گردشگری ما بدون استاندارد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 27, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  82658 تاریخ انتشار:  1396-07-22 - 05:45 تعداد بازدید:  237
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گردشگری ما بدون استاندارد

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری

■ از 16 آیتم تنها 4 آیتم در چرخه استاندارد سازی گردشگری قرار دارند

 از 16 بخش ارائه خدمات در صنعت  گردشگري تنها 4 مورد در چرخه استانداردسازي قرار گرفته اند . هتل، هتل‌آپارتمان، متل، سفره‌خانه، واحدهاي بوم‌گردي، خانه‌مسافر، دهكده‌هاي سلامت، مجتمع‌هاي گردشگري، مناطق تفريحي ـ توريستي و دفاتر خدمات مسافرتي، مهمانپذيرها، مجتمع‌هاي بين راهي و واحدهاي پذيرايي قسمت‌هاي اصلی ارایه خدمات به گردشگران هستند.  از این بخشها ؛ هتل‌ها، ميهمانپذيرها، مجتمع‌هاي خدمات رفاهي بين راهي و واحدهاي پذيرايي تنها بخش هایی هستند که استاندارد سازی برای آنها رقم خورده است و مابقی هنوز در خارج از گود استاندارد سازی جای خوش کرده اند .
هدف اصلی از استاندارد سازی خدمات گردشگری، شفافیت اطلاع رسانی و حفظ حقوق مصرف کنندگان و تطابق هرچه بیشتر خدمات و تبلیغات ارائه دهندگان سرویس با انتظارات و نیازهای گردشگران است. همچنین گردشگری پایدار و پیشگیری از آسیب رساندن به طبیعت نیز در این میان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این آیتم ها وقتي در كنار يكديگر قرار مي‌گيرند بنا بر انتخاب مسافر در مقصد سفر نقش بسزايي براي ارائه خدمات به مسافران ايفا مي‌كنند
تأسيسات گردشگري از جمله بخش‌هاي خدمات‌رسان به گردشگران هستند  كه بنا به نوع برخورد با گردشگر و گستره وسيع ارائه خدمات به مسافران بسيار حساس هستند  و  بنا بر انتخاب مسافر در مقصد سفر نقش بسزايي براي ارائه خدمات به مسافران ايفا مي‌كنند.
شعار «همواره حق با مشتري است» در صنعت گردشگري از آن دست مواردي است كه خيال مسافر را راحت مي‌كند مبني بر آنكه همه عوامل گردشگري از هر آنچه در قالب خدمات درخواست شده قرار مي‌گيرد، بر اساس چارچوب تعريف شده استاندارد در صنعت گردشگري مي‌باشد اما واقعيت چيز ديگري است.
 تعرفه‌های استانداردسازی تاسیسات گردشگری
معاون گردشگری استان همدان در این زمینه  گفت: آخرین مقررات «نحوه تعیین تعرفه‌های ارزیابی کیفیت خدمات تاسیسات گردشگری» در راستای حمایت از بخش خصوصی و نهادینه سازی فرآیند استانداردسازی در تاسیسات گردشگری با رویکرد کاهش هزینه‌های مربوطه آبان ماه سال گذشته ابلاغ شد .
علی خاکسار  افزود : با استناد به ماده ۱۱ آیین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه‌بندی و نرخ‌گذاری تاسیسات گردشگری و نظارت بر آنها مصوب سال گذشته در هیات وزیران و شیوه‌نامه درجه‌بندی تاسیسات گردشگری، «مقررات نحوه تعیین تعرفه‌های ارزیابی کیفیت خدمات تاسیسات گردشگری» از سوی معاونت گردشگری ابلاغ شد.
وی گفت : این  مقررات با رویکرد رعایت کامل حقوق صاحبان تأسیسات گردشگری، منطقی شدن هزینه‌های اجرایی طرح تطبیق و حمایت از بخش خصوصی مورد اصلاح و بازبینی اساسی قرار گرفت.
معاون گردشگری عنوان کرد : در حالی سال گذشته مقررات جدید رونمایی شد که  مطابق ضوابط قبلی، تأسیسات گردشگری مکلف بودند پس از سه سال برای تمدید گواهینامه استاندارد صادره، مجدداً همان تعرفه‌های قبلی را پرداخت کنند، اما در مجموعه حاضر پس از تعیین مقررات نخست اينکه  بازه زمانی از سه سال به ۵ سال یک بار تغییر و دوم اينکه بر اساس ضوابط و چک لیست‌های جدید و به روز شده از سوی سازمان انجام خواهد گرفت.
طبق مقررات ابلاغ شده نظارت بر حُسن اجرای مفاد دستورالعمل بر عهده ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانی است.
در این زمینه معاون گردشگري استان عنوان كرد: از 16 آيتم مربوط به گردشگري تنها 4 آيتم در چرخه استانداردسازي قرار دارد.
وي گفت: هتل‌ها، ميهمانپذيرها، مجتمع‌هاي خدمات رفاهي بين راهي و واحدهاي پذيرايي از 16 آيتم گردشگري در چرخه استانداردسازي قرار دارند اين در حالي است كه مطلوب است براي ارائه خدمات بهينه به مسافران، تمامي تأسيسات در اين چرخه قرار گيرد.
علی خاکسار گفت : هدف اصلی از استاندارد سازی خدمات گردشگری، شفافیت اطلاع رسانی و حفظ حقوق مصرف کنندگان و تطابق هرچه بیشتر خدمات و تبلیغات ارائه دهندگان سرویس با انتظارات و نیازهای گردشگران است.
وی درباره ارتقاء خدمات گردشگری در سه بخش اصلي توضیح داد: آموزش نيروي انساني شاغل در تاسيسات گردشگري  ، تجهيز و ايمني و بهداشت تاسيسات گردشگري و ارتقاء كيفيت سرويس و خدمات، از  موارد مهم  ارتقا این صنعت تعريف شده است.
گفتنی است؛ هرچند ارائه خدمات استاندارد در صنعت گردشگری بین المللی به‌خصوص در کشورهای پیشرفته مدت هاست ارایه می شود، اما در ایران با انبوهی از جاذبه های طبیعی و تاریخی  استاندارد در صنعت گردشگری در جایگاهی که مورد انتظار است قرارنداشته و کمتر از یک دهه است به آن توجه می‌شود. در حالی که به عقیده بسیاری از کارشناسان گردشگری، صادرات نامرئی هیچ منطقه ای از جهان ارتقاء نمی یابد مگراینکه استانداردسازی به صورت علمی وتخصصی وبا نگاه حرفه ای مورد توجه قرارگیرد.
درخصوص  دلایل لزوم استانداردسازی در  صنعت گردشگری ایران ؛  نکته نخست اینکه  فضای صنعت گردشگری بین المللی فضایی رقابتی شده؛ همچنین در همین فضای رقابتی سفر کردن نیز بسیار ساده و سهل شده است و همین موضوع باعث شده تا امکان مقایسه به گردشگران داده شود و با توجه به معیارهای ذهنی خودشان و استانداردهایی که به دنبال آن هستند تا مقصد نهایی را تعیین کنند. اما مهمترین نکته که به لزوم استانداردسازی گردشگری ایران می انجامد، بحث ارزش پول است. زیرا هم اکنون هیچ توریستی در جهان حاضر نیست بدون دلیل پول خود را هدر بدهد بلکه قصددارد به‌صورت بهینه ازآن استفاده کند.
بنابراین این موضوع نیازمند استانداردسازی خدمات ومحصولات گردشگری در ایران است.همچنین با استانداردسازی می توانیم سطح انتظار وتوقعات گردشگران از خدمات قابل ارائه از گردشگری ایران را مشخص کرد و از بروز مشکلات و مسایل بعدی مثل شکایت ها و خاطرات بد جلوگیری کنیم.
این درحالی است که اگربتوانیم با رعایت استانداردها خدمات  مطلوب وشایسته ای را  به گردشگر ان ارائه کنیم موجب رشد ،توسعه وتعالی گردشگری ایران  درعرصه های ملی وبین المللی می گردد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com