همدان بي برنامه در رويداد 2018 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  83386 تاریخ انتشار:  1396-10-02 - 05:45 تعداد بازدید:  474
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در آستانه آغاز سال نو ميلادي نخستين جلسه پايتختي همدان در آسيا برگزار شد
همدان بي برنامه در رويداد 2018

نویسنده : شکوفه رنجبر

گردشگری

روزهايي كه زمزمه‌ها براي معرفي آن قوت گرفته بود، شايد كمتر بودند افرادي كه باورشان شود اين رويداد مي‌تواند چهره‌اي از واقعيت به خود بگيرد؛ رويدادي مهم كه حالا قرار است همدان را به عنوان پايتخت گردشگري آسيا به دنيا معرفي كند.
ماجرا از اين قرار است كه در سال‌هاي اخير و با رشد آمار درآمدزايي از حوزه گردشگري استان همدان هم كه سال‌ها يدك‌كش پايتخت تاريخ و تمدن بود، با داشتن هزار و 700 اثر تاريخي به ميدان آمد و خود را به عنوان يكي از مدعيان رونق گردشگري به كشور به همگان معرفي كرد. اين داستان نه با روي كار آمدن استاندار كنوني، بلكه به دوره‌هاي قبل و مديريت‌هاي پيش از او بازمي‌گردد. اما تفاوتي كه در اين دوره شاهد آن بوديم با مهيا شدن برخي از ظرفيت‌ها و زيرساخت‌ها براي فعاليت در اين صنعت، استاندار فرصت را مغتنم شمرد و توسعه استان را به گسترش گردشگري گره زد تا جايي كه محور توسعه استان در رشد اين صنعت عنوان شد. بعد از آن بود که با جلوه‌گري اتفاقاتي از جمله جهاني شدن سفال لالجين همدان بيش از گذشته با اتكا به پتانسيل‌هاي تاريخي، فرهنگي و جغرافيايي خود علاقه بيشتري به برگزاري اجلاس و همايش‌هاي فاخر در سطح ملي و بين‌المللي پيدا كرد كه حالا فارغ از تمام ضعف‌ها و قوت‌هاي موجود در سطح استان آماده برگزاري و ميزباني از 2 رويداد مهم است كه از طريق آن بتواند در بلندگويي جهاني خود و داشته‌هايش را به دنيا معرفي كند.
سال آينده يعني تيرماه 97 فاز اول اجلاس وزراي گردشگري كشورهاي آسيايي خواهد بود و پس از آن به اختلاف كمتر از چند ماه يعني در آبان‌ماه اجلاس دوره‌اي سازمان جهاني گردشگري unwto را برگزار خواهد كرد.
اجلاسي كه با حضور بيش از 500 ميهمان خارجي و در قالب برنامه‌اي چند روزه با همت شركت سياحتي عليصدر قرار است معرف پتانسيل‌هايي از همدان باشد كه سال‌هاست در رشد و توسعه‌يافتگي آن به نوعي دچار درجازدگي شده‌ايم. بر همين اساس و به رسم معمول تمام رويدادهاي بزرگ اين روزها تب‌وتاب جلسات با عناوين مختلف براي چگونگي برگزاري اين ميزباني در گوشه و كنار همدان در حال انجام است. يكي از همين سلسله نشست‌ها هم بعدازظهر پنجشنبه تحت عنوان «شوراي سياستگذاري 2018» با حضور مديران دولتي و فعالان بخش خصوصي اين صنعت در محل سالن جلسات حوزه استاندار همدان برگزار شد.
جلسه‌اي كه اگر با عمق بيشتري به ديالوگ‌هاي ردوبدل شده بين حاضران در آن توجه شود، اغراق نيست. اگر عنوان كنيم كه متأسفانه برنامه‌ريزي‌ها در يك سردرگرمي بسر مي‌برد و هنوز با استناد به صحبت‌هاي استاندار در همين جلسه اگر از امروز هم ميراث فرهنگي كار خود را آغاز كند، باز هم از جدول زماني برپايي اين رويداد عقب خواهيم بود! عقب‌ماندگي متداول و معمولي كه متأسفانه قالب برنامه‌هاي فرهنگي و گردشگري استان را تحت شعاع قرار داده و بنا بر گفته بيشتر فعالان بخش خصوصي، علاج آن به كارگيري قوت و قدرت بخش خصوصي در اجراي اين رويدادهاست.
يكي از جمله مواردي كه در جلسه فوق بيش از باقي موارد جلب توجه مي‌كرد، جبهه‌گيري استاندار در مقابل برخي از مديران خصوصي حاضر در جلسه بود كه يا سعي شد نقش آنها را كمرنگ جلوه دهد و يا تا حدودي با پيشنهادات مطرح شده از جانب آنها از جمله تغيير در زمان برگزاري اين ميزباني به طور غيرمستقيمي مخالفت شود. با اين حال شواهد نشان مي‌دهد استاندار همدان كمر همت بسته تا با كمك مديرانش ميزباني خوبي از اين رويداد داشته باشد. اين ادعا را مي‌توان در پرداخت اعتبارات ميلياردي به شركت سياحتي عليصدر كه بنا بر گفته او يك ميليارد تومان تاكنون به آنها پرداخت شده است را ادعاي معتبري دانست.
در جلسه پشت سر گذاشته شده به نقش تبليغات نيز در انعكاس و استقبال از اين رويداد بين‌المللي پرداخته شد و حتي به اين مسأله كه تبليغات ايرلايني اين مراسم تنها به يك شركت هواپيمايي (ايركيش) داده نشود نيز مورد نقد واقع شد تا جايي كه مقرر گرديد از تمام ايرلاين‌هاي كشور كه پروازهاي خارجي را پشتيباني مي‌كنند به منظور تريبوني براي تبليغات اينچنيني استفاده شود.
زماني كه موضوع تبليغات به بحث گذاشته شد، بي‌اختيار پاي يكي از آن نهادهاي تأثيرگذار که شهرداري همدان است به ميان آمد که استاندار با عنوان «امپراطور» شهر در جلسه صوفي شهردار جوان و تازه‌نفس شهر را مورد خطاب قرار داد و با تأكيد چندباره اين وعده را داد كه هر هزينه‌اي در اين مسير توسط شهرداري صورت بگيرد كه استانداري موظف به پرداخت آن باشد، تا قبل از پايان سال 96 در اختيار اين سازمان قرار مي‌گيرد.
«شوراي سياستگذاري 2018» استان نخستين جلسه خود را در حالي ادامه مي‌داد كه گويا «يلدا» بودن 30 آذر بر آن بي‌تأثير نبود و حدود 3 ساعت به طول انجاميد.
 3 ساعت بحث و گفت‌وگو پيرامون اتفاقات و مسائلي كه اگرچه از ضروريات برگزاري است، اما بيشتر در قالب پينشهادات اوليه بود تا جايي كه با واكنش استاندار هم مواجه شد و نيكبخت را وادار كرد با مخاطب قرار دادن مديركل ميراث فرهنگي استان گلايه‌مند از اين مسأله باشد كه چرا با وجود بازه زماني كوتاهي كه باقيست، تا اين حد موضوعات مطرح شده خام باقي مانده و هنوز برنامه‌ها يك پختگي خاص براي اجرايي شدن، ندارد؟
از جمله مواردي كه در اين شوراي سياستگذاري مطرح شد، موضوع پرچالش ورودي‌هاي شهر بود كه سال‌هاست صفحات روزنامه‌ها و تيترهاي خبرگزاري را اشغال كرده اما كماكان اندرخم يك كوچه قرار دارد كه از اورژانسي‌ترين آنها ورودي ملاير و جاده تهران به همدان نام برده شد و مقرر شد تا از اولويت‌هاي امور اجرايي اين ميزباني قرار گيرد.
از قصه ورودي‌ها كه بگذريم به داستان پرغصه رسانه‌ها در برگزاري چنين رويدادهايي مي‌رسيم. همان‌هايي كه به وقت نياز سدشكن بوده و نقش تأثيرگذاريشان بر كسي پوشيده نيست اما بايد تأسف خورد كه با وجود حضور نمايندگان اكثر رسانه‌هاي فعال در حوزه گردشگري پشت ميزهاي اين نشست اما در كلام مديركل ميراث فرهنگي زماني كه به نقش تبليغات اشاره داشت و خواستار تعيين‌تكليف اين كميته بود، باز هم رسانه‌ها مظلوم واقع شدند و هيچ اسمي از آنها به ميان نيامد كه در نهايت با پايان يافتن جلسه مورد نقد و پاسخ به چرايي آن توسط خبرنگاران قرار گرفت.
در اين جلسه، استاندار همدان با گراميداشت ياد و خاطره شهيد خوش‌لفظ از صدور مجوز اتصاف راه‌آهن همدان ـ ملاير در شوراي اقتصاد كشور هم خبر داد و گفت: اين مجوز صادر شده و امور اجرايي آن پيش از شروع سال جديد آغاز مي‌شود كه براي انجام آن 2 شركت خارجي متقاضي هستند.
محمدناصر نيكبخت تأكيد داشت كه هرچه زودتر بايد دبيرخانه 2 رويداد مهم سال 2018 در همدان تشكيل شود و اعضاي كميته مشخص گردند و همچنين ادامه داد: وظيفه صداوسيما در انعكاس اين رويداد بايد در سطح ملي، بين‌المللي و استاني هرچه زودتر مشخص و تبليغات آغاز شود. همچنين فالان بخش خصوصي بايد در تمام كميته‌ها نماينده داشته باشند تا تمام تلاش‌ها به ثمر رسيده و همدان را تبديل به مقصد گردشگري كند.
وي با ابراز رضايتمندي از اجراي طرح پياده‌راه‌سازي توسط مديريت شهري همدان، خواستار رسيدگي به وضعيت پياده‌روهاي قديمي شهر و بازسازي آنها شد و از پرداخت بودجه 500 ميليون توماني وعده داده شده به ميدان هم خبر داد.
استاندار با صراحت از تمام مديران خواست تا به ميدان آمده و ميزباني را در حد اعلا برگزار كنند و با مخاطب قرار دادن علي مالمير گفت: ميراث فرهنگي بايد سقف هر روز كاري خود را به اين 2 رويداد مهم اختصاص دهد. با توجه به اين حساسيت «شوراي سياستگذاري» هم بايد هر هفته پنجشنبه‌ با حضور تمام فعالان و مديران ذي‌ربط با موضوع برگزار شود.
وي از دغدغه سرمايه‌گذاري در بخش گردشگري هم صحبت كرد و گفت: يكي از مهمترين اهداف استان در ميزباني و برگزاري اين اجلاس، ترغيب سرمايه‌گذاران خارجي براي فعاليت در بخش گردشگري همدان است كه بايد به آن توجه ويژه شود. در ادامه اين نشست فرمانده انتظامي استان با پراهميت شمردن ترددها در زمان اجراي اين اجلاس گفت: ظرفيت پذيرش از اين ميهمانان بسيار مهم است كه بايد مباحث امنيتي و انتظامي آنها در مدت حضورشان مورد توجه قرار گيرد.
كامراني‌صالح به طرح جمع‌آوري معتادان از تپه پيسا هم اشاره‌اي داشت و افزود: توزيع قرص ترامادول در سطح ميدان مركزي شهر نيز متوقف و منطقه به طور كامل پاكسازي شده است.
رئيس جامعه هتلداران هم با بيان اينكه برگزاري رويداد «همدان 2018» نيازمند اعتبار و پول كافي است، در ادامه اين نشست عنوان كرد: تبليغات در همدان نيازمند اعتبار و توجه است و تا زماني كه نتوانيم تبليغات مناسبي داشته باشيم، نمي‌توانيم انتظار برداشت محصول خوبي را از گردشگري داشته باشيم.
شهرام شيرواني با بيان اينكه درصد اشتغال هتل‌ها در ايام پيك تنها 50 درصد است، گفت: شهرهاي بزرگي مثل شيراز در روزهاي معمول سال آمار اشتغالي برابر با ايام پيك را دارند كه متأسفانه اين آمار نشان‌دهنده ضعف در معرفي همدان به عنوان مقصد گردشگري مي‌باشد.
مديرعامل شركت سياحتي عليصدر هم با بيان اينكه سازمان جهاني گردشگري زيرمجموعه سازمان ملل است، گفت: سال آينده مجمع اعضاي وابسته سازمان جهاني گردشگري با 490 عضو برگزار مي‌شود كه پيشنهاد شده وزراي گردشگري هم در اجلاس حضور داشته باشند.
حميدرضا ياري باز هم به نقش تبليغات در انعكاس اين 2 رويداد پرداخت و گفت: متأسفانه هنوز تعداد زيادي از مردم همدان تفاوت بين اين 2 رويداد را نمي‌دانند و حتي از ميزباني همدان بي‌اطلاع هستند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com