با نگاه فرهنگی مشکلات خانواده ‌را حل می‌کنیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  76300 تاریخ انتشار:  1395-12-23 - 05:45 تعداد بازدید:  289
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نماينده تشكل هاي مردمي حوزه خانواده:
با نگاه فرهنگی مشکلات خانواده ‌را حل می‌کنیم

اجتماعی

جوامع امروزي با مشكلات متعددي دست و پنجه نرم مي كنند و حال برخي از اين مشكلات در جوامع مختلف مشترك است.
يكي از اين مشكلات بحث خانواده است كه در جبهه فرهنگي قرار داشته و بايد بي هيچ نگاه سياسي به آن پرداخت، مشكلاتي كه امروزه در زمينه خانواده بروز كرده شكل هاي گوناگوني دارد، اما در جامعه اي كه ما امروز در آن زندگي مي كنيم بيشترين آمار در زمينه مشكلات خانواده، مطعلق به افزايش طلاق و بالا رفتن سن ازدواج است.
هرگاه مشكلات در جلسات و مجمع هاي مختلف مطرح مي شود به اين نتيجه مي رسيم اين مواردي كه اكنون به عنوان معضلات جامعه ما شناخته مي شوند به دليل عدم وجود آموزش است و فقط گفته ايم نياز به آموزش است همچنين هيچ ارگاني وظيفه اين آموزش را به عهده نگرفت تا اينكه امروز تشكلات مردمي خود به فكر آموزش افتاده اند.
 نماينده تشكل هاي مردمي حوزه خانواده در توضيح مجموعه خود اين چنين مي گويد: اين مجموعه تقريباً از سال 1390 تحت ع نوان جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي شكل گرفته است.
به گفته احسان خداداد اين جبهه متشكل از عده‌ اي تشكل‌هاي مردمي است كه به صورت مستقل تشكيل يك جبهه مردمي داده‌اند و هدف دارند با كنار هم ايستادن و تشكيل يك جبهه در راستاي اهداف فرهنگي مختلف حركت كنند.
 از مسائل مهمي كه ما به آن مي‌پردازيم بحث خانواده است
وي با بيان اينكه يكي از مسائل مهم كه ما به آن مي‌پردازيم بحث خانواده است عنوان كرد: در بحث استان، تمام تشكل‌هايي كه زير نظر استانداري، بهزيستي، ارشاد، امور مساجد، سازمان ورزش‌وجوانان، اوقاف، تبليغات، تا آنجايي كه در حد توان بوده را دور هم جمع كرده‌‌ايم و درخواست كار مشترك را داده‌ايم. به گفته نماينده تشكل هاي مردمي حوزه خانواده، حوزه فعاليت ما كاملاً فرهنگي است ؛ چراكه در حوزه خانواده تفاوت ندارد كه چه ديدگاه سياسي داشته باشيد و همه جناح‌ها پذيرفته‌اند كه ما در حوزه خانواده مشكل داريم همچنين بايد روي آن كار كرد.
 بايد مسائل خانواده را در حوزه والدين آموزش دهيم
وي اظهار كرد: يكي از كارها اين است كه ما بايد مسائل خانواده را در حوزه والدين آموزش دهيم؛ چراكه به اين نتيجه رسيده‌ايم، آموزش در سطح دانش‌آموزان و دانشجوها كافي نيست.  
نماينده تشكل هاي مردمي حوزه خانواده در پاسخ به اين سوال كه چگونه مي خواهيد به والدين دسترسي پيدا كنيد گفت: فقط موضوع دسترسي مطرح نيست بلكه در اينجا كميت هم مطرح است به عبارت ديگر بايد گفت ما در كجا مي توانيم تعداد بيشتري از والدين را تحت پوشش قرار دهيم و آن مكان جايي نيست جز مدارس چرا كه غالباً 90 درصد خانواده‌ها فرزندي در يكي از دوره‌هاي ابتدايي تا پيش دانشگاهي دارند .
 تمام مشاوران ما بايد يك حرف واحد بزنند
خداداد عنوان كرد: موضوع ديگر اين است كه تمام مشاوران ما بايد يك حرف واحد بزنند؛ چراكه مشاوران از تشكل‌هاي متفاوت هستند و حرف‌ها يكسان نيست.
وي پس از جمع‌آوري مشاورين اين مجموعه‌ها برايشان دوره آموزش تربيت مربي گذاشته اند كه اين دوره ها جهت هماهنگي و به دست آوردن يك گفتمان مشترك براي حضور در مدارس است و لازه به ذكر است افراد مدرس در اين دوره ها خود از اساتيد برتر كشور در حوزه خانواده هستند.
نماينده تشكل هاي مردمي حوزه خانواده به بيان اينكه دوره‌ها يك ماه است كه آغاز شده افزود: تا پايان سال سطح يك دوره تمام مي‌شود و سطح 2 و 3 تا پايان تابستان سال 96 اتمام مي‌يابد اما در زمينه ورود به مدراس بايد گفت ما از ارديبهشت سال 96 به مدت يكماه به مدارس ورود مي‌كنيم ولي كار اصلي ما از مهر 96 آغاز مي‌شود. لازم به ذكر است كه افراد در حال آموزش خود مشاوران ماهري هستند و ما به صرف رسيدن به يك ادبيات مشترك اين دوره‌ها را برگزار مي‌كنيم.
بالا رفتن سن ازدواج و آمار طلاق
خداداد در پاسخ به اين سوال كه آموزش هاي شما براي والدين در چه زمينه اي است عنوان كرد: رصد وزارت كشور در معضلات حوزه خانواده بر 2 مورد است: 1- بالا رفتن سن ازدوج 2- افزايش آمار طلاق ما در مدارس دبيرستان و پيش‌دانشگاهي‌ها بر روي بالا رفتن سن ازدواج و مهارت‌هاي انتخاب همسر براي فرزندان كار مي كنيم.
 به گفته وي سال1386 سازمان ملي جوانان پژوهشي انجام داده است كه در آن پژوهش هم مي‌گويد حدود 40 درصد مشكلات در همين حيطه نبودن شخص مناسب است و 30 درصد ديگر مشكلات فرهنگي است كه اين مي گويد 70 درصد معضلات غيراقتصادي است و اگر اين موضوع را خانواده‌ها بدانند تا حدودي اين تابوي اقتصادي شكسته مي‌شود.
 در دوره ي ابتدايي توجه بر روي تحكيم خانواده است
خداداد با بيان اينكه ما در دبيرستان‌ها در حوزه انتخاب همسر كار مي‌كنيم گفت: در دوره ي ابتدايي توجه بر روي تحكيم خانواده است؛ چراكه اين خانواده‌ها غالباً عمرشان كمتر از 10 سال است و امكان طلاق در آنها وجود دارد.
 بلوغ زودرس
نماينده تشكل هاي مردمي حوزه خانواده  معتقد است: اكنون اكثر فرزندان ما در سن 11 الي 12 سالگي به بلوغ زودرس دچار مي‌شوند و از سوي ديگر در سن 27 الي 30 سالگي ازدواج مي‌كنند و در اين فاصله بسيار زياد به انحرافات جنسي زيادي كشيده مي‌شوند و اگر ما بتوانيم اين موارد را به خانواده‌ها آموزش دهيم تا هر بلوغ در بازه سني مناسب خودش روي دهد گام بسيار بزرگي را برداشته‌ايم.
وي با بيان اينكه ما در حوزه آموزش اين چند ساله كار نكرده‌ايم عنوان كرد: اگر كار شده بود اكنون با چنين معضلاتي روبه‌رو نبوديم و هيچ ارگاني هم اين آموزش را به عهده نگرفته است البته گاهي اين آموزش ها هم ديده مي‌شود اما به دليل نداشت انسجام ثمره‌اي ندارد.
 تاثير طرح در بلند مدت نمايان مي شود
نماينده تشكل هاي مردمي حوزه خانواده در پاسخ به اين سوال كه آيا شما برنامه بلند مدتي در دست داريد گفت: اكنون بعضاً به چشم مي‌خورد كه رسانه‌ها، سازمان تبليغات، فضاهاي مجازي و... بر روي اين معضلات كار مي‌كنند اما مشكل و نقطه ضعف اين است كه اين‌ها تداوم و انسجام ندارند. پس ما با دانست و علم به اين موضوع قطعاً برنامه بلندمدتي در دست داريم.
خداداد در پايان عنوان كرد: ما پس از 5 الي 10 سال با وجود مستندات و تأثيرها مي‌توانيم بگوييم كه اين طرح ثمراتي داشته است.
 در پايان بايد اميدوار بود كه اين تشكل ها و مجموعه هاي فرهنگي، مردمي بتوانند الگويي براي ساير ارگان هاي دولتي و ديگر تشكلات باشند تا بدانند با گروهي كار كردن و هم افزايي ظرفيت ها به اهداف بسيار عالي مي توان دست يافت، كه نتيجه اين اهداف در بلند مدت مشخص مي شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com