«تاریخ و تمدن ایران» پایه‌گذاری شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  110815 تاریخ انتشار:  1399-05-14 - 08:30 تعداد بازدید:  330
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همزمان با کرونازدگی در نشست شهرداران زاگرس نشین مسیر گردشگری
«تاریخ و تمدن ایران» پایه‌گذاری شد

گردشگری

■ ظرفیت گردشگری منطقه غرب به یک برند جهانی تبدیل شود

 اینروزها که رکود دامان گردشگری ایران و جهان را گرفته است خبرمیرسد سه استان همدان ْ کرمانشاه و سنندج تفاهم نامه برای ایجاد مسیر گردشگری تاریخ و تمدن ایران را امضا می‌کنند.
روز گذشته به بهانه امضای تفاهم‌نامه، شهرداران 3 شهر کرمانشاه، همدان، سنندج البته به همراه تعدادی از اعضای شورای شهر همدان ، به همراه دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو برای ثبت مسیر گردشگری به‌عنوان 3 شهر خلاق موسیقی، خوراک و صنایع‌دستی تفاهم‌نامه امضا کردند.
این پروژه (۱۳ مرداد) با امضای توافق‌نامه میان شهرداران این 3 شهر به طور رسمی آغاز شد و قرار است در برنامه عملیاتی 6 ماهه مقدمات کار در دو بخش کرونا زیستی و پساکرونا برای پایه‌گذاری این مسیر پیگیری شود.
ثبت مسیر گردشگری رویداد مهمی است که سبب می‌شود این سه استان غرب کشور کانون توجه گردشگران و جذب توریست، فعال شدن و رونق بخش‌های حمل و نقل، اقامتگاه‌ها و صنایع دستی و... شود.
ایجاد کریدور گردشگری غرب کشور، اتفاقی خوبی است که تأثیر به‌سزایی در ارتقای صنعت گردشگری شهری برای همدان به‌عنوان دروازه داخلی غرب کشور و سنندج و کرمانشاه به‌عنوان دروازه های برون‌مرزی اقلیم کردستان و عتبات عالیات خواهد داشت و می‌تواند به اتفاقات خوبی در راستای احیای صنعت گردشگری در شرایط کنونی و رفاه همشهریان منجر شود.
در این تفاهم‌نامه مواردی همچون تبادل فضاهای تبلیغاتی، برگزاری دیدارهای مشترک و احیای منطقه گردشگری غرب کشور توسط کرمانشاه، همدان و سنندج پیش‌بینی شده و امید است زمینه هم‌افزایی در مسیر توسعه گردشگری شهری غرب کشور را فراهم سازد.
این کریدور می‌تواند معرف بخش عظیمی از فرهنگ اصیل ایران زمین باشد و آداب و رسوم یکی از قسمت‌های مهم ایران را که غرب کشور است به دنیا معرفی کند.
فراهم کردن مقدمات پیوستن این شهرها به شبکه شهرهای خلاق می‌تواند به‌عنوان گام مهمی در این راستا باشد.
برگزاری کارگاه‌های آموزشی یونسکو در منطقه غرب کشور، لزوم برندسازی، تمرکز بر برنامه‌های مرتبط با نوروز و جاده ابریشم، ایجاد جاذبه‌های ویژه و استفاده از ظرفیت‌های مشترک 3 شهر غرب کشور، تعریف زنجیره تجاری‌سازی و شناسایی بازارهای هدف فعالان گردشگری از مفاد تفاهم‌نامه است.
تمدن، اصالت تاریخی و پیشینه فرهنگی و هنری این استان‌ها ظرفیتی را فراهم آورده که علاوه بر تأثیرات اجتماعی و فرهنگی در اقتصاد این منطقه نیز اثرگذار باشد.
برگزاری برنامه‌های مشترک می‌تواند در معرفی ظرفیت‌ها مؤثر باشد که مقدمات این کار در تفاهم‌نامه در حال انعقاد بین این 3 استان پیش‌بینی شده است.
با توجه به طرح کریدور گردشگری غرب کشور که شامل استان‌های کرمانشاه، کردستان و همدان است، سنندج شهر خلاق موسیقی است و همدان هم به‌دنبال ورود به بحث شهر خلاق صنایع‌دستی است و اگر کرمانشاه هم شهر خلاق خوراک شود نوآوری و بدعتی جدید در حوزه گردشگری ایجاد می‌شود.
رونق در گردشگری موجب رونق ۱۱ محور اصلی مانند حمل ‌و نقل، اقامت، سوغات، خوراک و... می‌شود.  مهم‌تر از توسعه سخت‌افزاری و زیرساختی نوع نگاه و شکل برخورد ما با این قضیه از همه موارد اهمیت بیشتری دارد.


 در راستای توسعه گردشگری شهری و با حضور دبیرکل دفتر یونسکو؛ شهرداران غرب کشور پیمان همکاری امضا کردند.
شهردار کلان‌شهر همدان در این نشست با بیان اینکه اتفاق بسیار خوب و بزرگی درحال رقم خوردن است، اظهار کرد: ظرفیت بسیار بالایی در حوزه گردشگری در 3 استان همدان، کرمانشاه و سنندج وجود دارد که با کمک سازمان یونسکو این ظرفیت می‌تواند به ایران و جهان معرفی شود.
عباس صوفی افزود: مسیر گردشگری تاریخ و تمدن اسم بسیار زیبا و خلاقانه‌ای بوده که برای این اقدام بزرگ درنظر گرفته شده است که همدان به‌عنوان دروازه ورود منطقه غرب کشور و 2 استان کرمانشاه و سنندج به‌عنوان دروازه‌های برون‌مرزی اقلیم کردستان و عتبات عالیات با جمعیت بالای 5 میلیون نفر این 3 استان می‌تواند به‌عنوان ظرفیت جهانی گردشگری به برند تبدیل شود.
وی با بیان اینکه مسیر تهران، کاشان و اصفهان به‌عنوان یک مسیر توریستی به خارجیان معرفی شده است، گفت: باید مسیر گردشگری غرب کشور نیز با محوریت 3 شهر همدان، کرمانشاه و سنندج نیز معرفی شده تا شاهد توسعه گردشگری این 3 استان باشیم.
صوفی خاطرنشان کرد: استان همدان با هزار و 800 آثار ثبت شده تاریخی همچون غارعلیصدر، شهر جهانی لالجین و شهر تاریخی هگمتانه، استان کرمانشاه با وجود معبد آناهیتا و بیستون و استان سنندج با دریاچه آبیدر و زریوار و بازار خود، هر کدام می‎توانند میلیون‌ها گردشگر را جذب کنند.
وی با بیان اینکه موجب افتخار است که سازمان ملی یونسکو هم در کنار ما قرار دارد، گفت: سال گذشته همدان میزبان اعضای جهانی سازمان یونسکو در نشست جاده ابریشم بود و در این برنامه نیز به‌طور قطع حضور سازمان ملی یونسکو به رشد و توسعه بهتر این طرح بسیار کمک خواهد کرد.
شهردار همدان عنوان کرد: سازمان‌های فرهنگی اجتماعی و ورزشی 3 شهر همدان، کرمانشاه و سنندج اقدام بسیار خوبی انجام داده‌اند و باید بتوانیم با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، هتل‌ها، فرودگاه‌ها و بخش ریلی در جذب گردشگران داخلی و خارجی بسیار بهتر از گذشته عمل کنیم.
با امضای این تفاهم‌نامه منطقه غرب کشور از مظلومیت حوزه گردشگری خارج خواهد شد.
رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان نیز در این نشست با بیان اینکه ظرفیت بالای گردشگری این 3 استان بر کسی پوشیده نیست، گفت: با امضای این تفاهم‌نامه و اجرای منطقه گردشگری غرب کشور امیدواریم 3 استان همدان، کرمانشاه و سنندج از مظلومیتی که این سال‌ها در حوزه گردشگری داشته‌اند، خارج شوند و مظلومیت منطقه زاگرس‌نشینان را به حداقل برسانیم.
حسین قره‌باغی افزود: با نگاه به بحث گردشگری سایر شهرها می‌توان به مظلومیت بیشتر 3 استان غرب کشور بیشتر پی برد، باید بتوانیم از ظرفیت بکر و بالقوه این 3 استان با اجرای کدیدور گردشگری غرب کشور بیشتر بهره ببریم.
 کنار هم قرار گرفتن 3 شهر با محوریت شهرداری‌ها برای توسعه گردشگری کار بزرگی است
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو نیز در این نشست با اشاره به 3 استان همدان، کرمانشاه و سنندج بیان کرد: این منطقه بسیار مهم به‌عنوان شناسنامه تاریخ و تمدن ایران زمین شناخته می‌شوند.
حجت‌ا... ایوبی افزود: برای نخستین بار شاهد این هستیم که 3 شهر ایران با محوریت شهرداری‌ها کنار هم جمع شده‌اند که کار بزرگی را در حوزه گردشگری رقم بزنند.
وی با بیان اینکه باید همه تلاش کنیم تا این منطقه را آباد کنیم، گفت: مهم‌ترین ثروت ما میراث کهن این منطقه است که با ابتکار و حضور مدیران فهیم شهری اتفاق بزرگی برای این 3 استان رقم خواهد خورد.
ایوبی خاطرنشان کرد: خوشبختانه این 3 شهر شهرداران توانمندی دارند سال گذشته شاهد برگزاری نشست راه ابریشم و حضور مدیران اعضای جهانی یونسکو در همدان بودیم که موجب افتخار ایران شد و شهردار همدان در این برنامه بی‌نظیر عمل کردند.
وی با بیان اینکه تمدن را با پول نمی‌توان خرید، بیان کرد: شاید کشورهای حوزه خلیج فارس بتوانند کاخ‎ها و جاده‌های بی‌نظیر بسازند ولی نمی‌توانند یک بنا مانند طاق بستان، شهر تاریخی هگمتانه، گنجنامه و... با تمدن چند هزار ساله بسازند و به‌طور قطع نمی‌شود با پول تاریخ و تمدن را به‌دست آورد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو عنوان کرد: باید به داشتن این‌چنین تاریخی به خود ببالیم.
ایوبی با بیان اینکه چنانچه باور کنیم لباس‌ و موسیقی داشته‌های ما هستند و ما را متمایز می‌کنند به‌طور حتم گردشگری ر‌ونق می‌یابد، گفت: چنانچه اهل هنر به فریاد ما نرسند محور توسعه غرب نخواهیم بود اگر در اتاق مسئولان به روی هنرمندان باز نباشد پس هیچ کاری انجام نشده است.
وی با اشاره به طرح شهر خلاق بیان کرد: در زمینه معرفی شهر خلاق هر 2 سال یکبار 4 پرونده ارسال و 2 مورد پذیرفته می‌شود و کرمانشاه نیز برای معرفی به‌عنوان شهر خلاق خوراکی یک‌سال زمان برای تکمیل پرونده دارد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ادامه داد: سنندج به‌عنوان شهر خلاق موسیقی معرفی شده است، چنانچه کرمانشاه شهر خوراک و همدان شهر صنایع دستی معرفی شود، برای نخستین بار 3 شهر در یک مسیر به‌عنوان شهر خلاق معرفی می‌شوند و جذابیت ویژه‌ای برای گردشگر دارد.
 استان‌های همدان، کرمانشاه و سنندج از نظر اقلیم و فرهنگی بسیار به هم نزدیک هستند
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان نیز با بیان اینکه هدف اصلی این جلسات باید جذب گردشگران خارجی باشد، گفت: ظرفیت‌های این 3 شهر ظرفیت کمی نیست و با توجه به بحث‌های طبیعت گیاهی و جانوری، هنر و غذا در این استان‌ها باید یک اقدام مشترک انجام شود.
رضوان سلماسی در حاشیه این مراسم اظهار کرد: استان‌های همدان، کرمانشاه و سنندج از نظر اقلیم و فرهنگی بسیار به هم نزدیک هستند و این عامل می‌تواند موجب ایجاد یک کریدور گردشگری در غرب کشور شود.
وی افزود: باتوجه به اینکه یونسکو به‌طور رسمی در این زمینه ورود کرده باید هدف بزرگی را تعریف کنیم تا بتوانیم گردشگران خارجی را جذب این 3 استان کنیم.
 گردشگران خارجی به واسطه تاریخ غنی جذب فرهنگ این 3 استان خواهند شد
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در این رابطه با بیان اینکه ساختار و فرهنگ کشور ایران عامل مهمی در جذب گردشگران خارجی است، بیان کرد: کشور ایران به سبب قدمتی که دارد عموما گردشگران خارجی جذب فرهنگ و تاریخ کشور و ساختار شهرهای ما می‌شوند.
حمید بادامی‌نجات افزود: استان‌های همدان کرمانشاه و سنندج نیز به‌واسطه تاریخ غنی خود و فرهنگ خاصی که در این استان‌ها وجود دارد می‌توانند محور گردشگری غرب کشور باشند.
 عملیاتی شدن تفاهم‌نامه در کارگروه‌های تخصصی بررسی می‌شود
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان در حاشیه این نشست بیان کرد: در این نشست مقرر شد ادارات گردشگری سازمان‌های فرهنگی اجتماعی و ورزشی این 3 شهر در کارگروه‌های عملیاتی شدن این تفاهم‌نامه را پیگیری کنند.
روح‌ا... وجدی‌هویدا افزود: باتوجه به موقعیت‌های مهم تاریخی، طبیعی و فرهنگی این 3 استان یک نماد برای معرفی گردشگری زاگرس‌نشینان برای معرفی به جهان باید تعریف کنیم.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com