علیصدر صاحب پایگاه میراث طبیعی شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  78782 تاریخ انتشار:  1396-03-28 - 05:45 تعداد بازدید:  293
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

علیصدر صاحب پایگاه میراث طبیعی شد

گردشگری
 پس از پيگيري و مطالعات كارشناسي ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان همدان توانست علیصدرا به فهرست پايگاه‌هاي میراث فرهنگی كشور اضافه كند.مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان با اعلام اين خبر گفت: اين اتفاق نقطه عطفي در حوزه حفاظت از ميراث فرهنگي و طبیعی  استان خواهد بود.
علی مالمیر افزود: علیصدر پس از  نوشيجان، لائوديسه، هگمتانه ،بافت بازار و دستکندها به عنوان ششمین  پايگاه ميراثي در استان مي‌تواند مورد توجه دوستداران در حوزه مطالعات باستان‌شناسي و میراث طبیعی قرار گيرد.وی با اشاره به ويژگي متمايز علیصدر در استان همدان  گفت: هرچه تعداد پايگاه‌هاي ميراثي در استاني بيشتر باشد نشان از غني بودن آثار تاريخي آن استان خواهد بود و پس از آنكه يك اثر ملي به پايگاه ميراثي تبديل مي‌شود بايد منتظر بود تا آينده پيش روي آن اثر خود را در تجهيز بررسي‌هاي كارشناسانه با اعتبارات كافي و حتي ترسيم شدن چارت نيروي انساني روز به روز درخشان‌تر نمایان کند. 
علی مالمیر عنوان کرد : در چارچوب کارگروه غارشناسی ، میراث فرهنگی متولی حفاظت از این میراث طبیعی است . چرا که این کارگروه با هدف ساماندهی غارهای کشور با مصوبه دولت تشکیل و آئین‌نامه آن نیز تصویب شده است.
وی گفت: دبیرخانه این کارگروه در سازمان حفاظت محیط زیست مستقر است و سازمان میراث فرهنگی یکی از موثرترین اعضای این کارگروه است. او گفت غارنوردی یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری است که علاوه بر اکوتوریسم، به نوعی توریسم ورزشی و توریسم فرهنگی نیز محسوب می‌شود.
مالمیر اذعان کرد : علیصدر در بین 2 هزار غاری که در ایران  وجود دارد از جایگاه متمایزی برخوردار است البته از این تعداد 150 غار معروف هستند و بعضی از این غارها دارای آثار تمدنی و باستانی هستند. در واقع میراث طبیعی و تاریخی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.
وی افزود: موضوع چگونگی بهره‌برداری، حفاظت و بازدید و مدیریت پایدار آن‌ها از موضوعاتی است که مورد توجه کارگروه غار شناسی قرار می گیرد. مالمیر گفت حال با ایجاد پایگاه میراث فرهنگی در این منطقه می توان برای این میراث طبیعی  حفاظت را  با برنامه های مدون تر و جدی تر پیگیری نمود. 
مالمیر در ادامه با اشاره به دلیل ایجاد پایگاههای میراث فرهنگی گفت : روزگاری حضور در محوطه های تاریخی موقت و فقط مربوط به امر کاوش و مرمت بود و در زمینه سایرکارهای پژوهشی مانند مردم شناسی، زبان و... فعالیتی انجام نمی‌گرفت یا کمتر پرداخته می شد. اما حال  تلاش تصمیم گیران  معطوف به این شد که باید حضور در پایگاه ها دائمی باشد و نه موقت و باید در پایگاهها به همه امور یعنی پژوهش، معرفی، حفاظت و ... پرداخت.
وی اظهار داشت: برای نمونه در نوشیجان ملایر  فقط امور حفاظت، باستان شناسی و معماری مطرح نیست بلکه در آنجا همه مسائل مربوط به مادها و تاریخ مربوطه مورد بررسی قرار گیرد. وی  با اشاره به نقش مهم پایگاهها در زمینه آموزش، افزود: یکی از توقعات از پایگاهها پرداختن به امر آموزش به مفهوم درست کلمه است  و خوشبختانه افراد توانمندی در این پایگاهها رشد کردند. وی  با اشاره به اینکه یونسکو هم پایگاهها را به عنوان یک مدل مدیریتی تایید کرده است ابراز امیدواری کرد که پایگاههای میراث فرهنگی از استقلال بیشتری برخوردار شوند.
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان  در یک پایگاه باید امکانات کارهای پژوهشی، مرمت و شناسایی را فراهم سازد و زمینه معرفی مطلوبتر پایگاه را به گردشگران فراهم نمود.
مسئول با تاکید بر اهمیت و نقش پایگاه های ملی و جهانی کشور در توسعه گردشگری گفت: پایگاه های ملی و جهانی کشور باید از برنامه ای مشخص برای توسعه زیرساخت های گردشگری تبعیت کنند. 
وی  با تاکید بر اهمیت و نقش پایگاه های ملی و جهانی کشور در توسعه گردشگری گفت: پایگاه های ملی ظرفیت های فرهنگی کشور هستند که از این مسیر می توانند در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار گیرند. وی تصریح کرد: باید به پایگاه های ملی و جهانی کشور به عنوان یک مقصد فرهنگی بیش از گذشته توجه شود.
مالمیر گفت علیرغم مقاومت سازمان میراث فرهنگی و سازمان برنامه و بودجه با ایجاد پایگاه جدید، افزایش دو پایگاه جدید دستکندهای ارزانفود و سامن و غار علیصدر در طول کمتر از یک سال یک دستاورد خوب برای استان و اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان است.
 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com