شانس بالای وزرای همدانی برای رأی اعتماد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119337 تاریخ انتشار:  1400-06-02 - 07:43 تعداد بازدید:  388
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رأی گیری مجلس به چهارشنبه موکول می‌شود
شانس بالای وزرای همدانی برای رأی اعتماد

نویسنده : محمدترابی

داخلی


 امروز (سه‌شنبه 2 شهریورماه) چهارمین روز و هفتمین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در صحن مجلس شورای اسلامی تشکیل شد. طبق گفته هیأت‌رئیسه مجلس قرار است که امروز در صحن نمایندگان به وزرای پیشنهادی رأی اعتماد دهند.
البته از آنجایی که تعداد وزرایی که هنوز صلاحیتشان در صحن بررسی نشده زیاد است، احتمالاً نمایندگان مجلس به رأی اعتماد به وزرا نخواهند رسید. در روز شنبه که نخستین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی بود، در جلسه دوم(عصر شنبه) نمایندگان صلاحیت حسین باغگلی وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش را بررسی کرده و بررسی صلاحیت عیسی زارع‌پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری نیمه‌تمام ماند و ادامه بررسی صلاحیت وی در جلسه سوم (صبح روز یکشنبه) پیگیری شد.
روز یکشنبه نیز به همین منوال گذشت و در هر کدام از جلسات صبح و بعدازظهر روز دوم بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی، تقریباً صلاحیت 2 وزیر بررسی شد. سید اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات، سید احسان خاندوزی وزیر پیشنهادی اقتصاد، حسین‌امیر عبداللهیان وزیر پیشنهادی امورخارجه صلاحیتشان در روز یکشنبه بررسی شد و در اواخر جلسه بخشی از بررسی صلاحیت بهرام عین‌اللهی وزیر پیشنهادی بهداشت‌ودرمان انجام گرفت که روز گذشته(دوشنبه) بررسی صلاحیت وی تکمیل شد. از این‌رو نسبت به تعداد وزرای باقی مانده احتمالاً جلسه رأی اعتماد به وزرای کابینه دولت سیزدهم فردا(چهارشنبه) در جلسه نوبت بعدازظهر برگزار می‌شود.
حال پرسشی که در اینجا مطرح است، این است که کدام یک از وزرا مورد اقبال و کدام یک از شانس کمتری برخوردار است؟
گفتنی است که تا روز جلسه رأی اعتماد نمایندگان به کابینه پیشنهادی رئیسی، نمی‌توان پاسخ روشنی به این پرسش داد. با این‌حال با توجه به برخی از اتفاقات و قرائن می‌توان متوجه شد که کدام یک از وزرای پیشنهادی از اقبال بالایی برخوردار بوده و کدام یک از وزرا برای گرفتن رأی اعتماد از مجلس با چالش روبه‌رو است.
 نظر کمیسیون‌های تخصصی
 بر علیه باغگلی و سجادی
طبق گفته یکی از اعضای هیأت‌رئیسه مجلس همه 19وزیر پیشنهادی دولت به تمامی کمیسیون‌های مجلس دعوت شده و مجموعاً 270 جلسه در کمیسیون‌های مجلس برگزار شد. طبق ماده ۲۰۲ آیین‌نامه داخلی مجلس، پیش از بیان نظرات نمایندگان مخالف و موافق درباره هر یک از وزرای پیشنهادی، گزارش کمیسیون‌های تخصصی مربوطه قرائت می‌شود.
از این‌رو می‌توان گفت که نظر کمیسیون‌های تخصصی در رابطه با وزرای مربوطه، برای جلب رضایت نمایندگان در صحن حایز اهمیت است.
در این میان می‌توان گفت که اکثریت کمیسیون‌ها موافق و یا نظر مثبت به وزرای پیشنهادی دولت داشتند. به طورمثال سید کاظم دلخوش سخنگوی کمیسیون قضائی درباره وزیر پیشنهادی دادگستری گفت: "نظر کمیسیون نسبت به امین‌حسین رحیمی به شدت مثبت است، چراکه او علاوه بر حضور در مجلس، سابقه کار اجرایی داشته و از جهت تعهد اخلاقی و کاری، گزینه مناسبی است" گفتنی است که این مسأله در رابطه با رستم قاسمی وزیر پیشنهادی راه‌وشهرسازی نیز صدق می‌کند و وی مورد قبول کمیسیون‌های مربوطه قرار گرفت.
با این‌حال برخی از وزرای پیشنهادی در هفته گذشته نتوانستند رضایت کمیسیون‌های تخصصی مربوطه را جلب کنند. حال شاهد این مسأله هستیم که سخنگو‌های این کمیسیون‌ها در جلسه بررسی صلاحیت وزرا، از نظر منفی و یا مخالفت کمیسیون متبوعشان با وزیر پیشنهادی مذکور خبر می‌دهند.
حسین باغگلی وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش و همچنین حمید سجادی‌هزاره از جمله وزرایی هستند که در راه جلب رضایت کمیسیون‌های تخصصی مربوطه ضعیف عمل کردند. از این‌رو شاهد بودیم که در روز بررسی صلاحیت باغگلی در صحن مجلس، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از مخالفت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش خبر داد.
 تعداد موافقان و مخالفان ثبت شده
یکی دیگر از قرائنی که در رابطه با شانس وزرای پیشنهادی در روز جلسه رأی اعتماد مورد توجه است، تعداد موافقان و مخالفان ثبت شده برای اظهار مخالفت و موافقت خود با وزیر مربوطه در صحن مجلس است (روز گذشته این فهرست توسط برخی از خبرگزاری‌ها انتشار یافت). شاهد این مسأله هستیم که هیچ یکی از نمایندگان حاضر نشده‌اند در مخالفت با برخی از وزرا همچون رستم‌ قاسمی، قرائی‌آشتیانی و رحیمی صحبت کنند، این در حالی است که تعداد ثبت شده مخالفان و موافقان برخی از وزرای پیشنهادی برابری می‌کند. نکته قابل توجه در اینجا این است که وزرایی که مورد اقبال کمیسیون‌های تخصصی بودند، در روز ثبت موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی نیز مورد استقبال نمایندگان موافق با خود قرار گرفتند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com