از «شهر سايه» همدان، چه خبر؟! همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  74756 تاریخ انتشار:  1395-08-27 - 05:45 تعداد بازدید:  325
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

از «شهر سايه» همدان، چه خبر؟!

یادداشت
 دبيركل جمعيت هلال‌احمر كشور اخيراً در گردهمايي مسئولان امور حقوقي و املاك هلال‌احمر از قانوني خبر داده كه طبق آن، مقرر شده تا به ازاي 10 درصد جمعيت شهرهاي بزرگ، «شهر دوم» يا «شهر سايه» براي اسكان اضطراري مردم فراهم شود.
راه‌اندازي اين شهر، ضرورتي است كه جهت آمادگي در شرايط سخت و اضطراري بايد بدان توجه کرد. به عنوان نمونه، اگر «همدان» 600 هزار نفر جمعيت داشته باشد، بايد شهري با آمادگي اسكان 60 هزار نفری در كنار آن پيش‌بيني شود.
در شهر سايه، همه امكانات اسكان اضطراري مانند آب، برق، سكوهاي نصب چادر، سرويس بهداشتي و حتي فضاي سبز لحاظ مي‌شود و در زمان بحران، به عنوان سايت اسكان اضطراري خانوارها كاربرد دارد.
بدون آنكه نگارنده قصد پيش‌داوري داشته باشد، به جرأت مي‌توان گفت تقريباً اكثريت قريب به اتفاق مسئولان مربوطه در اين زمينه در همدان، از قانون فوق اطلاعي ندارند. حال پرواضح است كه طرح سؤال در زمينه برنامه‌ريزي‌ها و اقدمات انجام شده در زمينه پيش‌بيني و ايجاد «شهر سايه» در همدان، چقدر با استقبال افراد و دستگاه‌هاي مسئول و مرتبط مواجه خواهد شد.
اين در حالي است كه چند سالي است كه برخي مسئولان و نمايندگان سابق و فعلي همدان، همواره «همدان» را به عنوان يكي از «كلان‌شهرهاي كشور» معرفي مي‌كردند؛ اقدامي كه در حد شعار و مانورهاي تبليغاتي باقي ماند و بجز در برخي خطابه‌ها و سخنراني‌ها، اثر و اقدام ديگري در اين زمينه مشاهده نشد.
به هر حال، «همدان» شهري است كه خوشبختانه ساليان درازي است كه با «بلاياي طبيعي» بزرگ و مخرب مواجه نشده اما بروز برخي سوانح طبيعي نظير زلزله در تاريخ كمتر از يكصد سال اخير همدان و نيز در معرض حمله هوايي بودن اين شهر در جريان دفاع مقدس، مؤيد اين نكته است كه نبايد پيش‌بيني، برنامه‌ريزي و اقدام در زمينه ايجاد «شهر سايه» در كنار همدان، مورد بي‌اعتنايي قرار گيرد؛ چراكه اگر در موقعيت فعلي، حادثه‌اي نسبتاً مهيب و گسترده، رخ دهد، فقدان برنامه در اين زمينه، كاملاً اثرات منفي خود را مشخص خواهد كرد كه نتيجه سريع و اوليه آن، بروز تلفات و خسارات گسترده است كه پيشگيري و كنترل آنها در صورت تدبير و اقدام شايسته، تا حد بسيار زيادي ممكن است.
شايسته است مسئولان و دستگاه‌هاي مسئول از جمله مديريت بحران همدان، شوراي شهر و شهرداري، فرمانداري، ادارات آب و برق و گاز و حتي مخابرات، دستگاه‌هاي مسئول در زمينه فراهم آوردن مايحتاج عمومي و اساسي مردم، دستگاه‌هاي انتظامي و امنيتي و...، هر يك به فراخور حال خود، مطالعات، برنامه‌ريزي و اقدام هماهنگ در اين زمينه را با جديت، آغاز و پيگيري کنند و اگر برنامه و اقدام جدي و عملي در اين زمينه دارند، به تبيين و اطلاع‌رساني درباره آن براي افكار عمومي بپردازند تا لااقل شهروندان همداني مطلع باشند در هنگام وقوع حوادث طبيعي و غيرطبيعي بزرگ، نقطه امن يا «شهر سايه» همدان، كجاست و چگونه و از چه طريق مي‌توانند به آنجا و خدمات ارائه شده در آن، دسترسي پيدا كنند. 
 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com