تعیین زمان انتخابات با وزارت کشور است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  106926 تاریخ انتشار:  1398-12-25 - 10:22 تعداد بازدید:  196
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تعیین زمان انتخابات با وزارت کشور است

داخلی


 وظیفه‌ شورای نگهبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی نظارت بر انتخابات بوده و تعیین زمان انتخابات با وزارت کشور است.
پژوهشگر حقوق عمومی با اعلام اینکه وظیفه شورای نگهبان در انتخابات مجلس نظارت بر انتخابات بوده است، اظهار کرد: وزارت کشور با درنظر گرفتن ضوابط تعیین‌شده برای برگزاری انتخابات زمان‌های پیشنهادی خود را به شورای نگهبان اعلام می‌کند و این شورا یکی‌از این زمان‌ها را به‌عنوان تاریخ برگزاری به وزارت کشور اعلام می‌کند. علی فتاحی ظفرقندی در یادداشتی درباره مصاحبه‌ با نعمت احمدی و اظهارات وی درباره نقش شورای نگهبان در تعیین زمان انتخابات نوشت:
۱. وظیفه‌ شورای نگهبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی مستند به اصل ۹۹ قانون اساسی، نظارت بر انتخابات بوده و تعیین زمان انتخابات با وزارت کشور است. بر این اساس وزارت کشور با درنظر گرفتن ضوابط تعیین شده برای برگزاری انتخابات در قوانین و مقررات، زمان‌های پیشنهادی خود را به شورای نگهبان اعلام می‌کند و شورای نگهبان صرفا زمان‌های پیشنهادی وزارت کشور را با توجه به شرایط نظارت و ضوابط قانونی بررسی کرده و یکی‌از زمان‌ها را به‌عنوان تاریخ برگزاری انتخابات به وزارت کشور اعلام می‌کند بر این مبنا تعیین زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی در زمره وظایف وزارت کشور قرار دارد.
۲. از یک‌سو مطابق با اصل ۶۳ قانون اساسی «انتخابات [مجلس شورای اسلامی] هر دوره باید پیش‌از پایان دوره پیش برگزار شود به‌طوری‌که کشور در هیچ زمان بدون مجلس نباشد.» از سوی دیگر مستند به اصل ۶۵ برای رسمیت یافتن مجلس شورای اسلامی انتخاب‌شدن دوسوم از نمایندگان مجلس ضروری است. بر این اساس زمان انتخابات باید به‌نحوی طراحی گردد که چنان‌چه در دور نخست انتخابات، تعداد لازم برای رسمیت جلسات مجلس انتخاب نشدند، پیش‌از آغاز دور جدید مجلس دور دوم انتخابات برگزار گردد و افراد مورد نیاز به‌وسیله‌ مردم انتخاب شوند. از آن‌جا که تاریخ اتمام دوره‌ی پیش مجلس و آغاز دور جدید ۷ خرداد ماه  است؛ تعیین زمان انتخابات نیز باید با توجه به درنظر گرفتن شرایط واقعی همانند تعطیلات رسمی به‌ویژه تعطیلات نوروزی، اعیاد و ایام مذهبی همانند ماه مبارک رمضان و همانند آن‌ها باشد تا امکان برگزاری انتخابات، مشارکت عمومی و نظارت بر انتخابات باشد.
۳. بررسی تاریخی زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۴۱ سال گذشته نشان می‌دهد که جز انتخابات ۳ دوره (دوره‌های دوم، سوم و چهارم مجلس) که در فروردین‌ماه برگزار شده؛ باقی انتخابات‌های مجلس شورای اسلامی در بهمن‌ماه و اسفندماه سالِ پیش‌از اتمام مجلس برگزار شده است و ادعای مطرح‌شده درباره برگزاری انتخابات در اردیبهشت و اوایل خرداد ماه خلاف واقع است.
نعمت احمدی روز جمعه گفته بود که« شورای نگهبان که می‌دانست مجلس باید ماه پایانی سال تمرکز خود را متوجه لایحه بودجه کند، چرا زمان انتخابات مجلس را اسفندماه قرار داد؟ در حالی‌که معمولا انتخابات اواخر اردیبهشت و اوایل خردادماه برگزار می‌شد.»

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com