سند توسعه باغبانی ملایر با قید فوریت تنظیم شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119834 تاریخ انتشار:  1400-07-03 - 10:36 تعداد بازدید:  250
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معاون وزیر جهادکشاورزی در ملایر:
سند توسعه باغبانی ملایر با قید فوریت تنظیم شود

مادستان

 ملایر-زهرا امیری- خبرنگار همدان‌پیام: معاون وزیر جهادکشاورزی به منظور حل مشکلات باغداران از جمله اجرای طرح فراز، قیمت‌گذاری و صادرات کشمش تیزابی، اصلاح روش تبدیل انگور به کشمش، راه‌اندازی صنایع‌تبدیلی مرتبط با انگور و جذب سرمایه‌گذار بررسی و اقدامات راهبردی به ملایر سفر کرد.
معاون امورباغبانی وزیر جهادکشاورزی در نشست بررسی مشکلات باغداران و تولیدکنندگان انگور و کشمش با حضور در ملایر گفت: سند توسعه باغبانی شهرستان ملایر باید به‌طور ویژه و با قید فوریت با اهداف بخش‌های مختلف باغبانی شامل گیاهان دارویی، گلخانه‌ها و انگور در افق بلندمدت تنظیم شود.
محمدمهدی برومندی خواستار تنظیم سند توسعه باغبانی استان و به‌طور ویژه تنظیم سند توسعه باغبانی شهرستان ملایر با قید فوریت شد و بیان کرد: در این سند باید اهداف بخش‌‌های مختلف باغبانی شامل گیاهان دارویی، گلخانه‌ها و انگور در افق بلندمدت تنظیم شود.
وی به لزوم شناسنامه‌دار شدن تمامی باغات شهرستان اشاره کرد و گفت: این برند جهانی باید حفظ شود، هرجا هم که نیاز به اعتبار داشته باشید، می‌توانیم این اعتبار را از محلی در وزارتخانه تأمین کنیم. سازمان توسعه، تجارت کشاورزی در آینده‌ای نزدیک راه‌اندازی می‌شود که می‌تواند ریل‌گذاری ویژه‌ای برای بخش کشاورزی داشته باشد. در شرایط جنگ اقتصادی هدف دشمن معیشت مردم است و باید توجه ویژه‌ای به این بخش شود.
برومندی با بیان اینکه کمیسیون کشاورزی مجلس از مهمترین کمیسیون‌ها در مجلس شورای‌اسلامی است، بیان کرد: با توجه به شرایط روز کشور و تحریم‌های دشمنان نقش این کمیسیون در راستای تولید غذا دارای اهمیت ویژه‌ای در کشور است.
وی با بیان اینکه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در سفره‌های معیشت مردم تأثیر دارد، گفت: به دلایل شرایط تحریمی کشور و مشکلات پیش‌روی تولید تصمیمات حوزه کشاورزی می‌تواند در سفره‌های مردم اثرگذار باشد.
برومندی بیان کرد: در سال‌های اخیر کشور در حوزه کشاورزی علی‌رغم اینکه سرمایه‌گذاری کمتری نسبت به سایر موارد داشته است دارای رشد مثبت بوده است.
وی تشکیل شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی را یکی از اقدامات برجسته در کمیسیون کشاورزی دانست و گفت: با تشکیل این شورا نمایندگان بخش تشکل‌های کشاورزی در قیمت‌ها اثرگذار هستند و این اقدام به معنای کمک به تک‌تک کشاورزان و باغداران کشور است.
برومندی به رشد قابل‌ملاحظه بودجه کشاورزی اشاره و بیان کرد: کل یارانه بخش کشاورزی در سال‌های گذشته ۶۵۰میلیارد تومان یارانه بود، اما با توجه به تلاش‌های نمایندگان و کمیسیون کشاورزی این مبلغ به ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد رسیده است.
معاون امورباغبانی وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه بخش باغبانی کشور حوزه مهمی است، گفت: علی‌رغم اینکه ۱۸درصد اراضی کشور در حوزه باغبانی است، اما ۵۲درصد ارزش‌افزوده بخش کشاورزی را تولید می‌کند و سال گذشته 2/3 میلیارد دلار ارزش‌افزوده کشاورزی در حوزه باغبانی بوده است.
برومندی افزود: بخش باغبانی علاوه بر تولید محصولات داخلی، صادراتی و ارزآور است و ملایر در کشور به‌ عنوان یک‌ قطب باغبانی شناخته می‌شود.
 ملایر در صف ایجاد امنیت‌غذایی
 در کشور قراردارد
وی با بیان اینکه ملایر در صف ایجاد امنیت‌غذایی در کشور قراردارد، بیان کرد: علی‌رغم اینکه کشور ایران اسلامی دارای جایگاه ویژه‌ای در تولید محصولات کشاورزی است در زمینه تولید ۲۵محصول، رتبه‌های نخست تا هشتم دنیا قرارگرفته است، اما به لحاظ مکانیزاسیون ضعیف عمل کرده‌ایم.
وی گفت: در حوزه نهال نیز نیاز به یک کار اساسی است. در تولید نهال بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم که از ۷۶ میلیون اصله نهال کمتر از 3 میلیون آن تولیدی بوده است، بنابراین وضعیت نهال در کشور ضعیف است.
معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه باید به سمت باغبانی مدرن حرکت کنیم، بیان کرد: در شهرستان‌های قطب تولید محصولات باغی باید برنامه‌ریزی ویژه‌ای داشته باشیم.

 سند توسعه باغبانی هر استان تهیه و تنظیم شود
وی افزود: سند توسعه باغبانی هر استان تهیه و تنظیم شود که در هر استان بدانیم چه کارهایی انجام ‌شده و نیاز به انجام چه اقداماتی است.
برومندی با تأکید بر اینکه سند توسعه باغبانی شهرستان باید به‌صورت ویژه تهیه و تنظیم شود، بیان کرد: در افق بلندمدت تولید هر محصول مشخص و آموزش و تحقیقات باید انجام‌ شده و همه باغات شهرستان شناسنامه‌دار شوند.
وی افزود: باید بدانیم چند باغدار فعال داشته و هرکدام با چه کیفیتی و چه میزانی محصول تولیدی دارند و باغ‌های سازگار و مادر شناسنامه‌دار فعال باشند.
معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی بیان کرد: با توجه به اینکه انگور ملایر به ثبت جهانی رسیده است باید برای حفظ این برند کار خاصی انجام دهیم.
وی گفت: اجرای طرح فراز در استان همدان قابل‌قبول نیست و منابع ردیف بودجه باید برای شهرستان ملایر یک طرح ویژه درنظر گرفته شود.
برومندی با بیان اینکه اصلاح شیوه تبدیل انگور به کشمش از نیازهای شهرستان است، بیان‌کرد: تنوع ارقام در قالب باغ مادری و سازگاری نیز باید در برنامه ویژه ملایر دیده شود.
وی گفت: همانگونه که به حوزه تولید و باغداران اهمیت و جایگاه داده‌ شده است باید به همان نسبت به صنایع‌تبدیلی، کارخانه‌ها و تجار اهمیت داد چراکه اینها همچون حلقه‌ای به هم متصل هستند.
برومندی افزود: پیوستن ایران به سازمان شانگ‌های ظرفیت ویژه‌ای در بخش کشاورزی و باغبانی دارد و به دستور وزیر جهادکشاورزی از اکنون بررسی‌های تخصصی در راستای این امر آغاز شده است.

 نقش مهم شهر جهانی انگور در امنیت غذایی کشور
 فرماندار ملایر نیز در این جلسه گفت: ملایر به‌عنوان تنها شهر خاورمیانه دارای ۲ برند جهانی است و به عنوان شهر جهانی نقش بسیار مهمی در امنیت غذایی کشور دارد.
قدرت‌ا... ولدی در ادامه افزود: شهرستان ملایر دارای ۱۱هزار هکتار باغ انگور است که از این میزان سطح زیرکشت بیش از ۲۵۰هزار تن انگور برداشت و بیش از ۵۰ هزار تن کشمش صادراتی تولید می‌شود.
وی بیان کرد: طبق قول مساعد معاون وزیرجهادکشاورزی سند باغبانی شهرستان ملایر تدوین می‌شود که یک کار ماندگار است.
در پایان این نشست با حضور معاون وزیر جهادکشاورزی از باغات و تاکستان‌های انگور در شهرستان ملایر و دره جوزان بازدید شد.

*لزوم راه‌اندازی میز کشمش در کشور
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز 5 اولویت در بخش باغبانی این شهرستان را از جمله طرح فراز، اصلاح شیوه تبدیل انگور به کشمش، قیمت کشمش، تنوع ارقام انگور و راه‌اندازی میز کشمش را مورد تأکید قرارداد و گفت: در 3 سال گذشته در اجرای طرح فراز اقدامات خوبی انجام شده، اما فرهنگ‌سازی بین باغداران در اجرای این طرح باید تقویت شود.
حجت‌الاسلام احد آزادیخواه خواستار ارائه مدلی نو برای خشک کردن کشمش شد و افزود: پهن کردن انگور روی خاک و زمین و بسته‌بندی سنتی محصول، به گونه‌ای است که به محصول آسیب می‌زند و این شیوه برای باغداران باید اصلاح شود.
وی با اشاره به فعالیت ۷۰ کارخانه فرآوری کشمش در ملایر و اختصاص حدود ۴۵ درصد از صادرات استان همدان به حوزه کشمش با ارزآوری بسیار بالا، بیان کرد: یکی از بهترین مدل‌ها خرید حمایتی کشمش است که باید در این شهرستان به یک فرهنگ تبدیل شود.

 صادرات ۴۳ میلیون دلاری کشمش از ملایر
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان نیز میانگین تولید انگور در کشور را ۱۴تن، در استان همدان ۱۹تن و در شهرستان ملایر ۲۴تن در هکتار عنوان کرد و گفت: ملایر بهره‌وری بسیار بالایی در حوزه تولید انگور در سطح کشور دارد.
منصور رضوانی‌جلال با بیان اینکه امسال نمونه برتر تولید انگور در هکتار را از شهرستان ملایر با تولید ۱۱۹تن در هکتار داشتیم که به کشور معرفی شده است، بیان کرد: سال گذشته بیش از ۳۵ هزار تن کشمش با ارزش ۴۳ میلیون دلار از شهرستان ملایر صادر شد.
وی گفت: ملایر همچنین یکی از قطب‌های تولید گردو و آلبالو در استان همدان است و با اجرای ۲گلخانه 52 و68 هکتاری گنبد و حسین‌آباد ناظم که مشکلات آنها با حضور استاندار همدان رفع شد، در آینده به قطب کشت گلخانه‌ای تبدیل می‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com