رقابت واقعی لازمه انتخابات پرشور با مشارکت حداکثری است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 27, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  115124 تاریخ انتشار:  1399-10-24 - 09:17 تعداد بازدید:  237
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رقابت واقعی لازمه انتخابات پرشور با مشارکت حداکثری است

یادداشت


 یکی از ویژگی‌های اصلی یک انتخابات، شکل‌گیری رقابت واقعی و نه صوری و ظاهری بین افراد و گروه‌های مختلف است که از اهمیت خاصی برخوردار است؛ به‌گونه‌ای‌که بدون چنین رقابتی در اساس انتخابات معنا و مفهومی نخواهد داشت.
در یک محاسبه سرانگشتی می‌توان به اهمیت و ضرورت یک رقابت واقعی با تمام لوازم و مقدمات آن پی برد؛ زیرا اگر بر مبنای قانون اساسی همه روندها از جمله انتخاب حاکمان و کارگزاران متکی به آرای عمومی است و این مردم هستند که باید انتخاب کنند، شرایط و لوازم چنین انتخابی نیز باید به تمام معنا مهیا گردد.
از طرفی سیاست‌ورزی در یک فضای دموکراتیک مبتنی بر مشارکت و نقش‌آفرینی مردم است و افکار عمومی به‌عنوان اساس تصمیمات و رفتارها مبنای عمل است و آنچه اکثریت جامعه در پی آن است، باید به‌منصه بروز و ظهور برسد.
البته در نظام مردم‌سالاری دینی این مهم براساس ارزش‌های دینی و در چهارچوب قوانین الهی صورت می‌گیرد و اتفاقا در این چهارچوب است که اخلاق و قانون تعیین‌کننده جهت و مسیر حرکت ما خواهد بود و به‌تبع آن رقابت‌ها نیز با رعایت هنجارها و قواعد تعریف شده نظام شکل خواهد گرفت.
نقطه آغاز و گام نخست و اساسی این‌گونه رقابتی حضور سلایق مختلف در عرصه است تا هم رقابت‌ها شکل واقعی به خود گیرد و هم مردم از حق انتخاب برخوردار گردند. نقطه مقابل چننی وضعیتی بسته شدن راه ورود سلایق مختلف به عرصه رقابت‌ها و به‌تبع آن محروم شدن بخش قابل توجهی از جامعه از انتخاب خواهد بود که با روح انتخابات در نظام مردم‌سالار دینی بیگانه است.
نکته حایز اهمیت دیگر در این زمینه بحث مشارکت حداکثری مردم در انتخابات است؛ زیرا اینجا هر رأی ریخته شده به صندوق پیش از هر چیز به‌معنای مشارکت شهروندان در صحنه و نقش‌آفرینی آنان است.
این روزها تلاش و تکاپوی جریان‌های سیاسی برای حضور در انتخابات کاملا قابل مشاهده است. در این میان هم اصولگرایان و هم اصلاح‌طلبان هر یک به‌دنبال راه‌ها و سازوکارهایی هستند که زمینه برای حضوری قوی و موفقیت‌آمیز آنها در رقابت‌ها فراهم گردد.
شاید تفاوت این دو جناح سیاسی در آن باشد که اصولگرایان با چالش تعدد مواجه هستند و اصلاح‌طلبان با چالش شناسایی یک کاندیدای وحدت‌آفرین که در عین‌حال رأی‌آور باشد.
البته فصل مشترک هر دو جناج سیاسی دستیابی به اجماع و به‌دنبال آن کاندیدای واحد است که هنوز نمی‌توان آن را پیش‌بینی کرد.
البته هر روز خبرهای تازه‌ای از هر دو اردوگاه به گوش می‌رسد که نشان از جدیت و اهتمام فعالان سیاسی اصولگرا و اصلاح‌طلب دارد.
آنچه اما از جهات مختلف از جمله اهمیت مشارکت مردم، برخورداری از حق انتخاب و شکل‌گیری رقابت واقعی ضروری به نظر می‌رسد، مهیا شدن شرایط لازم برای حضور سلایق مختلف در انتخابات است که باید مورد توجه جریان‌های سیاسی، رسانه‌ها و دست‌اندرکاران انتخابات قرار گیرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com