آموزش و پرورش ناتوان در اجرای طرح سباح همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  76576 تاریخ انتشار:  1396-01-28 - 05:45 تعداد بازدید:  403
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

طرح وزیر همدانی نه نان داشت و نه آب
آموزش و پرورش ناتوان در اجرای طرح سباح

نویسنده : حامد صيفي

ورزشی

■ قرار بود در راستای اجرای طرح سباح دانش آموزی 9استخر در استان ساخته شود که
 پس از 2 دولت نیمه کاره رها شده اند


 اينكه در المپيك هميشه با حسرت به افتخارآفريني شناگران كشورهايي چون چين و آمريكا نگاه مي‌كنيم به عوامل زيادي بستگي دارد. به كم‌وكاستي‌هايي كه جلوي چشممان است اما يك بار براي هميشه موفق به تجويز نسخه‌اي شفابخش برايشان نشده‎ايم. مهم‌ترين آن شايد بي تفاوتي و بي توجهي به ورزش مدارس باشد.
به گزارش خبرنگار ما، حالا ديگر بر هيچكس پوشيده نيست كه ورزش در مدارس، بيش از آنكه اهميت فوق‌العاده‌اي براي مديران ورزش و متوليان داشته باشد به زنگ تفريح و اوقات فراغت دانش‌آموزان شبيه است و حتي فرصتي پرغنيمت براي جبران كمبودهايي كه در ساير درس‌ها وجود دارد. اين موضوع البته بيشتر در دهه 70 و 80 نمود داشت تا اينكه در اواخر دهه 80 تلاش‌هايي از جانب آموزش و پرورش دولت دهم صورت گرفت تا به ورزش در مدارس نگاهي ويژه‌تر شود، اما چه سود كه ثمره اين توجهات آنچنان كه انتظار مي‌رفت، نبود و عملا "سباح" كه طرح مورد علاقه و حمايت شخص وزير آموزش و پرورش (حاجي‌بابايي) بود، به اهداف و آرزوهاي مدنظر خود نرسيد.
البته از حق نگذريم در برخي استان‌ها سباح به نتايج خوبي رسيد اما در استان‌هايي چون همدان كه آموزش و پرورش استخر اختصاصي نداشت به مثابه طرحي بود كه "چشم‌بسته" تصويب شد و چشم‌بسته‌تر به مرحله اجرا در آمد.
از ابتدای مطرح شدن این موضوع نیز حدس رسانه‌ها بر این بود که امکانات مدارس، حتی امکانات برخی شهرها و روستاها اجازه آموزش شنا به دانش‌آموزان را نمی‌دهد ولی اصرار آموزش و پرورش وقت بر این موضوع، این حدس را تقویت می‌کرد که مسئولان راهی برای جبران کمبودها اندیشیده‌اند.
حالا اگر فرض را بر شكست خوردن و به خط پايان رسيدن طرح سباح بدانيم اما از ارزش و اهمیت یادگیری شنا در مدارس کم نمی‌کند. شنا ورزشی است پایه که بر سلامت جسم و روان افراد اثر می‌گذارد و موجب نشاط و شادابی آنها می‌شود و می‌تواند از ناهنجاری‌های جسمی مثل انحنای ستون فقرات جلوگیری کند. پس شکست خوردن طرح شنای مدارس ثابت می‌کند دانش‌آموزان از چه موقعیت سودمندی محروم شده‌اند و بدتر اینکه خبر می‌رسد آموزش شنا در برخي مدارس غیردولتی كشور و حتي همين همدان خودمان همچنان ادامه دارد که این موضوع نیز سندی دیگر است بر تبعیض و تقسیم نامساوی امکانات میان دانش‌آموزان و طبقه‌بندی آنها به 2 گروه محروم و برخوردار!
 نُهِ نحس در ورزش دانش‌آموزي!
باز اگر فرض را بر اين بگيريم كه سباح حتي يك خروجي مثبت هم براي ورزش دانش‌آموزي نداشت، توجه متوليان را بيش از پيش به اين مسأله جلب كرد كه آموزش و پرورش استخر اختصاصي مي‌خواهد تا با توجه به همان حرف‌هاي ابتدايي در اين گزارش، نگاهي روشن به آينده و مدال‌آوري در ميادين مهم بين‌المللي داشت.
استخرهاي دانش‌آموزي در همدان ظرف چند سال اخير به موضوعي مهم ميان رسانه‌ها بدل شده و آنقدر در اين خصوص حرف‌هاي تكراري به ميان آمده كه پرداختن به آنها از حوصله خارج است. استخرهاي دانش آموزي همدان روي عدد 9 گير كرده و پيشرفت فيزيكي ميانگين 25 تا 30 درصد، تنها خبري است كه مي‌توان حول محورشان به مخاطبين ارائه كرد.
در واقع بلاتكليفي اين 9 استخر نيمه كاره و دست خالي آموزش و پرورش استان از فضاي اختصاصي براي تداوم طرح سباح، موجب شد تا معاون تربيت بدني آموزش و پرورش استان همدان كه خود هم مجري اين طرح بوده و هم كارشناس آن، بارها به اين موضوع تاكيد كند كه سباح ابتدا در همدان به نتايج خوبي رسيد اما عدم برخورداري از استخر اختصاصي موجب شد تا به آن اهداف مدنظر در شناي مدارس دست پيدا نكنيم.
نكته مهم اينكه طی برنامه پنجم توسعه ۱۰۰ فضای ورزشی باید در اختیار آموزش‌وپرورش استان همدان قرار گیرد که در صورت تکمیل و ساخت فضاهای ورزشی در دست اجرا، سرانه فضای ورزشی به 2/1 مترمربع خواهد رسید. حال اين 9 استخر نگون‌بخت ميان اين 100 فضا و لابلاي كدام يك از پروژه‌هاي ورزشي دست اجرا قرار دارند، خود سوال مهمي است كه در ذهن شكل مي‌گيرد.
 مدارس تابستاني، پاسخگوي تمام استعدادها خواهد بود؟
وقتي فعاليت شنا در مدارس متوقف باشد، بي ترديد تمام توجه خانواده‌ها به 3 ماه تعطيلات تابستاني معطوف خواهد بود. تعطيلاتي كه نگاه خانواده‌ها به آن عمدتا تفريحي است نه آموزشي. موضوعي كه رسانه‌ها بارها به آن پرداختند و اذعان داشتند كه اگر سباح و فعاليت مستعدين شنا در مدارس گره بخورد با 3 ماه فعاليت در مدارس تابستاني، نتايجي دلچست در اين ورزش پر مدال در پي خواهد داشت.
رئیس هيأت شنا، شیرجه و واترپلو استان همدان مي‌گويد: در چند سال اخیر گرایش ورزشکاران در سنین پایه به رشته شنا بیشتر از قبل شده و هر ساله مدارس تابستانی آموزش شنا با استقبال خوبی مواجه است. در حال حاضر در شهر همدان استخرهايي چون شهدای غواص، شهدای شهرداری، آبیاران، لاله، الوند، کارگران، کوثر و دانشگاه بوعلی در تمام فصول سال فعالیت دارند.
صادق بختياري تصریح کرد: هر ساله هيأت، وظیفه ساماندهی مدارس شنا در همه نقاط استان را برعهده دارد و از ماه‌های ابتدای سال نیز برای فعال کردن مدارس تابستانی این رشته اقداماتی را انجام می‌دهد.
 88 جانمايي، 89 كلنگ‌زني، امروز 30 درصد پيشرفت!
عبدا... جعفري معاون تربيت‌بدني و سلامت اداره كل آموزش و پرورش استان همدان درخصوص وضعيت استخرهاي نيمه كاره آموزش و پرورش استان همدان، با بيان اينكه آموزش و پرورش استان همدان هيچ استخر اختصاصي ندارد، گفت: 9 استخر نيمه كاره آموزش و پرورش در سال 88 جانمايي شدند، سال بعد كلنگ اين پروژ‌ه‌ها به زمين خورد و امروز اين استخرها ميانگين 25 تا 30 درصد پيشرفت فيزيكي داشته‌اند.
وي تصريح كرد: استخر اسدآباد با حمايت و پيگيري نماينده مردم اين شهر در مجلس شوراي اسلامي، از وضعيت خوبي برخوردار و طبق آخرين اطلاعات تا 35 درصد هم پيشرفت فيزيكي داشته است. سال گذشته با پيگيري نماينده اسدآباد اعتبارات خوبي براي اين پروژه جذب شد كه در صورت تخصيص تا پايان سال 96 به بهره‌برداري خواهد رسيد. البته استخرهاي ناحيه يك و 2 همدان نيز وضعيت مشابهي دارند.
 10 ميليارد تا امروز، 20 ميليارد براي فردا
معاون تربيت‌بدني و سلامت اداره كل آموزش و پرورش استان همدان با بيان اينكه تكميل اين 9 استخر اعتبارات كلاني مي‌خواهد، افزود: تا امروز نزديك به 10 ميليارد تومان براي اين 9 پروژه هزينه شده و 20 ميليارد تومان نيز براي تكميل آنها نياز است. اميدواريم امسال حداقل 2 استخر به بهره‌برداري برسد. وي با اشاره به اينكه وجود اين استخرها براي آموزش و پرورش ضروري است، تاكيد كرد: استعداديابي فضاي مناسب مي‌خواهد و تا وقتي  آموزش و پرورش استخر اختصاصي نداشته باشد نمي‌توان با جديت به اين امر پرداخت. آموزش و پرورش از نظر نيروي انساني مشكلي ندارد و بحث اصلي روي همين فضاهاست. ضمن اينكه با برخورداري از اين فضاها مي‌توان درآمدزايي مناسبي هم داشت.
جعفري با بيان اينكه خيلي از استان‌ها داراي استخر اختصاصي هستند و از اين ظرفيت به بهترين شكل ممكن بهره مي‌برند، اضافه كرد: سال گذشته موضوع واگذاري اين پروژه‌هاي نيمه تمام به بخش خصوصي مطرح شد و طرح مطالعاتي آن نيز آماده شده كه اميدواريم متقاضيان در راستاي تكميل اين پروژه‌ها اقدام كنند.
معاون تربيت‌بدني و سلامت اداره كل آموزش و پرورش استان همدان در پايان درخصوص طرح سباح در استان همدان گفت: امسال تنها در چند مدرسه غیر انتفاعی و نیمه‌دولتی شهرهای همدان و رزن با مشارکت اولیا سباح اجرايي شد. به اين صورت که والدین 30 هزار تومان برای بهره‌مندی فرزندانشان از این طرح پرداخت کردند. اگرچه به خوبي مي‌دانيم كه اين روند آنچنان كه بايد ما را به خواسته‌هاي خود نرساند و انتظار اين است كه با تكميل پروژه‌ها، سباح چون گذشته به صورت موفقيت‌آميز به اجرا در آيد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com