتیب، واحدهای طراحی و منبت کاری، واحدهای تولیدکننده مبلمان خام و واحدهای تولیدکننده مبلمان نهایی بیشترین سهم از کارگاه های تولیدی را دارا می باشند.و فعالیت های رنگ کاری و رویه کوبی در حداقل تعداد کارگاه های تولیدی موجود می باشند. این ارقام نشان می دهد که صنعت مبلمان ملایر یک صنعت در حال رشد و جاذبه دار برای نیروی کار منطقه بوده است.  با توجه به اینکه ملایر صنعتی نبوده است، جوانان به صنایع دستی روی آوردند به طوری که 5 هزار نفر منبت کار در این شهرستان در حال فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه 10 هزار نفر دیگر به جز منبت کاران در حوزه دیگر مبل در حال فعالیت هستند، تصریح کرد:
3 هزار و 500 کارگاه مبل سازی مجوز فعالیت در شهرستان ملایر دارد که همه این ظرفی تها می تواند امتیاز بالایی برای برپایی یک بازار خوب به حساب آید. وی با بیان اینکه حدود 3 هزار کارگاه زیرزمینی نیز وجود دارد، ادامه داد: مبل ملایر با توجه به ظرفیتی و سرمایه عظیمی که دارد، می تواند باعث درآمد پایداری برای شهرستان ملایر و حتی استان همدان باشد. کوتاه سخن آنکه، بر اساس آمارهای رسمی، اشتغالزایی برای هر فرد در صنایع کوچک و متوسط به سرمای هگذاری با متوسط 10 میلیون تومان نیاز دارد. این در حالی است که اشتغالزایی برای هر نفر در صنایع بزرگ و مادر نیازمند سرمای هگذاری متوسط یک میلیارد تومان است.بر این اساس، در صورتی که صنایع کوچک و متوسط رونق بگیرند، سطح اشتغالزایی نیز افزایش یافته و به دنبال آن بخش قابل توجهی از مشکلات اقتصادی برطرف می شود. یکی از دلایلی که مسئولان بر رونق صنایع کوچک تکیه کرد ه اند نیز همین موضوع است.صنعت مبل به عنوان یکی از صنایع کوچک و بنگاه های زودبازده نیز در همین مقوله می گنجد امید آنکه  به دلیل  وجود ظرفیت های شاخص در این زمینه استان بتواند شاهد جهشی در بازار مبل و منبت باشد


 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com