1403-07-091403-07-19bool(false) 1403-07-091403-07-19bool(false) ترافیک همدان؛ آرامش پیش از طوفان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 19 مهر 1403

Today : Thu, October 10, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  132386 تاریخ انتشار:  1402-03-11 - 09:55 تعداد بازدید:  713
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اقدامات مقطعی راهکار نیست
ترافیک همدان؛ آرامش پیش از طوفان

گردشگری


ترافیک این روزها به یکی از مشکلات جدی شهر همدان تبدیل شده و شهروندان این شهر نه چندان بزرگ در ساعاتی از شبانه‌روز شاهد قفل شدن خیابان‌ها هستند.

ترافیک گاهی اوقات تا نیم ساعت شهروندان را در خیابان‌ها نگه می‌دارد و کلافگی را برایشان به ارمغان می‌آورد.

طی ماه‌های اخیر طرح‌هایی موقت برای کاهش حجم ترافیک در شهر اجرا می‌شود که گاهی تأثیر داشته و گاه نیز چندان مؤثر نبوده اما به نظر می‌رسد عوامل زیادی دست به دست هم داده تا شهر آرام همدان را به شهری خسته‌کننده تبدیل کند که مهمترین آن نامناسب بودن وضعیت حمل و نقل عمومی است.

رئیس کمیسیون فنی، عمرانی، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر همدان در این خصوص گفت: اگر دست‌اندرکاران و مدیران شهری و استانی به فکر مشکل ترافیک نباشند این مشکل در ۱۰ سال آینده به معضل اول کشور و به تبع آن همدان تبدیل می‌شود.

مهدی حیدری اضافه کرد: در همدان به واسطه معماری و شهرسازی شعاعی و ایجاد تمرکز در مرکز شهر، تقریباً بیشتر سفر شهروندان از میدان امام(ره) می‌گذرد و از طرفی کاربری جاذبه ها و مراکز درمانی و برخی ادارات نیز در رینگ مرکزی شهر مستقر است.

وی با بیان اینکه در غیرهمسطح‌سازی‌ها، تجهیزات ترافیکی و حمل و نقل با استانداردهای لازم فاصله داریم، افزود: خودروسازان نیز در ترافیک امروزی شهرها مقصر هستند، در همدان سالانه ۲۰ هزار خودور به ناوگان حمل و نقل اضافه می‌شود اما شاهد خروج چه تعداد خودروی فرسوده از ناوگان هستیم؟

حیدری با اشاره به اینکه تعریض شهر تا جایی امکان‌پذیر است و بیش از آن دیگر امکان ندارد، اظهار کرد: در همدان شورای ترافیک استان درباره مسائل ترافیکی تصمیم می‌گیرد، در شهر بین ۵۰ تا ۷۰ هزار خودرو وجود دارد که طبق استانداردها هر خودرو به ۴۰ مترمربع فضا نیاز دارد و این فضا در همدان وجود ندارد و به ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار فضای پارک نیاز داریم که در حال حاضر حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ فضای پارک داریم.

وی با بیان اینکه متأسفانه اضافه شدن خودروها حد و اندازه‌ای ندارد، ادعا کرد: بازیگر اصلی در رابطه به موضوع ترافیک و حمل و نقل، شهرداری است و آموزش شهروندی برای این سازمان تعریف شده است در حالیکه سهم سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری همدان برای آموزش شهروندی حدود ۱۰ درصد است اما برخلاف مقررات میلیاردها تومان خرج تیم‌داری بدون نتیجه می‌کند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان نیز ، با اشاره به اینکه ۲۵۰ هزار خودرو در شهر همدان وجود دارد و همین موضوع کُندی حرکت را به دنبال دارد، گفت: فصل بهار و تابستان مشکلی در معابر نداریم اما زمستان ترددها بیشتر می‌شود و طرح زوج و فرد نیز به دنبال همین مشکلات اجرا شد و در حال حاضر روزانه ۱۲۰۰ خودرو در این طرح جریمه می‌شوند.

فرخ جمالی با بیان اینکه حجم تردد در شهر بالاست و باید مدیریت شود، اظهار کرد: در تقاطع‌های غیرهمسطح و دوربرگردان‌های غیرهمسطح مشکلاتی وجود دارد که باید رفع شود، در رابطه با میدان پیشاهنگی هم بیشتر از موارد فنی با فرهنگ رانندگی مواجه هستیم.  

وی با اشاره به اینکه طرح‌های ترافیکی در ایران مشکل دارد، بیان کرد: عرض خیابان‌های شهر کم و تردد زیاد است و زیرساخت‌های لازم برای این شرایط باید اندیشیده و انجام شود، از طرفی قسمت عمده فعالیت شهرداری‌ها روی مسائل ترافیکی است و باید در این حوزه قوی وارد شوند.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری همدان نیز گفت: طرح جامع ترافیک شهر همدان در مراحل پایانی است و امیدواریم تا پایان خرداد مصوبه را بگیرد.

وحید علی‌ضمیر با بیان اینکه شهرداری‌ها عموماً تنها نهاد مرتبط با ترافیک در شهرها نیستند، اظهار کرد: طرح جامع ترافیک همدان در سال ۹۱ به شهرداری و تمام دستگاه‌های اجرایی همدان ابلاغ شده است.

وی با اشاره به اینکه مباحثی از جمله حمل و نقل عمومی، شبکه معابر شهری، پارکینگ‌ها، محدوده طرح ترافیک، مباحث فرهنگی در طرح جامع ترافیک قید شده است، تصریح کرد: با توجه به اینکه افق طرح ۱۰ ساله بوده، نیاز به بازنگری داشته و بر همین اساس در سال ۹۸-۹۹ توسط مشاور بازنگری می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه در حال حاضر مراحل پایانی و در واقع تصویب طرح را طی می‌کنیم، ادامه داد: امیدواریم تا پایان خرداد بتوانیم مصوبه وزرات کشور را بگیریم در ضمن برای تفصیل طرح جامع، مشاوران مختلفی گرفته شده و در حوزه‌های مختلف مشاور به کار گرفته شده و طرح هایی نیز ارائه شده است.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری همدان با بیان اینکه قرارداد مشاور تقاطع غیرهمسطح مدرس بسته شده و مطالعات اجرایی درحال آغاز است، افزود: خوشبختانه امسال از بودجه ۳۷۵۰ میلیارد تومانی شهرداری همدان، چیزی بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان صرفاً به مباحث ترافیکی و حمل و نقل شهری اختصاص داده شده است.

این مسئول با تأکید بر تقویت حمل و نقل عمومی، تصریح کرد: در حوزه حمل و نقل عمومی اتفاقات خوبی باید بیفتد چراکه سهم حمل و نقل عمومی شهر همدان پایین بوده و استفاده مردم از ناوگان حمل و نقل عمومی زیر ۱۰ درصد است که باید افزایش دهیم بر این اساس شهرداری همدان به سمت ایجاد BRT رفته است.

علی‌ضمیر با بیان اینکه اعتقاد دارم در مباحث ترافیکی باید بضاعت شهر را هم سنجید، تأکید کرد: در حال حاضر ۲۲۰ دستگاه اتوبوس در شهر همدان وجود دارد که ۱۲۰ دستگاه فعال است.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری همدان ادامه داد: در حوزه ترافیک با وضعیت مطلوب فاصله داریم اما شهرداری همدان در مسیر درست قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه فرهنگ عمومی و شبکه معابر شهری در موضوع ترافیک مؤثر است، یادآور شد: هندسه معابر شهر همدان به ویژه در رینگ اول و دوم شهر شکل گرفته و امکان تعریض نداریم و موضوعی که از آن نباید غافل شد تعداد خودروهاست به طوریکه بیش از ۲۰۰ هزار خودروی پلاک همدان داریم.

علی‌ضمیر تصریح کرد: سال گذشته بیش از ۱۵ هزار ماشین پلاک گذاری شده است، چرا کسی فکری برای این موضوع نمی‌کند؟ چرا به موضوعات بارترافیکی و مباحث زیست محیطی و آلودگی هوا نمی‌پردازد؟ واقعاً بی حساب و کتاب ماشین تولید و وارد شبکه معابر شهری می‌شود در حالیکه شبکه معابر ما ثابت است.

علی‌ضمیر با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۲ دوربین پایش تصویری در شهر همدان وجود دارد، خاطرنشان کرد: ۱۷ دوربین سامانه ثبت تخلف در شهر همدان وجود دارد که چهار دوربین مربوط به ورود به محدوده طرح است و ۱۳ دوربین موجود در شهر مربوط به ثبت تخلف سرعت در نقاط مختلف شهر نصب شده است.

وی با اشاره به اینکه ۱۹ تقاطع در شهر همدان وجود دارد، درباره هوشمندسازی تقاطع‌ها خاطرنشان کرد: در مقطعی تقاطع ها به صورت مکانیزه بود اما موضوع هوشمندسازی تقاطع ها موضوع نوپایی است که در دو سال اخیر آغاز شده و همدان در این زمینه خیلی عقب نیست.

به گزارش ایسنا، به نظر می رسد اجرای BRT(اتوبوس‌های تندرو) و پارک حاشیه‌ای به جزء طرح زوج و فرد مُسکنی برای ترافیک شهر همدان باشد اما اینکه چقدر به عنوان درمان قطعی عمل کند، جای سوال است و بعد از تحقق این وعده ها می توان در این زمینه اظهارنظر کرد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com