هتل‌‌ و میهمانپذیرهای همدان تعطیل نیستند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  113558 تاریخ انتشار:  1399-09-01 - 10:15 تعداد بازدید:  278
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ورود بهداشتی به هتل و میهمانپذیرها
هتل‌‌ و میهمانپذیرهای همدان تعطیل نیستند

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری

■ امنیت اقامت اضطراری در هتل‌ها بیشتر از خانه‌ مسافر است

  در آستانه تعطیلات دیگر و آغاز محدودیت‌های جدید کرونا، اعلام شده است که هتل‌ها تعطیل نیستند. با شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا محدودیت‌های شغلی برای 2 هفته دیگر تمدید شد. با این‌حال هتل‌ها در این هفته که با قرنطینه اجباری پایان آبان‌ماه همزمان شده است، قرار نیست تعطیل باشند.
هر اتفاقی ممکن است موجب شود یک سفر اجباری برای یک مسافر یا حتی یک اقامت غیرقابل پیش‌بینی برای همشهریان پیش آید. از آنجا که اقامت در یک هتل یا میهمانپذیر برای مراجعه‌کننده‌ها امن‌تر است اگر شرایط اقامت در هتل‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی محیا باشد، می‌توان ادعا کرد این سفر یا اقامت چارچوبی مسئولانه را به خود خواهد گرفت و در غیر این‌صورت صحت و سلامت را نمی‌توان در این رفت‌وآمد برای مراجعان تضمین کرد.

 فعالیت هتل‌ها بلامانع است
معاون گردشگری همدان در این زمینه اعلام کرد: تاکنون هیچ‌گونه اطلاعیه و بخشنامه‌ای از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، وزارت کشور، وزارت گردشگری و دیگر دستگاه‌ها درباره تعطیلی هتل‌ها، صادر و ابلاغ نشده است.
علی خاکسار گفت: هتل‌های سراسر استان در طول این 2 هفته می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند و چنانچه تغییری در این روند رخ دهد، به‌سرعت اطلاع‌رسانی خواهد شد.
وی افزود: ممکن است ستادهای استانی مقابله با کرونا با توجه به اختیاراتی که به آنها محول شده است، راساً نسبت به این موضوع و اعلام تعطیلی هتل‌ها اقدام نمایند اما تاکنون هیچ اطلاعیه صادر نشده است.
خاکسار عنوان کرد: با توجه به اینکه سیستم‌های حمل‌ونقل زمینی، ریلی و هوایی مانند گذشته درحال فعالیت هستند، فعالیت هتل‌ها نیز همچنان ادامه خواهد داشت.
وی گفت: 15هتل و 15 مسافرخانه با ظرفیت 2 هزار و 300 تخت برای اقامت در استان همدان وجود دارد که می‌توانند بنا به هر شرایطی با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی به فعالیت خود ادامه دهند.

 دستوری ابلاغ نشده است
رئیس هیات‌مدیره جامعه هتلداران ایران هم به رسانه‌ها در این زمینه گفت: درباره تطعیلی هتل‌ها و محدود کردن فعالیت این واحدهای اقامتی دستوری ابلاغ نشده است.
جمشید حمزه‌زاده درباره احتمال تعطیلی هتل‌ها در استان‌هایی که شرایط حادتری به‌لحاظ شیوع ویروس کرونا دارند بنا به تصمیم استانداران و اختیارات واگذارشده به آنها، اظهار کرد: ممکن است متناسب با وضعیت هر استان ستاد کرونا تصمیم به تعطیلی موقت هتل‌ها بگیرد.
هتلدارها به‌تازگی با اعلام تعطیلی ۳۰ درصد از واحدهای اقامتی و بیکاری دوسوم نیروهای فعال در این بخش، میزان خسارت تحمیل‌شده از محل شیوع ویروس کرونا را تا پایان شهریورماه ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد کرده‌اند.
هتل‌ها به‌دلیل نظارت ناظران و متولیان گردشگری امن‌ترین اماکن برای سپری کردن اقامت مراجعان در شرایط حاد هستند.

  انتقاد به سفر بی‌مسئولانه
اما با وجود انتقادهای زیادی که به سفرهای بی‌مسئولانه می‌شود و به‌زعم وزارت بهداشت این نوع سفرها از اصلی‌ترین عوامل شیوع ویروس کرونا در کشور بوده است اما در فهرست مشاغلی که برای یک هفته دیگر ممنوع‌الکار شده‌اند، هیچ اشاره‌ای به محدودیت فعالیت خانه‌های شخصی و اجاره‌ای که بدون ضوابط و کنترل درحال فعالیت هستند، نشده است. آخرین گزارش مرکز ملی آمار از وضعیت سفرها در بهار سال ۹۸ نشان می‌دهد بیشترین اقامتگاه مورد استفاده در سفرهای داخلی پس از خانه بستگان و آشنایان، ویلاها و آپارتمان‌های اجاره‌ای بوده‌اند.
 در بهار سال گذشته حدود ١٠٣ میلیون سفر انجام شده بود که ۴۶ درصد همراه با اقامت شبانه بود، در این میان سهم اقامت مسافران در ویلاها و آپارتمان‌های اجاره‌ای ۹ درصد بود.
ویروس همه‌گیر کرونا هنوز از هیچ کشوری به‌طور کامل رخت برنبسته است، با این‌حال برخی کسب‌وکارها پس از گذشت چندماه افتان و خیزان فعالیت‌های اقتصادی خود را آغاز کرده‌اند. برای مثال در ایران محدودیت رزرو آنلاین هتل‌ها لغو شده؛ مسافرانی که مجبور به سفر و انتخاب اقامتگاه هستند، می‌توانند اقدام به این کار کنند.

  یک ورود بهداشتی به هتل
شاید نخستین قدم دفاعی‌ که یک هتل می‌تواند در مواجهه با کرونا بردارد، پیش از ورود میهمان‌ها به هتل باشد. چطور؟
■ در هتل‌های متوسط و هتل‌های کم‌ستاره‌تر این به‌معنای در‌های خودکار است؛ بدون اینکه نیاز به تماس با آنها باشد. در برخی هتل‌های لوکس‌تر هم پیشخدمت‌هایی با تجهیزات بهداشتی لازم کنار در ایستاده و آن را برای میهمان‌ها باز و بسته می‌کنند،
■ کارکنان پذیرش باید از ماسک استفاده کرده و در هنگام اجرای پروسه‌های ورود و خروج و دیگر درخواست‌های میهمان‌ها، دستکش به دست داشته باشند. با انجام این کارها، خیال میهمان‌ها هم از بابت توجه هتل به اصول بهداشتی تا حدی آسوده می‌شود،
■ به‌علاوه سایر پرداخت‌ها می‌تواند محدود به همان کارت اعتباری شود که در رزرو آنلاین هتل خود از آن استفاده کرده‌اید. در این‌صورت دیگر نیازی نیست که کارت بانکی شما میان چند نفر دست به دست شود. ضمن اینکه هتل‌ها باید مواد ضدعفونی کننده‌ای را روی میز بگذارند تا با استفاده از آن کارت خود را ضدعفونی کنید،
■ استفاده از ضدعفونی کننده‌ها در لابی و قسمت‌های دیگر هتل را هم به این اقدامات اضافه کنید؛ البته موادی که نیازی به تماس با آنها نداشته باشید. مثلا قرار دادن پَدهای الکلی در بیرون آسانسور از آن‌دست کارهایی است که هتل‌ها باید انجام دهند تا میهمان‌ها دکمه‌های آسانسور را به کمک آنها ضدعفونی کنند. شاید هم به سبک قدیم نیاز باشد که از هر آسانسور تنها یک میهمان استفاده کند؛ آن هم مجهز به دستکش و ماسک!
هتلداری از جمله صنعت‌هایی بوده که در دوران کرونا با آسیب‌های جبران‌ناپذیر زیادی مواجه شده است. در همان ابتدای ظهور بیماری کووید-۱۹ در جهان، مرزهای اغلب کشورهای جهان روی ورود مسافران بسته شد و همین امر رکود فعالیت هتل‌ها را در پی داشت؛ اما در این بین برخی هتلداران بسیار خردمندانه عمل کرده، این املاک خود را با کاربری متفاوت مورد استفاده قرار داده و به کسب درآمد پرداخته‌اند. در دوران کرونا، شهرها با کمبود فضای کافی برای سکونت دادن به افراد بی‌خانمان مواجه شدند و این فرصت بسیار مناسبی برای مدیران هتل‌ها بود تا رکود به‌وجود آمده را به بهترین شکل ممکن جبران کنند.
 در واقع بسیاری از هتل‌های سراسر جهان در دوران کرونا به خانه‌های مسکونی تبدیل شد که این کار نه‌تنها مشکل سران کشور در مواجهه با بی‌خانمانی مردم را حل کرده، بلکه به منبع درآمدی برای صاحبان هتل‌های خالی از مسافر تبدیل شده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com