استارت‌آپ‌ها؛ موتور محرک توسعه اقتصاد کشور همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 27, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  81588 تاریخ انتشار:  1396-06-01 - 05:45 تعداد بازدید:  361
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

استارت‌آپ‌ها؛ موتور محرک توسعه اقتصاد کشور

تحلیل

امروزه استارت‌آپ‌ها نقش بی‌بدیلی در رشد و توسعه هر کشوری ایفا می‌کنند.
خلق ایده، کارآفرینی، کسب وکارهای متنوع جدید، فناوری های نوآورانه و ظهور اقتصاد جدید مبتنی بر آن، نقطه عطفی در دنیای اقتصاد امروزی است که پنجره جدیدی برای کشورهای توسعه یافته یا حتی در حال توسعه باز کرده تا با استفاده از آنها، بتوانند بهره‌مندی بیشتری از توسعه در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان را تجربه کنند.
اگر بخواهیم روندروبه رشد سرمایه گذاری جهانی روی استارتاپ‌ها در دو دهه اخیر را تشریح کنیم، می توان گفت یکی از اضلاع بسیار مهم و موثر زیست بوم استارت آپ ها، سرمایه و وجود موسسات و نهادهای سرمایه گذاری است که نقش روانی و عملیاتی مهمی در شکل گیری، رشد و موفقیت کسب و کارهای نوپا دارد.
سرمایه گذاران این حوزه، سرمایه گذاران خطر پذیر هستند، این سرمایه گذاران علاوه بر ایده های برتر به دنبال شرکت های موفق این حوزه نیز می باشند و یکی از معیارهای آنان، قرار گرفتن در لیست تک شاخ های فناوری است. هم اکنون استارت‌آپ‌هایی که بالای یک میلیارد دلار ارزش دارند، "تک‌شاخ" نامیده می‌شوند، هرساله گزارش تک شاخ های حوزه فناوری منتشر می شود و نکته قابل توجه در بررسی این شرکت ها، علاوه بر زمینه فعالیت آنان، جغرافیای آنهاست، زیرا اکثر تک شاخ های جهان در ایالات متحده (55درصد)، پس از آن چین (21 درصد)، هند (4 درصد)، انگلستان (4 درصد)، آلمان (2 درصد) و کره جنوبی (2 درصد) قرار دارند.
کشورهایی همچون انگلستان و آمریکا در این زمینه به دلایل مختلف موفق شده اند. راه اندازی شهر فناوری و ایجاد محیط مناسب جذب سرمایه در محدوده وسیعی از فناوری ها، موجبات موفقیت انگلستان به عنوان مکان اصلی تک شاخ های اروپا را فراهم کرده است و در اکوسیستم کارآفرینی آمریکا نیز با قواعد و قوانین مکتوب برای ایجاد ارتباط مطمئن و امن سرمایه‌گذار با کارآفرین و روال های تسهیل کننده در کنار شفافیت اطلاعاتی توانسته‌اند علاوه بر جذب سرمایه‌گذاران، از اثرات اقتصادی معنی‌داری بهره‌مند شوند، بطوریکه شرکت‌های تحت پوشش با حمایت ریسک پذیران توانسته اند 9/11میلیون شغل ایجاد کنند که حدود 11 درصد از اشتغال بخش خصوصی را تشکیل می دهد.
سال 2014 را یک سال فوق العاده در صنعت دیجیتال می توان برشمرد. ظهور کسب وکارهای متنوع جدید و بهبود صنایع مختلف بواسطه تجارت الکترونیکی، خدمات بنگاه ها (ابر و خدمات مرتبط با ابر)، محتوا و ایجاد اقتصاد اشتراکی جدید به لطف رشد دو برابری صنعت دیجیتالی با درآمد جهانی 3 تریلیون دلار، این حوزه از بخش سنتی مخابرات پیشی گرفت. این رشد ناشی از نگاه سرمایه گذاران در این سال بود. با سرمایه گذاری 220 میلیارد دلار در حوزه دیجیتال (نسبت به 100 میلیارد دلار سال 2013) رشد جهانی این صنعت از شتاب بیشتری برخوردار شد.
بیشتر تک شاخ ها با حفظ و یا افزایش ارزش خود ماندگار خواهند بود و عملکرد صنعت دیجیتال، توسعه فناوری و گسترش زیست بوم دیجیتال، مانند اینترنت اشیا و امنیت سایبری، نشان دهنده جذابیت و فرصت های آتی این صنعت می باشد.
نتایج تحقیقات در سال های 2014 تا 2015 نشان می دهد حدود 13 استارت آپ فناوری در اروپا با افزایش ارزش بیش از 1 میلیارد دلار به تک شاخ های این حوزه تبدیل شده و در همین زمان نیز در آمریکا 22 تک شاخ جدید ایجاد شد. ارزش ایجاد شده توسط تک شاخ های اروپا از سال 2000 حدود 120میلیارد دلار بوده است که این میزان در مقایسه با ارزش "فیس بوک" که به تنهایی 229 میلیارد دلار و یا "اوبر" با ارزش 40 میلیارد دلار، قابل توجه است.
با توجه به تاثیر راه‌اندازی شهر فناوری لندن که در مدت زمان 5 سال توانسته با کسب جایگاه مهم به عنوانهاي فناوری، زمینه های جهش اقتصادی انگلستان را فراهم کند، می توان گفت آمار منتشر شده نشان می دهد تعداد شرکت های بخش فناوری دیجیتال لندن از زمان راه اندازی شهر فناوری، 46 درصد رشد داشته است. این بخش با نیروی کار تقریبی 200 هزار نفر در سال 2015 نسبت به سال2010، از افزایش 17 درصدی برخوردار بوده است. همچنین بین سال های 2005 تا 2014، بیش از 1000 پروژه سرمایه گذاری بین‌المللی در شهر فناوری لندن آغاز شده است.
نقش مراکز رشد و شتاب دهنده‌ها، مراکز و شبکه‌های سرمایه‌گذاری، رسانه‌ها، سازمان‌های مردم نهاد، موسسات عمومی و دولتی مرتبط، دانشگاه ها و مراکز آموزشی حرفه ای در این عرصه بسیار حائز اهمیت است و فعالیت این مراکز با رویکرد فعال سازی فضای کسب وکارهای نوپا، مکمل و پوشش دهنده یکدیگر خواهد بود و به افزایش ثمردهی تلاش های صورت گرفته در این حوزه کمک بسزایی می کند.
با توجه به مطالب گفته شده می‌توان نتیجه گرفت فضای مجازی بویژه استارت آپ‌ها از ظرفیت عظیمی در جهت رشد و توسعه اقتصاد کشور برخوردارند و این امیدواری وجود دارد تا عناصر تاثیر گذار در رشد و توسعه فعالیت های اقتصادی در فضای مجازی، با بهره گیری از تجارب سایرکشورها و در چارچوب منافع ملی کشور، به ایفای نقش پرداخته و موجبات رشد و تعالی اقتصاد کشور در بهره گیری از قابلیت های فضای مجازی را فراهم آورند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com