روستای خاکریز در دل تاریخ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  127143 تاریخ انتشار:  1401-07-21 - 18:58 تعداد بازدید:  1313
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

روستای خاکریز در دل تاریخ

مادستان


■ تپه روستای خاکریز سال 1353 ثبت شده است

 اسدآباد-محمدجواد کوهی-خبرنگار همدان پیام: روستای خاکریز با فاصله 1 کیلومتری در غرب شهر اسدآباد واقع شده است که یکی از نزدیک ترین روستا ها به شهر است. زبان مردم این روستا ترکی است و شغل اکثر آنها کشاورزی و دامداری می‌باشد.اهالی روستای خاکریز که فاصله خیلی کمی با شهر اسدآباد دارند در شهر اسدآباد نیز ساکن هستند و هر ساله در شورای شهر اسدآباد کاندید دارند.

در حال حاضر 3 نفر از اعضایدوره ششم شورای شهر اسدآباد ، اهل روستای خاکریز هستند.

همه اهالی روستای خاکریز دارای اصالت افشار می باشند و از تیره قاسملوی ایل بزرگ آذربایجانی افشارهستند.

 می توان آنها را مهمترین افشار های منطقه دانست البته عده ای هم اصالت بهارلو دارند.

ایل افشار از مهمترین ایلات ترکستان و دشت قبچاق  بوده(قسمتی از قزاقستان و ازبکستان کنونی) که همراه با ترکهای سلجوقی در فتح ایران شام آسیای صغیر شرکت کردند و در بیشتر نقاط این کشور‌ها پراکنده شدند افشار ها بیشتر در منطقه  ترکمان افشار  ترکیه ماندند که با فتح  ترکیه به دست امیر تیمور کورکان قسمت زیادی از ایل افشار و هفت ایل ترک زبان  دیگر از جمله قاجار، بیات ،اینانلو ،شاملو ،بهارلو ،استاجلو و ذوالقدر به آذربایجان آورده شدند و پایه های اصلی حکومت شیعه صفویه را تشکیل دادند و به قزلباش معروف شدند ایل افشاردر زمان شاه عباس  برای جلوگیری از تهاجمات ترکمن ها و ازبک‌ها به شمال خراسان انتقال داده شد که افشار‌ها به حدی جنگ آور و هراس انگیز  بودند که ترکمن ها از  نام افشار برای ترساندن کودکان استفاده می کردند و جمله افشار گلدی (افشار آمد)باعث رعب و وحشت سایر اقوام می شد.

به گفته پژوهشگر اسدآبادی:تپه روستای خاکریز در سال 1353 به شماره1041 در آثار تاریخی ایران ثبت شده است.

مهدی غنی پارسا افزود:با توجه به موقعیت و چشم انداز و همچنین امنیت، قلعه در بالای تپه و محل استقرار نایب الحکومه و منازل اهالی در اطراف تپه قرار داشته است.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان اسدآباد به ما گفت:در شهر اسدآباد ۶۰ تپه باستانی در بخش مرکزی و ۱۹ تپه در بخش پیرسلمان قرار دارد که تاکنون ۵۰ تپه باستانی ثبت آثار ملی کشور شده است.

کامران اکبری شایگان افزود: وجود چنین آثار تاریخی ارزشمند در جای جای خاک پرقدمت و با تمدن کشورمان نیاز به معرفی هر چه بیشتر داشته، آثاری که گاه به علت گمنامی چندان برای مردم دیگر نقاط کشور آشنا نبوده و غفلت از ارزش این آثار گاهی موجب تخریب برخی از این دُرهای گرانبها توسط برخی افراد ناآگاه می شود.

زیوری یکی از اهالی روستای خاکریز به ما گفت: این روستا با توجه به فاصله بسیار کم خود با شهر اسدآباد از نظر نظافت و آسفالت معابر وضعیت خوبی ندارد و نیازمند توجه ویژه مسئولین است.

در پایان باید بگوییم روستای خاکریز با وجود تپه تاریخی که در سال 1353 در آثار تاریخی ثبت شده است نیازمند توجه مسئولین است که بسیاری از مردم شهرستان اسدآباد نیز تا به حال از این تپه بازدید نداشتند و با ایجاد زیر ساخت های گردشگری میتواند مکان مناسب برای وجود گردشگران در این روستای تاریخی باشد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com