رسانه مستقل مي‌خواهيم همدان‌پيام الگويي موفق از رسانه خصوصي همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  89764 تاریخ انتشار:  1397-11-13 - 09:55 تعداد بازدید:  276
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رسانه مستقل مي‌خواهيم همدان‌پيام الگويي موفق از رسانه خصوصي

نویسنده : فيض‌ا... مظفرپور

یادداشت
 
 
 در شانزدهمين سالروز تولد روزنامه همدان‌پيام به عنوان اولين روزنامه خصوصي استان نشست مديران مسئول رسانه‌ها با مدير کل فرهنگ و ارشاد که در يک رستوران سر راهي و يک فضاي غيرفرهنگي برگزار شده بود. مطلب جديدي مطرح نشده است. وقتي گزارش نشست را خواندم. متوجه اين موضوع شدم که گله‌هاي هميشگي و تکراري را مطرح کرده‌اند.
گفتم جواب اين دوستان را با اين شعر حافظ بدهم که گفت: «حافظ از مشرب قسمت گلر بي‌انصافي است» اگر کمي به عقب برگرديم مي‌بينيم که روزنامه‌ها و نشريات استان همدان و يا حتي برخي مطبوعات کشور. از اول تأسيس بر روي بودجه‌هاي دولتي و يا نهادهاي شبه دولتي تأسيس شده‌اند. نمونه بارز اين نوع روزنامه‌ها در کشور روزنامه دولتي ايران کيهان و اطلاعات و همشهري و جام‌جم است در همدان نيز روزنامه هگمتانه وابسته به شهرداري همدان همين وضعيت را دارد. طبيعي است اين نوع مطبوعات نمي‌توانند به عنوان مطبوعات مستقل تلقي شده و در بيان نظرات نيز استقلال خود را حفظ کنند.
مطبوعاتي که از آن به عنوان رکن چهارم دموکراسي ياد مي‌شود.
رسانه‌اي است که استقلال فکري و مالي خود را حفظ کند در استان همدان روزنامه همدان‌پيام که مولود انقلاب است و مجوز آن با سفر خير و برکت رهبر معظم انقلاب در سال 83 و با دستور معظم له به مسئول مربوطه در وزارت ارشاد صادر شده نمونه‌اي از يک رسانه‌پيشرو است که پيشرو بودن آن در گرو استقلال فکري و اقتصادي آن است. 
همدان‌پيام اگر در طول 15 سال گذشته روز به روز پله‌هاي ترقي را طي نموده و هم اينک با پشتوانه چاپخانه عظيم غرب کشور (پيام‌رسانه) حرف اول را در غرب کشور و استان همدان مي‌زند. به دليل حفظ استقلال‌ مالي و فکري از گروه‌هاي مختلف سياسي و عدم وابستگي به آگهي‌ها و شتراک‌هاي نهادهاي دولتي است.
مهمترين دغدغه رسانه‌هاي استان با کمال تأسف مشکلات مالي است و وابستگي بيش از حد آنها به ادارات دولتي و آگهي‌ها و گزارشات ويژه و چند نسخه اشتراک آنهاست. و اين دقيقاً مخالف اهداف يک رسانه مستقل است. اگر پيشکسوتي چون فاضل همداني با آن همه تجربه در کار رسانه مي‌گويد: «بايد فاتحه مطبوعات را خواند» اين حرف واقعاً درست است بايد فاتحه مطبوعات وابسته به اين و آن خوانده شود. و فکري اساسي و طرحي نو براي داشتن مطبوعات مستقل به لحاظ فکري و مالي انديشيده شود بيا تا گل برافشانيم و طرحي نو در اندازيم.
مديران مسئول و گردانندگان مطبوعات بايد دنبال بازارهاي جديد در بخش خصوصي باشند و دل از ادارات و نهادهاي دوستي برکنند. بايد طرح‌هاي کارآفريني را مطبوعات پياده کنند.
بايد هم افزايي‌ها را بيشتر کنند و همديگر را تقويت کنند و از هم کمک بگيرند و نه از ادارات تا آنجايي من اطلاع دارم مديران همدان‌پيام و پيام‌رسانه قدم‌هاي مهمي در اين زمينه براي تقويت مطبوعات استان برداشته‌اند تا بتوانند کاري کنند که ساير مطبوعات نيز از وابستگي مالي به نهادهاي دولتي بيرون آمده و شيوه‌هاي جديد روزنامه‌نگاري را تجربه کنند و به قول معروف از روزي نامه به روزنامه تبديل شوند.
برخي از رسانه‌هاي استان با کمال تأسف خود در جهت تضعيف رسانه‌ها گام برمي‌دارند. و برخي مواقع حتي مصوبات خود را زير پا مي‌گذارند و سعي در استفاده از رانت در زمينه جذب آگهي‌ها و رپرتاژ‌ آگهي‌ها دارند.
اداره کل فرهنگ و ارشاد نيز قاطعيت لازم را در برخورد با رسانه‌هاي متخلف نداشته و يا اينکه برخي مواقع عاملي براي رانت‌خواري از نشريات و رسانه‌ها مي‌شود.
به نظر مي‌رسد خانه مطبوعات و اداره ارشاد در تشکيل جلسه براي مديران مسئول به رفع تکليف و خوش و بش کردن همکاران در يک فضاي تفريحي مي‌انديشند تا حل مشکلات فرهنگي و اقتصادي که گريبان خود رسانه‌ها را گرفته است متکلم وحده بودن مديران کل ارشاد و مدير خانه مطبوعات و ميدان ندادن به بيان نظرات صاحبان اصلي اينگونه جلسات که مطبوعاتي‌ها هستند آبي را براي رسانه‌ها گرم نخواهد کرد. خانه مطبوعات بايد به صورت مستمر جلسات براي سردبيران و خبرنگاران و ساير عوامل مطبوعات تشکيل و موجبات رشد و بالندگي مطبوعات استان را فراهم نمايند.
والا در به همان پاشنه خواهد چرخيد و مديران از چشم رسانه‌هايي که چشم به آگهي آنها دوخته‌اند پنهان و رسانه‌ها را نامحرم خواهند دانست. ولي اگر در تربيت رسانه‌اي مستقل و خبرنگاراني شجاع و مستقل تلاش شود هيچ مديري از پاسخگويي به رسانه‌ها فرار نمي‌تواند بکند.
کدام قانون به مديران اجازه داده است که خبرنگاران و رسانه‌ها را به جلسات راه ندهند اين تصور غلط از کجا سرچشمه گرفته است جز در برخي مسائل امنيتي همه جلسات مديران بايد با حضور رسانه‌ها باشد و اگر هم خبرنگاري يا همکاري از حضور در جلسات به ويژه جلساتي که براي مشکلات مردم است مانند تنظيم بازار ممانعت شد. خانه مطبوعات و خود رسانه‌ها شجاعانه در مقابل اينگونه پنهان‌کاري‌ها بايستند و گزارش جلسات را براي مردم که صاحبان اصلي نظام و انقلاب هستند گزارش کنند.
در 40 سالگي انقلاب بايد شاهد رشد و شکوفايي کمي و کيفي مطبوعات در کشور و استان باشيم. به نظر نويسنده همدان‌پيام الگوي مناسبي براي رسانه‌ها به عنوان يک روزنامه پيشرو در بخش خصوصي است.
 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com