35 درصد از گندم استان را كبودراهنگ توليد مي‌كند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  84309 تاریخ انتشار:  1397-02-26 - 05:45 تعداد بازدید:  416
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

35 درصد از گندم استان را كبودراهنگ توليد مي‌كند

مادستان

 كبودراهنگ- عظيمي‌مجذوب- خبرنگار همدان‌پيام: كبودراهنگ سرزمين خوشه‌زارهاي طلايي، سرزمين نان و گندم و زيباييست. سرزميني كه با وسعت جغرافيايي و توانمندي‌ها و استعدادهاي بالقوه و غيرت مردانه غيورش تبديل به قطب كشاورزي استان شده است و در توليد استراتژي‌ترين محصول مورد نياز استان جزو رتبه‌هاي برتر كشور و استان است و همه ساله بيش از 35 درصد از گندم و غلات استان از سرزمين زرخيز كبودراهنگ توليد و برداشت مي‌شود.
از شاخصه‌هاي ديگر اين سرزمين مي‌توان به توليد سالانه محصولات كشاورزي، دامي و باغي با ارزش ريالي بالاي 550 ميليارد تومان اشاره كرد كه 10 درصد از سهم توليدات دامي و كشاورزي استان را به خود اختصاص داده است. همچنين داشتن سهم 38 درصدي از توليدات انواع محصول دامي استان چون انواع گوشت‌ها، تخم‌مرغ، لبنيات بويژه شير، عسل و... نيز از ديگر پتانسيل‌هاي كشاورزي اين منطقه است كه با داشتن چنين استعدادهاي بالايي توانسته بخش بزرگي از كشاورزي استان را به خود اختصاص دهد و به عنوان شهرستان كشاورزي در كشور و استان معرفي و شناخته شود.
 135 هزار هكتار اراضي زير كشت محصولات ديم
بيش از 245 هزار هكتار اراضي اين شهرستان به كشاورزي اختصاص داده شده ‌است كه از اين ميزان 135 هزار هكتار آن در سال زراعي جديد زير كشت رفته است و انواع غلات، يونجه، صيفي‌جات، سيب‌زميني، حبوبات و ديگر محصولات باغي مي‌باشد.
مدير جهادكشاورزي كبودراهنگ در گفت‌وگو با همدان‌پيام با تشريح ميزان كشت محصولات كشاورزي در سال جديد گفت: از مجموعه 245 هزار هكتار اراضي كشاورزي 135 هزار آن زير كشت است و 110 هزار آن به صورت آيش مي‌باشد. با توجه به وضعيت آب منطقه از 135 هزار هكتار زير كشتف 120 هزار به كشت غلات ديم اختصاص يافته و كمتر از 15 هزار هكتار به كشت انواع محصولات آبي، باغات، يونجه، ذرت، صيفي‌جات و... و  ديگر محصولات آبي را شامل مي‌شود.
كاهش 5 درصدي بارندگي‌ها نسبت به مشابه سال قبل
حمید رضا اسماعيلي با اشاره به ميزان بارندگي‌هاي اخير گفت: ميزان بارندگي‌ها نسبت به مشابه بلندمدت (18 ساله) با افزايش اين ميزان همراه بوده است ولي متأسفانه اين ميزان نسبت به مشابه سال گذشته 5 درصد كاهش بارندگي را شاهد هستيم كه تاكنون 320 ميليمتر بارندگي داشتيم.
وي ادامه داد:‌ در راستاي مديريت منابع آبي كبودراهنگ كه با بحران آب همراه است، بيش از 85 درصد از اراضي آبي مستعد تحت پوشش آبياري‌هاي نوين و تحت فشار قرار دارند كه 5/25 هزار هكتار را دربر مي‌گيرد. همچنين كشت محصولات كم‌آب‌بر نيز از ديگر برنامه‌هاي مديريت منابع آبي شهرستان است كه از آن جمله مي‌توان به كشت زعفران، زرشك، حبوبات بويژه نخود پايه‌بلند، نخود بومي و توسعه كشت‌هاي گلخانه‌اي اشاره كرد.
اسماعيلي گفت:‌ بيش از 12 هزار از اراضي كشاورزي شهرستان به كشت‌هاي گلخانه‌اي فعال اختصاص يافته است و 24 هكتار نيز با درخواست متقاضيان جديد شناسايي و در مرحله پيگيري باري اخذ مجوز است كه بزودي مساحت گلخانه‌هاي شهرستان به 40 هكتار خواهد رسيد كه بخش بزرگي از محصولات صيفي، گياهان دارويي، گل‌هاي تزئيني و... را توليد خواهد كرد.
كبودراهنگ براي نخستين‌بار در كشور انگور گلخانه‌اي توليد مي‌كند
اسماعيلي ادامه داد: راه‌اندازي گلخانه انگور در بخش گل‌تپه اين شهرستان براي نخستين‌بار در كل كشور صورت مي‌گيرد كه 5/1 هكتار در فاز اول زير كشت مي‌رود و در فاز دوم اين مساحت افزايش خواهد يافت.
وي ادامه داد: ‌كشت زعفران در بيش از 6 هكتار از اراضي كشاورزي از ديگر فعاليت‌هاي كشاورزي منطقه براي سازگاري با كم‌آبي است كه سال گذشته از هر هكتار زمين زير كشت زعفران، 8 تا 10 كيلو محصول زعفران برداشت شد كه توانسته رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال را به همراه داشته باشد.
 خسارت 56 ميلياردي سرمازدگي محصولات باغي كبودراهنگ
اسماعيلي با اشاره به كاهش ميزان بارندگي‌ها و سرمازدگي محصولات كشاورزي بويژه محصولات باغي گفت: طبق برآورد كارشناسان كشاورزي مبلغي بالغ بر 56 ميليارد تومان به محصولات كشاورزي بويژه باغات، خسارت ناشي از سرمازدگي وارد شده است كه اين ميزان در محصولات باغي وزراعي بين 30 تا 70 درصد بوده است.
وي ادامه داد:‌ كمتر از 15 هزار هكتار از محصولات كشاورزي تحت پوشش بيمه كشاورزي‌اند كه بخشي از خسارت وارده از طريق بيمه محصولات پرداخت مي‌شود، ولي متأسفانه به علت ميزان مبلغ ناچيز پرداخت خسارات، تأخير در پرداخت افزايش تعرفه بيمه و عوامل ديگر منجر به استقبال نکردن كشاورزان براي بيمه نمودن محصولات كشاورزي نموده است؛ چراكه مراحل كاشت، داشت و برداشت، هزينه‌هاي بيسار بالايي به همراه دارد كه بيمه بخش بسيار ناچيزي از اين هزينه‌ها را پرداخت مي‌كند و براي كشاورزان مقرون به صرفه نخواهد بود.
مدير جهادكشاورزي همچنين در خصوص اجراي طرح‌هاي صورت گرفته در راستاي كاهش خسارات و افزايش محصولات گفت: در سال مبارزه با سن، 40 كارشناس در قالب شبكه‌هاي مراقبت بيش از 5/10 هزار هكتار از اراضي كشاورزي شهرستان عليه سن مادر با همكاري و مشاركت كشاورزان سمپاشي و مبارزه صورت گرفته و 2 هزار و 374 هكتار نيز عليه علف‌هاي هرز گندم و جو نيز اقدام به سمپاشي شده است.
 بيش از 314 طرح توليدي تسهيلات كشاورزي گرفته‌اند
اسماعيلي ادامه داد: بيش از 76 ميليارد تومان تسهيلات ارزان‌قيمت براي توليد شهرستان اختصاص يافته است كه با ارائه بيش از 314 طرح دامداري، صنايع تبديلي، توليدي و كشاورزي معرفي شده نزديك به 40 درصد از اين تسهيلات در قالب اشتغال فراگير روستايي، توسعه روستايي و عشايري و رونق توليد بوده به صاحبان طرح‌ها و متقاضيان كشاورزان پرداخت شده است.
همچنين 560 ميليون تومان نيز براي 55 طرح مشاغل خانگي تسهيلات پرداخت شه كه 100 درصد اين مبلغ جذب و طرح‌هاي دامداري، پرورش قارچ، ماهي، بلدرچين و... پرداخت گرديد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com