سیلیس ملایر از استخراج تا بازار همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  130618 تاریخ انتشار:  1401-12-09 - 12:48 تعداد بازدید:  396
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سیلیس ملایر از استخراج تا بازار

مادستان


توسعه متوازن معادن، ارزآوری، اشتغال، جلوگیری از خام‌فروشی ذخایر و فراوری موادمعدنی بدون‌شک افق روشنی را فراروی صنایع و معادن ملایر قرار داده که تحقق آن این شهرستان را به قطب فروسیلیس کشور تبدیل کرده و نویدبخش مسیری هموار برای پویایی بیشتر و امیدآفرینی در حوزه‌های تولید،ثروت و اشتغال‌آفرینی است.

به گزارش ایرنا؛ شهرستان ملایر ۵۷ محدوده معدنی فعال و ۲ شهرک معدنی خصوصی شامل شهرک امام رضا(ع) و سیلیس‌کوبان ازندریان دارد که عمده آنها در حوزه فراوری فروسیلیس فعالیت می‌کنند و معدن سُرمک در زمینه آهن و سرب نیز یک قطب مهم این بخش است.

هم‌اینک ۳۰ نوع ماده معدنی در گستره استان همدان کشف شده که ذخیره این معادن به هزار و ۷۵۰ میلیارد تُن افزایش خواهد یافت، از سوی دیگر ۳۷۵ واحد صنایع معدنی پروانه‌دار با اشتغال 7 هزار و ۵۰۰ و ظرفیت سالانه ۲۷ میلیون تُن در این استان وجود دارد که ۳۴ درصد از کل سرمایه استان را تشکیل می‌دهند.

به تبع آن ملایر نیز سهم عمده‌ای در تولید و استخراج مواد معدنی استان دارد و می‌توان گفت که وجود ذخایر سیلیس و معادن سیلیس، نمونه بارز این پیشتازی است که از حدود ۵۷ معدن فعال ۲۲ معدن مربوط به سیلیس است و بیش از ۷۰ درصد از معادن سیلیس استان همدان را به خود اختصاص داده و سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تُن سیلیس با درصد بالای خلوص 8/99درصد از معادن این شهرستان استخراج می‌شود.

به طور قطع وجود ظرفیت و توانمندی بالای ملایر در حوزه سیلیس و ذخایر معدنی، مسیر را برای سرمایه‌گذاری، فراوری و ایجاد صنایع معدنی در این شهرستان هموار کرده است و سال ۸۹ با احداث نخستین شهرک صنعتی جوکار در زمینی به مساحت ۹۵ هکتار، صنعت فراوری سیلیس در این شهرستان پایه‌ریزی شد و امروز ملایر به عنوان قطب فروسیلیس، در حال تکمیل این زنجیره ارزشمند است، فعالیت ۶ واحد فراوری سیلیس با ظرفیت تولید سالانه حدود صد هزار تُن و در دست اجرا بودن چندین طرح توسعه، خود گویای قرار گرفتن ملایر بر بام نخست قطب فروسیلیس ایران است.


 ملایر، یک گام تا رسیدن به قطب تولید فروسیلیس در ایران

حمایت بی‌دریغ دولت سیزدهم از تولید، حذف موانع و مشکلات و جبران کمبودهای صنایع و واحدهای تولیدی، نقشه راه فراروی مجموعه مدیریتی و اقتصادی استان شده است و تا حدودی موجب احیای کارخانه‌های راکد و رفع مشکلات آنها شده و شهرستان ملایر امروز به نقطه‌ای از رشد و پیشرفت رسیده‌است که با وجود ظرفیت‌ها و سرمایه‌های خدادادی و به‌روزرسانی فناوری‌های صنعتی برای جلوگیری از خام فروشی، در بالاترین پله‌های رشد و شکوفایی در بسیاری حوزه‌ها به ویژه صنعت فروسیلیس قرار گرفته‌است.

به گفته معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر، با مشارکت مردم و بخش خصوصی باید برای طرح‌های اقتصادی ملایر تأمین سرمایه کنیم و امیدواریم با این ظرفیت‌های مساعد و مشارکت مردم، بخش خصوصی و همکاری صددرصدی دولت خدمتگزار، گام رو به جلویی را برای توسعه ملایر برداریم.

"سلمان اسماعیلی" در گفت و گو با ایرنا افزود: زیرساخت‌های صنعتی ملایر اشباع شده که در تلاش هستیم تا پایان دولت سیزدهم، رشد ۲۰۰ درصدی را در حوزه زیرساخت‌های صنعتی دولتی رقم بزنیم.

وی گفت: به وجود صنعتگران بزرگی در عرصه تولید و اشتغال به ویژه صنعت فروسیلیس، افتخار می‌کنیم و مجموعه دولت سیزدهم و حاکمیت و به دنبال آن استان و شهرستان، حامی و پشتیبان صنعتگران در حوزه‌های مختلف است.


فرماندار ویژه ملایر تأمین برق را عمده‌ترین مشکل واحدهای در دست احداث فروسیلیس و تکمیل زنجیره این صنعت از سال‌ها پیش بود که در این راستا عملیات اجرایی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی توسط وزارت نیرو با ۲۵۰ میلیون یورو معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار عملیاتی شده و در چند سال آینده با وارد مدار شدن این نیروگاه، هم مشکل واحدهای صنعتی و معدنی به برق رفع خواهد شد و هم مبنای تحول بزرگی در حوزه خدمات و توسعه اقتصادی ملایر خواهد شد.

اسماعیلی ادامه داد: با ایجاد زیرساخت‌های مناسب و مساعد در حوزه‌های مختلف به ویژه صنعت فروسیلیس، شهرستان ملایر را در تمامی مجموعه‌ها، در یک نقطه‌ای مهیا برای پرش و پیمودن مسیر جدید توسعه و پیشرفت قرار داده‌است.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر حدود ۲۰سال گذشته تاکنون، ملایر به قطب فروسیلیس کشور تبدیل شده‌است و مواد معدنی این شهرستان در خیلی از صنایع بالادستی و استراتژیک کشور همچون ذوب‌آهن و فولاد نقش راهبردی دارد.

معاون استاندار همدان با بیان اینکه واحدهای متعددی در حوزه معدن در ملایر فعالند، تأکید کرد: این واحدها تا مدتی خام فروش بودند که هنوز هم ادامه دارد و آرام‌آرام برای جلوگیری از خام‌فروشی، به حوزه‌های "های‌تک" و پیشرفته‌تری وارد می‌شویم.

اسماعیلی با اشاره به ایجاد واحدهای بزرگ فراوری سیلیس در ملایر و ایجاد واحد بزرگ شمش منیزیم در شهرک صنعتی جوکار، گفت: نیاز کشور به شمش منیزیم در سال، ۲ هزار و ۵۰۰ تُن است، در حالیکه در یک واحد تولیدی که از یک‌ماه پیش فعالیت آزمایشی آن آغاز شده، قادر به تولید ۶ هزار تُن شمش منیزیم در سال است.

به گفته وی، اگر محورهای متعددی را به ظرفیت‌های معدنی ملایر اضافه کنیم، ملایر در آستانه تحولی عظیم در حوزه‌های مختلف است.

با احداث نخستین شهرک تخصصی فروسیلیس ایران در ملایر، نخستین واحد فراوری سیلیس توسط شرکت غرب پارس در زمینی به مساحت 5/6 هکتار با سرمایه‌گذاری ۶۵ میلیارد تومان و 7 میلیون یورو در بخش ارزی با ظرفیت تولید سالانه ۱۲ هزار تُن در سال ۹۲ آغاز به کار کرد و به عنوان سومین کارخانه تولیدکننده فروسیلیس کشور، چرخ تولید آن آغاز به چرخیدن کرد.

در سایه همین حمایت‌ها و پیشتیبانی‌های دولت، طرح توسعه این شرکت نیز با ظرفیت ۱۲ هزار تُن در سال و در مجموع ایجاد اشتغال برای ۲۴۰ نفر در ۲ واحد، راه‌اندازی شد که هم اکنون در آستانه راه‌اندازی سومین واحد تولیدی خود در راستای تکمیل چرخه فراوری سیلیس است و طرح تولید شمش منیزیم با ظرفیت تولید ۶ هزار تُن در سال و سرمایه‌گذاری ۹ میلیون دلاری و ۳۰۰ میلیارد تومانی را در آستانه افتتاح و راه‌اندازی دارد که برای ۱۶۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com