پایان پیاده‌راه و بازگشت به عقب همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  104318 تاریخ انتشار:  1398-10-24 - 09:45 تعداد بازدید:  337
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پروژه‌ای که هوا شد
پایان پیاده‌راه و بازگشت به عقب

گزارش

 24مردادماه 1396 بود که اعضای شورای اسلامی شهر همدان در جلسه مشترک کمیسیون‌های فرهنگی، اجتماعی، معماری و شهرسازی با موضوع گزارش روند کلی اجرای پیاده‌راه‌سازی، شرکت و اعلام کردند: پروژه کلنگ‌زنی پیاده‌راه میدان مرکزی و خیابان اکباتان، یک اقدام دقیقه نودی نبوده و می‌توان آن را از فاخرترین اقدامات دوره چهارم شورای اسلامی دانست.
در این جلسه برخی از اعضای شورای چهارم عنوان کرده بودند: در مدت زمان کوتاه پروژه پیاده‌راه‌سازی بوعلی به اتمام رسیده و درحال‌حاضر نیز کلنگ‌زنی فاز دوم این پروژه عملی شده است.
آن‌ها تأکید می‌کردند، باید بپذیریم با پیوستن تپه هگمتانه و مسجد جامع به آرامگاه بوعلی بخش قابل توجهی از هویت میراث فرهنگی به ظهور نشسته است، و بر این باور بودند انتقاد برخی افراد از این پروژه بدون اطلاع کارشناسی و منطق علمی بوده است.
از نگاه اعضای چهارم و پنجم شورای اسلامی شهر یکی از اصلی‌ترین محورهای محیط زیستی که شاخصه‌های زیبایی شهری هم به حساب می‌آیند پیاده‌راه‌سازی بود ، اجرایی شدن این طرح‌ها موجبات رفاه و نشاط شهروندان را فراهم می‌کند ولی اگر این انتقادات ادامه‌دار باشند، این چنین پروژه‌های ضروری در حد یک طرح باقی می‌مانند.
 طرح به نتیجه رسیده برگشت خورد
حال سوال اینجاست، بر اساس باور برخی اعضای شورای شهر چهارم پروژه‌ای که با گذشت 12 سال از تصویبش در اسناد بالادستی، هنوز زیر ساخت‌هایش فراهم نشده، پس از این هم نمی‌شود، سال 82 طرحی تصویب شده است که اگر عزم شورای چهارم در کار نبود، هنوز هم به بهره‌برداری نرسیده بود. حال چرا این طرح به نتیجه رسیده برگشت خورده است؟
عضو شورای اسلامی شهر همدان با تأکید بر اینکه بودجه‌ای که در سال 96 در شهرداری پیش‌بینی شده، به معنی این است که در سال 95 روی آن فکر شده، افزود: این پروژه در دقیقه نود فعالیت دوره چهارم کلنگ‌زنی نشده است بلکه دیر شروع شده است و باید تا پایان دوره شورای چهارم به بهره‌برداری می‌رسید.
از نگاه آن‌ها قرار بود با پیاده‌راه‌شدن اکباتان از طرفی میل و اشتیاق مردم را به استفاده از خودروهای شخصی کم ‌کنند و از طرفی با ساخت پارکینگ آنان را به استفاده از وسایل نقلیه عمومی سوق دهند، اما نه تنها هیچ‌کدام از این موارد به هدف دست پیدا نکرد بلکه به نقل از شورای شهری‌ها پیاده‌راه‌سازی از فاخرترین پروژه‌ها و اقدامات دوره چهارم بود.
 ون‌های مسافرکش در پیاده‌راه
حالا پس از پیاده‌راه‌شدن اکباتان تصمیم بر این شد که 60 ون مسافرکش تا مسجد صاحب‌الزمان(عج) حق رفت‌وآمد داشته باشند و این یعنی پایان پیاده‌راه و آغاز دوباره خیابان شدن.
 بر اساس تصمیم‌گیری‌های رئیس سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری همدان که حالا پس از سال‌ها بر اساس طرح تفصیلی پیاده‌راه اکباتان اتخاذ شده است باید تا مقابل راسته آهن‌فروشان ایجاد می‌شد و این در حالی است که در آن مقطع تصمیم گرفته شد همه مسیر را برای یکسان‌سازی سنگفرش کنند.
حالا پس از 2سال اجرای پروژه پیاده‌راه سازی محمد پوربخشوری با اشاره به اینکه فقط با رفت‌وآمد خودروها کسب‌وکار در آن خیابان رونق نمی‌گیرد، اعلام کرد: بهترین راهکار برای توسعه کسب‌وکار در خیابان اکباتان تغییر کاربری است.
 ضرورت تهیه پیوست فرهنگی
یک کارشناس ارشد برنامه‌ریزی در حوزه شهری معتقد است: تزلزل در تصمیم‌گیری برای پروژه‌ها به صلاح شهر نیست. پروژه‌های موفق باید دارای پیوست فرهنگی باشند، در غیر این‌صورت با شکست مواجه می‌شوند. پیوست فرهنگی همان مقوله‌ای است که جای آن در پروژه پیاده‌راه‌سازی خالی است.
میرشاهد ولد گفت: هزینه‌ها و عواقب منفی پروژه‌ها و سیاستگذاری‌های شهری نباید بر گروه‌های خاصی از یک نسل تحمیل شود، پس برای هر تغییر و تحولی برنامه‌ریزان شهری باید خوب بیندیشند. در ضمن نباید بدون ملاحظه انگاشتن عواقب منفی این پروژه‌ها از آن‌ها بهره‌مند شد و عواقب منفی آن‌ها را به نسل بعدی تحمیل کرد.
پیوست فرهنگی موجب درونی‌کردن هزینه‌های هر پروژه خواهد شد. هزینه‌های ناشی از خسارات اجتماعی یک پروژه یا سیاستگذاری (هر چند که پنهان باشند) باید به هر طریق به عنوان بخشی از هزینه اقدام لحاظ شوند.
کارشناسان معتقدند، پیوست فرهنگی سطح سلامت و امنیت اجتماعی را ارتقا خواهد داد. در هر پروژه و سیاستگذاری شهری، ارتقای سلامت و امنیت، به‌ویژه برای گروه‌هایی که نمایندگی نمی‌شوند یا ناشنیده باقی می‌مانند، باید در اولویت قرار گیرد.
همدان هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و طبیعی ارزشمند دارد که هنوز هیچ یک از آن‌ها به ثبت جهانی نرسیده است! شاید اگر همین رفتارها و تردید در تصمیم‌گیری‌ها نبود و اگر آسفالت، روزی با همین تصمیم‌گیری‌ها نثار سیمای هگمتانه نمی‌شد تا برای یکی 2سالی راه تردد از هگمتانه را هموار کند امروز به تصمیم‌گیری‌های لحظه‌ای مدیران خوش‌بین بودیم.
همزمان با حضور سلطانی‌فر در سازمان میراث فرهنگی کشور وعده جهانی‌شدن هگمتانه به سال 2018 گره می‌خورد، با اینکه شرایط به واسطه رویدادهای جهانی همدان 2018 برای جهانی‌شدن مهیا بود اما این مهم نه‌تنها محقق نشد بلکه سیلی سیمان سیمای هگمتانه را کبود کرد.
چند صباحی است که پرونده جهانی‌شدن هگمتانه قدم‌به‌قدم پیش می‌رفت تا به سرازیری پیگیری‌های شورای فنی نزدیک شود، اما چالش‌های متعدد از جمله فعالیت آهن‌فروش‌ها در جوار این سایت تاریخی، ایجاد غرفه‌های سیمانی صنایع‌دستی در ورودی هگمتانه و دست آخر ریخته‌شدن سیمان بر صورت هگمتانه این فرصت را از همدان تا سالیان سال گرفت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com