تنها یک درصد درخواست‌های اکتشاف معدن مجوز می‌گیرند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 27, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  128661 تاریخ انتشار:  1401-09-19 - 15:38 تعداد بازدید:  257
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت در دانشگاه ملایر:
تنها یک درصد درخواست‌های اکتشاف معدن مجوز می‌گیرند

مادستان


 ملایر - سحر یوسفی- خبرنگار همدان پیام : از حجم بالای تقاضای اکتشاف معدن  به دلیل عدم موافقت ها فقط یک درصد می توانند مجوز بگیرند و این موضوع به یک گلوگاه در بحث معدن تبدیل شده است .

معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت ، معدن و تجارت در نشست علمی - تخصصی معادن و صنایع معدنی استان همدان که با حضور شرکت ها ، نخبگان و اندیشمندان معادن و صنایع فرآوری استان همدان در دانشگاه ملایر برگزار شد با بیان این مطلب ، اظهار کرد : در توسعه پایدار ، سه عنصر اجتماع ، محیط زیست و اقتصاد باید به صورت متوازن مدیریت شود این درحالی است که در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی دغدغه هایی داریم که به عنوان یک مانع تبدیل شده است .

رضا محتشمی پور با اشاره به اینکه ، پروانه اکتشافی حدود ۱۳ درصد کل مساحت کشور است ، گفت : در عمق و مساحت اکتشاف ، رتبه خوبی نداریم که عمده دلیل آن به مجوزهای محیط زیست ، منابع ‌طبیعی و امنیتی بر می گردد و اینکه اجازه فعالیت اکتشافی در کشور ما به سختی صادر می شود .

وی گفت : سال گذشته از ۶۱۷ میلیون تن مواد معدنی برداشت شده ۴/۵ میلیون تن مواد معدنی که عمدتاً سنگ ساختمانی است و ۴/۵ میلیون تن محصولات فرآوری شده که عمده آن مربوط به هماتیت با خلوص زیر ۴۰ درصد است صادر شده است .

محتشمی پور با بیان اینکه به موازات صادرات ، مواد معدنی وارداتی نیز داریم  افزود : برای نخستین بار معدن فرامرزی ما در کشور قزاقستان به بهره برداری رسید.

وی با بیان اینکه ، در چند محور ساماندهی وضع مقررات و سامان دهی اطلاعات اقدامات خوبی انجام شده است ، گفت : در بخش معدن زیرساخت های اطلاعاتی خوبی نداشتیم اما فعال کردن  سامانه اطلاعات معدنی کاداستر یکی از محورهای اصلی برنامه ما بود و برای نخستین بار اطلاعات عملکرد معادن الکترونیک شد که به ایجاد شفافیت کمک شایانی می کند .

محتشمی پور با اشاره به ساماندهی محدوده های منتسب نشده (محدوده های که پروانه الکترونیک ندارند ) ، گفت : از مجموع ۲ هزار محدوده منتسب نشده در کشور به ۳۰۰ محدوده رسیده است که نقض اطلاعات دارند .

وی بیان کرد : از ۱۹ هزار محدوده در لایه مزایده ، حدود ۶ هزار از محدوده که به دلیل زیست محیطی و منابع طبیعی بلوکه است و امکان مزایده گذاری نبوده ، ۵ هزار محدوده به مزایده گذاشته شده است.

محتشمی پور در ادامه با بیان اینکه ۱۳ هزار محدوده نیز در پرونده مزایده مانده است ، افزود : بخشی از این محدوده ها کوچک هستند و به تنهایی قابلیت فعال شدن ندارند که باید به صورت مجموعه ایی شوند  .

وی تأکید کرد : ۱۲ هزار محدوده معدنی در کشور وجود دارد که به رغم داشتن مجوزهای زیست محیطی  و منابع طبیعی بنا به دلایلی غیر فعال شده است که باید هرچه سریعتر فعال شوند .

محتشمی پور ، اکتشاف را حوزه پر ریسک و مبهم بخش معدن دانست و افزود : این بخش برای بخش خصوصی جذابیت کمتری دارد از این رو بحث توسعه اکتشاف با محوریت دولت اهمیت زیادی دارد .

وی با تأکید بر اینکه بخش عمده ایی از اکتشافات ما سطحی بوده و در عمقی نمره خوبی نداریم ، گفت : حجم عملیات دولتی برای اکتشافات پایه و تولید داده های پایه در حال افزایش است و در سه ناحیه خراسان جنوبی ، کردستان و آذربایجان غربی انجام شده است .

  بیش از ۳۰ نوع ماده معدنی متنوع در استان برداشت می شود

رئیس سازمان صنعت همدان نیز در این نشست گفت : بالغ بر ۱/۸ میلیارد تن ذخیره اثبات شده در استان وجود دارد که سالانه ظرفیت ۲۰ میلیون تن برداشت دارد و بالغ بر ۱۵ میلیون تن برداشت از آن صورت می گیرد که امید داریم با مزایده معادن که اخیراً برگزار شده است از رشد قابل ملاحظه ایی برخوردار شود .  

احمد شانیان بیان کرد : از ۳۱۲ معدن استان ، بیش از ۳۰ نوع ماده معدنی متنوع استخراج می شود که برخی مواد معدنی همچون دولومیت نهاوند ، سنگ گرانیت مشکی تویسرکان ، آندالوزیت و سیلیس ملایر جزء برند های مواد معدنی کشور است.

وی گفت : با ظرفیتی مانند سیلیس ملایر که به عنوان یک برند در سطح ملی مطرح است در کنار و تلفیق با دولومیت نهاوند ، صنایع معدنی همچون شمش منیزیم ایجاد کرد و شاهد دستاورد های خوبی در این زمینه بود .

 معادن نسوز پتانسیل تغییر بنیادین در استان را دارند

رئیس خانه معدن استان همدان نیز در این نشست گفت : میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز در بخش معدن و صنایع معدنی در کشور بیش از ۵۱ میلیارد دلار است که این رقم در برنامه ششم توسعه ۳۰ میلیارد دلار در نظر گرفته شده است و نیاز به سرمایه گذاری عمده در این زمینه دارد.

رحیم مرتضایی،زمان‌بر بودن و نیاز به استعلامات متعدد برای اخذ مجوزهای معدنی ، ریسک عدم قطعیت اکتشاف ، مشکل معارضین محلی و تعارضات قوانین منابع طبیعی با قانون معدنی را از جمله چالش های مهم در حوزه معدن برشمرد که نیاز به چاره اندیشی دارد .

وی  گفت: با وجود ۴ معدن بزرگ نسوز شامل آندالوزیت و سیلیمانیت در استان هنوز در پیچ و خم جذب سرمایه و راه اندازی هستند.

مرتضائی افزود : این معادن پتانسیل تغییر بنیادین در استان را دارا بوده و قادرند بیش از ۵۰۰ نفر اشتغالزایی مستقیم و ۱۵۰۰ نفر بصورت غیر مستقیم را در ملایر ایجاد کند همچنین معادن دولومیت استان همدان قابلیت تبدیل بخش جنوبی این استان را به مرکز تولید فلز استراتژیک منیزیم‌‌‌دار است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com