کلید جهانی شدن همدان در دست کاروانسراها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  117048 تاریخ انتشار:  1400-01-31 - 08:30 تعداد بازدید:  277
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کلید جهانی شدن همدان در دست کاروانسراها

گردشگری

 پیش‌بینی کارشناسان بر این اساس است که همدان پیش از آنکه طعم جهانی شدن با هگمتانه را بچشد با 2 کاروانسرای تاج‌آباد و فرسفج راهی لیست جهانی آثار تاریخی خواهد شد.
تمام بناها و یادمان‌های تاریخی فارغ از پیشینه و تفاسیر گوناگون دارای اهمیت حفاظت و نگهداری برای آیندگان هستند.
این روزها ارزیابان ایکوموس برای بازدید میدانی از پرونده کاروانسراهای ایران پای کار هستند، ۲۴ استان در پرونده ۵۶ کاروانسرای ایران که به یونسکو برای ثبت جهانی ارائه شده، مشارکت دارند و همدان نیز با 2 کاروانسرا در میان آنها قرار گرفته است. ضروری است استان در سامان‌دهی مسیرهای منتهی به این آثار و معرفی آن نهایت تلاش را داشته باشد.
دو کاروانسرای فرسفج و تاج‌آباد از 2 شهر تویسرکان و همدان در قالب پرونده ثبت جهانی کاروانسراهای کشور در حال بررسی برای ارسال به یونسکو هستند.
کاروانسرا تاج‌آباد یکی از کمیاب‌ترین کاروانسراهای مدور ایران، در روستای تاج‌آباد همدان قرار دارد که در سال ۱۳۷۶ با شماره ثبت ۱۸۷۲ به‌ عنوان یک اثر ملی ثبت شده است.
کاروانسراها در تمامی دوره‌های تاریخی ما نقش مهمی داشته‌اند، کاروانسراهایی وجود داشتند که افراد از آن برای اسکان چهارپایان خود استفاده می‌کردند و آن را رباط می‌خوانند.

 کاروانسرای «شاه عباسی فرسفج»
یکی از کاروانسراهای استان همدان کاروانسرای «شاه عباسی فرسفج» است که در ۲۳ کیلومتری جنوب غربی تویسرکان و ۵ کیلومتری جاده تویسرکان-کنگاور قرار گرفته است.
این کاروانسرا با سبک معماری عهد صفوی ساخته شده و شکل کاروانسرا مستطیل ۴ ایوانیه که با ۴ برج دایره‌ای شکل در ۴ گوشه آن و ۳ برج نیم دایره در وسط اضلاع شرقی غربی و شمالی ساخته شده است.
در قسمت فوقانی برج‌ها چند ردیف آجرکاری کنگره‌ای کار شده و برج‌ها علاوه‌بر جنبه تزئینی محل دیده‌بانی هم هستند.
این کاروانسرا با داشتن دیوارهای قطور و سقف‌های طاق ضربی آجری از استحکام فوق‌العاده‌ای برخوردار بوده و اتاق‌های متعدد متصل به هم با ایوان‌ها و فرش‌اندازهای مناسب برای استراحت مسافران در آن ساخته شده است. در میان این کاروانسرا چشمه آبی وجود دارد که در تمام فصول سال به یک میزان آبدهی داشته و آب بسیار گوارایی از آن جاری می‌شود.
کاروانسرای «شاه عباسی فرسفج» در سال ۱۳۷۶ در فهرست آثار ملی ثبت شده است. این دو کاروانسرا در صورت ثبت جهانی تبدیل به 2 اثر ماندگار و تاریخی در عرصه جهانی خواهند بود و معماری ایرانی را به رخ جهانیان خواهند کشید.

 حضور ارزیابان ایکوموس برای بازدید میدانی
معاون میراث فرهنگی کشور در تشریح موضوع انتخابی امسال ایکوموس (شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی) با عنوان گذشته‌های پیچیده، به آینده‌های گوناگون پرداخت و گفت: در این شعار ارزش‌های دوران مختلف، تنوع و گوناگونی میراث‌فرهنگی، حفاظت از آن با بررسی نقادانه گذشته به میزانی که ساختن آینده به آن وابسته بوده مورد تأکید قرار گرفته است.
محمدحسن طالبیان با اشاره به این‌که توجه و اهمیت به موضوع انتخابی ایکوموس با تأکید بر ارزش‌های دوران مختلف در سال‌های اخیر و با تنوع ثبت در فهرست آثار ملی کشور در قالب میراث صنعتی، میراث معاصر مدرن، میراث دفاع مقدس، میراث ناملموس خوراک، آداب، سنت‌های شفاهی، هنرهای اجرایی و نمایشی خود را نشان داده است، افزود: تنوع آثار ثبت شده بیانگر ثروت و غنای بی‌نظیر هویتی فرهنگی ایران اسلامی از جنبه‌های گوناگون است که نیازمند توجه بیشتر و حفاظت و نگهداری آنها با مشارکت آحاد جامعه است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com