حفظ سلامت نوزاد با تدوین برنامه‌های جامع بهداشتی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 27, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  74683 تاریخ انتشار:  1395-08-23 - 05:45 تعداد بازدید:  486
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در نشست کشوری «آسیفکسی هنگام تولد» تاکید شد:
حفظ سلامت نوزاد با تدوین برنامه‌های جامع بهداشتی

اجتماعی
 نشست کشوری «آسیفکسی هنگام تولد» یا همان اختلال در اكسيژن‌رساني بافتي در دوران جنيني و بدو تولد، به مدت 2 روز با حضور فوق تخصص نوزادان و پریناتولوژی زنان از دانشگاه‎های علوم پزشکی سراسر کشور، به میزبانی استان همدان برگزار شد.
آسیفکسی هنگام تولد از آن جهت مهم است که 19 درصد مرگ‌ومیر نوزادان را به خود اختصاص داده و در صورت زنده ماندن و دیر رسیدن اکسیژن نوزاد دچار بیماری مرگ مغزی می‌شود.
در این نشست که رئیس اداره سلامت وزارت متبوع بر تداوم برگزاری نشست‌ها و تخصص‌های علمی به منظور کاهش موارد آسیفکسی تأکید کرد.
دکتر محمد حیدرزاده، تهیه فرم به منظور ثبت رایانه‌ای موارد ابتلا به آسیفکسی و پیگیری آنها را خواستار شد.
وی با بیان اینکه تداوم برگزاری نشست‌های علمی در حصول نتایج مؤثر است؛ بر تکرار و تداوم برگزاری نشست‎های مختلف و جمع‌بندی موارد با حضور متخصصان گروه زنان و مامایی و متخصصان نوزادان تأکید کرد و آن را فصل مشترک همکاری این 2 گروه به همراه اعتماد دوسویه برای تحقق اهداف مورد نظر دانست.
 تحقق هدفگذاری‌های سازمان بهداشت جهانی در ایران در حوزه بهداشت و درمان
رئیس دانشگاه نیز در نشست کشوری «آسیفکسی هنگام تولد»، تحقق هدفگذاری‎های بهداشتی و درمانی توسط سازمان بهداشت جهانی در ایران را موجب افتخار و سربلندی دانست.
دکتر سید حبیب‌ا... موسوی‌بهار با بیان اینکه متولی سلامت و بهداشت جامعه از زمان تشکیل جنین تا پس از مرگ بر عهده این حوزه است؛ بر تدوین‎های برنامه‎های اجرایی و عملیاتی بالینی و بهداشتی تأکید کرد و ابراز امیدواری کرد که با اجرای این برنامه‌ها، قدم‎های مؤثر و بزرگی برای سلامت جامعه برداشته شود.
رئیس دانشگاه با اشاره به اجرای برنامه تحول نظام سلامت و ثمرات محسوس آن، بر تدوین برنامه‌های عملیاتی و اجرایی با هدف رفع کمبودها و نواقص با هدایت وزارت متبوع، کمک انجمن‌های علمی و بوردهای مختلف و سازمان‌های بیمه‎گر در پرداخت مطالبات تأکید کرد.
وی، رهایی از وابستگی حوزه علوم پزشکی به نیروی خارجی در 3 دهه گذشته را باعث افتخار و سربلندی نظام جمهوری اسلامی خواند و گفت: در حال حاضر، نه‌تنها مردم کشور از امکانات پزشکی در حد قابل قبولی برخوردار هستند؛ بلکه با توسعه توریسم سلامت، شاهد حضور بیماران از کشورهای منطقه برای درمان در کشور هستیم که این موضوع با وجود امنیت، فضای آرام سیاسی، ارتباطات و امکانات موجود در ایران، قابلیت کار بیشتری دارد.
موسوی‌بهار ادامه داد: امروز، ایران مفتخر است که به آمارها و نقطه‌گذاری سازمان بهداشت جهانی در حوزه بهداشت و درمان رسیده است و حتی در برخی از موارد، زودتر از موعد شاهد تحقق هدفگذاری‎ها هستیم که در نتیجه تلاش کارشناسان، کارشناسان ارشد و متخصصان حوزه بهداشت و درمان حاصل شده است.
رئیس دانشگاه با اشاره به دستاوردهای حوزه بهداشت پس از انقلاب اسلامی، به بالا رفتن شاخص امید به زندگی تا 75 سال و تلاش برای بالا رفتن این آمار همراه با سلامت جسمی و معنوی افراد اشاره کرد و بخش مهمی از این دستاوردها را مرهون زحمات انجام شده در وزارت بهداشت دانست.
وی در این خصوص بر توجه سیاستگذاران سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور برای تأمین منابع به منظور ادامه تلاش‎ها و به ثمر رسیدن نتایج، تأکید کرد.
دکتر موسوی‌بهار، با قدردانی از عملکرد خوب گروه نوزادان و کودکان دانشگاه و وجود نیروی انسانی و هیأت علمی پرکار، ماهر و باسواد؛ به پذیرش نیروی دستیار فوق تخصصی نوزادان از امسال به عنوان موفقیتی برای این گروه و دانشگاه اشاره کرد.
وی از زیر پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات بخش ناباروری خبر داد و رفع برخی موانع موجود و محدودیت‎ها را برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز خواستار شد.
دکتر موسوی‌‎بهار بر لزوم ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در نزدیکترین محل جغرافیایی زندگی افراد و تهیه تجهیزات مورد نیاز در شهرستان‌ها به عنوان مطالبه و حق مردم اشاره کرد که مسئولان درمانی استان به منظور تحقق آنها با تأمین نیروی انسانی و تجهیزات در تلاش هستند.
وی به سوق دادن منابع هدفمندی یارانه‌ها به سمت یارانه سلامت تأکید کرد و آن را نجات‌بخش حوزه سلامت و بهداشت کشور دانست.
رئیس دانشگاه به خدمات ارزنده ارائه شده توسط گروه نوزادان و کودکان دانشگاه در بخش‌های NICU اشاره کرد که با ارائه مراقبت‌های ویژه، نوزادان نارس را به زندگی عادی بازمی‎گردانند و ابراز امیدواری کرد که با پیشرفت‎های حاصله و تلاش‌ها، میزان مرگ نوزادان به صفر برسد.
 مدیریت موارد بروز آسیفکسی با تدوین برنامه‌های مناسب
در این نشست معاون امور بهداشتی دانشگاه نیز بر مدیریت موارد بروز آسیفکسی با تدوین برنامه‎های مناسب تأکید کرد.
جلال‌الدین امیری گفت: با توجه به کند شدن آهنگ رشد جمعیت، نگرانی در خصوص نرخ جایگزینی نسل‎ها و کوچک شدن خانواده‌ و به دنبال آن، ابلاغ سیاست‌های جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری و اجرای آن؛ لزوم توجه جدی به میزان تولد و پیشگیری از مرگ‌ومیر نوزادان بویژه در حوزه آسیفکسی ضرورت دارد.
وی ابراز امیدواری کرد که با تمهیدات اندیشیده شده و برگزاری همایش‌ها و سمینارهای علمی، با توجه به نگاه ویژه دولت به حوزه سلامت و با تدوین برنامه‌های عملیاتی و اجرایی مناسب، بتوانیم با مدیریت موارد آسیفکسی، در این بخش موفق عمل کنیم.
معاون امور بهداشتی دانشگاه از حمایت‌های انجام شده توسط اداره سلامت وزارت متبوع قدردانی کرد و گفت: واحد سلامت خانواده معاونت امور بهداشتی دانشگاه، عملکرد موفقی داشته است و توانسته است موارد مرگ‌ومیر نوزادان در استان را که آمار کشوری آن 5/9 در هزار تولد زنده است، به 1/9 در هزار تولد زنده کاهش دهد.
امیری ابراز امیدواری کرد که با تداوم اجرای برنامه‌ها این میزان به رقم پایین‌تری در استان برسد.
 آسیفکسی علت 19 درصد از مرگ نوزادان است
دبیر سمینار کشوری آسیفکسی هنگام تولد گفت: 5 میلیون مرگ نوزاد در سال اتفاق می‌افتد که 19 درصد آن مربوط به آسیفکسی است.
بهناز بصیری با بیان اینکه این موضوع یکی از دلایل اصلی مرگ نوزادان در دنیاست، گفت: پیشگیری از آسیفکسی و درمان مناسب و به موقع آن، نقش بسزایی در کاهش مرگ‌ومیر نوزادان دارد.
دبیر سمینار کشوری پیشگیری و درمان آسیفکسی نوزادی با بیان اینکه این نشست به منظور هم‌اندیشی و به اشتراک گذاشتن اطلاعات استادان برگزار می‌شود، گفت: پس از بیان نقطه‌نظرات و جمع‌بندی مطالب، بسته‌های خدمتی در اختیار تمام مراکز خدمات درمانی کشور قرار می‎گیرد تا برخورد مناسب‌تر، صحیح و بموقع با نوزادان آسیب‏‌دیده انجام شود.
بصیری با بیان اینکه این نشست با طراحی و برنامه‌ریزی اداره سلامت وزارت بهداشت، همکاری دانشگاه علوم پزشکی و گروه نوزادان دانشگاه برگزار می‌شود، افزود: در این نشست، استادان فوق تخصص نوزادان، همکاران متخصص طب جنین و استادان گروه زنان حضور دارند.
در برنامه‌های این سمینار، پانل‌هایی برگزار شد که یک پانل با موضوع «تعریف آسیفکسی، آپگار و احیای نوزاد مبتلا به آسیفکسی و آنالیز گازهای خونی» توسط دکتر عبدا... جنت‌دوست، دکتر محمدرضا آرامش و دکتر پروانه صادقی‎مقدم برگزار شد.
هیأت‌رئیسه پانل اول بر عهده دکتر یدا... زاهدپاشا، دکتر پریسا محققی و دکتر فاطمه مهتا بصیر بود.
پانل دیگر با موضوع «ویژگی آسیفکسی حاد و مزمن، انتقال نوزاد مبتلا به آسیفکسی و بخش مراقبت ویژه از دیدگاه مراقبت عصبی تکاملی توسط دکتر اصغر مرزبان، دکتر فاطمه مهتا بصیر، دکتر مازیار وکیلی امینی و دکتر پریسا محققی با هدایت دکتر هادی سماعی و دکتر حسن بسکابادی اجرا شد.
در پانل دیگری نیز که هیأت‌رئیسه آن به عهده دکتر حیدرزاده و دکتر مریم شکوهی بود، موضوع «عوارض قلبی ریوی و سیستم خونساز و درمان آنها و عوارض کلیوی و کبدی و سیستم گوارش و درمان آنها» توسط دکتر سید مستجاب رضوی، دکتر فریبا همتی و دکتر عصمت دیره ارائه شد.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com