گام نخست شستا برای توسعه نهاوند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  109632 تاریخ انتشار:  1399-04-07 - 08:27 تعداد بازدید:  334
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

فاز نخست با ۶۰۰ میلیارد اعتبار ۱۲ ماهه تحویل می‌شود
گام نخست شستا برای توسعه نهاوند

مادستان

 هفته گذشته مراسم کلنگ‌زنی آغاز عملیات ساخت پروژه فرآوری دولومیت نهاوند برگزار شد.
این پروژه قرار است با همکاری شرکت شستا و صنایع نسوز ایران در نهاوند در فاز نخست با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال راه‌اندازی شود؛ برای این پروژه  تولید صد هزار تن کلسینه در سال با توجه به زمان‌بندی 14ماهه و تعهد تحویل 12ماهه پیش‌بینی شده است.

دومین معدن ذخایر سنگ دولومیت جهان در نهاوند
دومین معدن ذخایر سنگ دولومیت جهان پس از کشور کانادا در شهرستان نهاوند قرار دارد.
این ذخایر در صنایع هواپیماسازی، کاشی و شیشه‌سازی، سنگ‌های تزیینی و ساختمانی کاربرد دارد و به‌دلیل تنوع و مرغوبیت، این سنگ رتبه نخست جهان را به خود اختصاص داده است.
معدن سنگ دولومیت نهاوند بیشتر در کوه‌های آردوشان نهاوند واقع است که در نوع خود به‌دلیل مرغوبیت در جهان حرف اول را می‌زند.
پیش از این چندین سرمایه‌گذار بخش خصوصی در سال‌های اخیر کار برداشت سنگ دولومیت را از چندین معدن در کوه‌های آردوشان نهاوند آغاز کرده‌اند و پس از استخراج از معدن به‌صورت دانه‌های ریز در چند نوع آماده و برای شرکت‌های کاشی و شیشه‌سازی به‌صورت خام‌فروشی ارسال می‌کردند. اما به‌دلیل نبود فناوری روز دنیا در ایران، این سنگ معدنی ارزشمند که در صنایع هوا و فضا و ساخت بدنه هواپیما کاربرد دارد، باید به‌صورت خام و با قیمت کم به کشورهای خارجی صادر می‌شد.
هفته گذشته آئین کلنگ‌زنی آغاز عملیات ساخت پروژه فرآوری دولومیت نهاوند با حضور جمعی از مدیران و مسئولان شهرستان در سالن اجتماعات مجتمع امام خمینی(ره) برگزار شد.
اکنون شرکت شستا در کل کشور ۲۸۹ پروژه با ۳۷ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری درحال اجرا دارد.

 سهام جدید شستا در راه بورس
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) در آئین کلنگ‌زنی آغاز عملیات ساخت پروژه «فرآوری دولومیت نهاوند» گفت: در کل کشور ۲۸۹ پروژه با ۳۷ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری درحال اجرا است و حدود ده درصد سهام شستا وارد بازار سرمایه شده و با برنامه‌ریزی انجام شده و به‌زودی ۲ درصد دیگر وارد بورس می‌شود.
محمد رضوانی‌فر با بیان اینکه عملیات اجرایی پروژه معدن دولومیت نهاوند اشتغالزایی خوبی دارد و سرمایه‌گذاری این طرح ۶۰ میلیارد تومان و تکمیل‌کننده زنجیره و تأمین‌کننده فرآورده‌های ما برای مواد نسوز است، گفت: عملیات اجرایی پروژه معدن دولومیت نهاوند یکی از کالاهای استراتژیک در صنایع فلزی است که ارزش‌افزوده زیادی خواهد داشت.
 3 پروژه مهم شستا برای استان همدان
به گفته رضوانی‌فر جز پروژه گاوداری ۶ هزار رأسی در شهر رزن که عملیات اجرایی آن از پیش آغاز شده، 3 پروژه مهم دیگر برای استان نهایی شده است و عملیات اجرایی ۲ یا 3 پروژه گاوداری ۶ هزار رأسی نیز در استان به‌زودی آغاز می‌شود که اعتبار هر طرح بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان است.

 دولومیت دوچشمه بهترین نوع دولومیت است
شرکت فرآورده‌های نسوز ایران، با وسعت 5/16 هکتار، مدرن‌ترین شرکت نسوز ایران است که به‌عنوان صنایع سبز استان اصفهان در زیباشهر شناخته شده است.
مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران در این آئین با بیان اینکه صنایع نسوز ایران قدیمی‌ترین شرکت فعال ایران است، گفت: برخلاف شرایط سخت اقتصادی، تلاش می‌کنیم خدمات ماندگاری ارائه دهیم.
سعید لقمانی با تأکید بر اینکه بر اساس مطالعات شرکت مرز اتریش، دولومیت دوچشمه استان همدان بهترین نوع دولومیت است، خاطر نشان کرد: در فاز نخست با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال، تولید صد هزار تن کلسینه در سال و ۱۴ماهه انجام خواهد شد، که قرار است برای ۷۰ نفر به‌صورت مستقیم ایجاد اشتغال شود.
 صنایع معدنی جایگزین نفت
مدیرعامل شرکت صدر تأمین، واحد حمایت‌کننده اجرای این پروژه نیز در ادامه با بیان اینکه استان همدان هشتمین استان معدنی کشور و دومین استان دارای ظرفیت دولومیت است، صنایع معدنی را بهترین جایگزین نفت عنوان کرد و گفت: ۶۰ درصد ارز صادراتی از این محل تأمین می‌شود.
غلامرضا سلیمانی با بیان اینکه اغلب معادن ما در مناطق محروم قرار دارد، گفت: این پروژه‌ها برای توسعه این مناطق کمک بزرگی است.
وی با اشاره به اینکه از هر 8 هزار میلیارد دلار گردش مالی، حدود۳۰ درصد مربوط به معدن است و طبق گزارش وال‌استریت، نفت، گاز، چوب، معدن و… از ثروت‌های بزرگ جهان محسوب می‌شوند که ایران پنجمین کشور در جهان با ۶۸ ماده معدنی است.

 نهاوند آماده سرمایه‌گذاری شرکت شستا است
نماینده نهاوند در مجلس شورای اسلامی هم ورود شستا به بورس را یکی از افتخارات شرکت شستا بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب عنوان کرد و گفت: درحال‌حاضر چغندر تولیدی شهرستان نهاوند نیاز کارخانجات کشور را تأمین می‌کنند و این درحالی است که کشاورزان ما در فصل برداشت مشکلات فراوانی همچون حمل و نقل، کاهش عیار چغندر و پرداخت نشدن به‌موقع مطالبات را متحمل می‌شوند.
علیرضا شهبازی گفت: با رایزنی‌های انجام‌شده با توجه به اینکه شرکت شستا زمینه سرمایه‌گذاری و ایجاد 3 گاوداری 6 هزار رأسی در استان همدان را برنامه‌ریزی کرده است که یک گاوداری 6 هزار رأسی در شهرستان نهاوند ایجاد می‌کند.

 ظرفیت سرمایه‌ای نهاوند در صنایع، معادن و کشاورزی
فرماندار نهاوند نیز گفت: شهرستان نهاوند از نظر منابع برای توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری بسیار بی‌نظیر است؛ زیرا به 4 نقطه مرزی کشور دسترسی آسان دارد.
مراد ناصری با اشاره به ظرفیت کوه آردوشان نهاوند که با همه سرمایه دولومیت خود بهترین شاهدی برای توسعه نهاوند است، گفت: کوه اردوشان برای یک مقطع صد ساله، میلیون‌ها دلار دولومیت در دامان خود پرورش داده است.
وی با بیان اینکه نهاوند تنها در حوزه صنعت و معدن فرصت سرمایه‌گذاری ندارد، بلکه در بخش‌های دیگر نیز زمینه سرمایه‌گذاری دارد، گفت: در شهرستان نهاوند ۹ کارخانه فرآورده‌های لبنی وجود دارد که ۳ کارخانه به دلایلی به تملک بانک درآمده و ظرفیت این تعداد ۱۴۶ تن مواد لبنی است اما درحال‌حاضر با ظرفیت حداقلی ۹۱ تن شیر کار می‌شود و ۵۵ هزار تن نیاز شهرستان از سایر شهرستان‌ها تأمین می‌شود. فرماندار نهاوند با بیان اینکه درحال‌حاضر سطح زیر کشت یونجه در شهرستان نهاوند ۳ هزار و ۲۰۰ هکتار است، گفت: در مجموع ۱۸۵ هزار تن علوفه دامی به‌صورت سالانه در نهاوند تولید می‌شود که حدود ۴۸ هزار تن از آن یونجه است.
وی با طرح این پرسش که آیا تولید بیش از ۹۰ هزار تن شیر با حداقل ظرفیت و ۱۸۵ هزار تن علوفه خشک، بهترین توجیه برای اجرای 2 طرح ۵ هزار رأسی گاو شیری در نهاوند نیست؟ عنوان کرد: در حوزه محصولات باغی، میزان تولید نهاوند ۱۴۵ هزار تن است که از این میزان ۶۵ هزار تن از بهترین نوع سیب کشور در این شهرستان تولید می‌شود و این امتیاز بهترین فرصت برای ایجاد صنایع تبدیلی در نهاوند است.
مرادی تأکید کرد: سرمایه‌گذاری در شهرستان نهاوند در کمترین زمان با حمایت استاندار و همکاری سایر مسئولان جواب می‌دهد.





بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com