حسرت می‌خورم بمیرم و کتاب‌های بیشتری نخوانده باشم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  101778 تاریخ انتشار:  1398-09-02 - 15:32 تعداد بازدید:  185
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کارگری که بیش از 1500 جلد کتاب خوانده است
حسرت می‌خورم بمیرم و کتاب‌های بیشتری نخوانده باشم

نویسنده : سحر یوسفی

مادستان


 این روزها با گسترش شبکه‌های مجازی و دسترسی تمام اقشار جامعه به اینترنت، یبشتر وقت مردم با گشت و گذار در این شبکه‌ها سپری می‌شود و تعداد افرادی که به کتابخوانی اهمیت می‌دهند بسیار کم شده است. این در حالی است که در جای جای دنیا، مطالعه و کتابخوانی را عیار مناسبی برای سنجش توسعه فرهنگی و رشد و تعالی جامعه می‌شناسند اما متأسفانه در کشورمان فقر کتابخوانی به وضوع دیده می‌شود چنانچه بر اساس گفته کارشناسان، سرانه مطالعه ایرانیان در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن 15 دقیقه در روز است که این خود جای تأمل و نگرانی دارد، با این وجود افرادی مانند کاوه کریمی پیدا می‌شود که فارغ از هیاهوی روزگار و مشغله‌های روزمره با کتابخواندن مأنوس شده و به آرامشی دست یافته است که حاضر نیست با هیچ چیز دیگری عوضش کند.
کاوه کریمی که از برادران اهل تسنن است و در سقز کردستان به دنیا آمده است، از 8 سالگی با خواندن مجله کیهان بچه‌ها و داستان‌های دنباله‌دار آتش در خرمن حسین فتاحی مطالعه را آغاز کرد است، تاکنون که 41 سالگی را پشت سر می‌گذارد بیش از 1500 جلد کتاب خوانده است.
به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی با او به گفت‌وگو نشستیم:
کریمی به خبرنگار ما گفت: به دلیل شرایط سخت زندگی تا کلاس سوم راهنمایی بیشتر نتوانستم تحصیلم را ادامه دهم و مجبور شدم کار کنم، اکنون کارگر کوره آجرپزی هستم و از ساعت 5 صبح تا 7 عصر سر کار هستم.
وی از علاقه وافرش به کتاب خواندن گفت: در دوران کودکی هر چقدر پول داشتم پس‌انداز می‌کردم و کتاب و مجله می‌خریدم اما پدرم این کار من را قبول نداشت و کتاب‌هایم را آتش می‌زد.
کریمی در حالی که انرژی مثبت در او موج می‌زد و لبخندی به گوشه لب داشت، گفت: به دلیل اینکه کتاب طنز اجتماعی عزیز نسین را به مدرسه می‌بردم، مدیر مدرسه من را اخراج کرد و می‌گفت: این کتاب‌ها در حد سن شما نیست، با پادرمیانی پدر و مادرم بالاخره من را به مدرسه راه دادند.
او که کارت عضویت کتابخانه‌های قزوین، سقز و ملایر را به همراه داشت و به خبرنگار ما نشان داد، گفت: کتاب خواندن چنان حال خوشی برایم به همراه می‌آورد که در سایه همنشینی با این یار مهربان احساس می‌کنم در عالم دیگری سیر می‌کنم، گاهی اوقات چنان در کتاب خواندن غرق می‌شوم که زمانی به خود می‌آیم می‌بینم 4 صبح است و من ساعت‌ها مشغول کتاب خواندن بوده‌ام.
کریمی کتابخانه‌ای هزار جلدی دارد که حدود 150 جلد آن را هدیه گرفته است و البته بهترین کادو را کتاب می‌داند و می‌گوید: برای ترویج فرهنگ کتابخوانی تاکنون بیش از 200 جلد کتاب هدیه داده است. وی با بیان اینکه شرایط و محیط کارش بسیار سخت است و زمینه مبتلا شدن به ناهنجاری‌های اجتماعی وجود دارد تأکید کرد: کتاب به من آگاهی و راه و روش درست زندگی کردن را یاد داده است به این دلیل دچار آسیب‌هایی مانند مواد مخدر نشدم و از همه مهمتر توانستم بچه‌هایم را بهتر تربیت کنم و اینها را از لطف خدا و مطالعه می‌دانم.
کریمی در ادامه با اشاره به اینکه پسر 9 ساله‌اش نیز مانند او به مطالعه علاقه‌مند است، گفت: 2 جلد کتاب آیین شهروندی خریدم و یکی از آنها را به پسرم هدیه دادم تا از کودکی با اخلاق صحیح شهروندی آشنا شود.
وی با بیان اینکه رمان‌های به سبک رئالیسم را بسیار می‌پسندد، کتاب‌های «گرسنه» کنوت هانسون «7 اینجه ممد» یاشار کمال، «شاهزاده و گدا» مارک تواین، «گوسفندی که گرگ شد» عزیز نسین و «پرنده مهاجر» چنگیز ایثماتوف را بهترین کتاب‌هایی برشمرد که تاکنون خوانده است.
کریمی همچنین با بیان اینکه حسرت می‌خورم با اینکه بمیرم و کتاب‌های بیشتری نخوانده باشم، قانون ابوعلی‌سینا ترجمه عبدالرحمان شرفکندی، دن‌کیشوت سروانتس ترجمه محمد قاضی و صد سال تنهایی گارسیامارکز را کتاب‌هایی عنوان کرد که دوست دارد مطالعه کند اما تاکنون موفق نشده است.
به گفته وی درست است شرایط سخت اقتصادی در کاهش سرانه مطالعه موثر بوده است اما مشکل اصلی این است که کتابخوانی دغدغه مهم زندگی مردم نیست و خود را بی‌نیاز از مطالعه می‌دانند، مگر نه خیلی از چیزهای غیرضروری را می‌توان نخرید اما در عوض کتاب را در سبد خرید خانوار قرار داد.
کریمی نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی را امری ضروری دانست و گفت: برای ترویج این فرهنگ می‌توان در اماکن عمومی مانند مترو، بیمارستان‌ها و... ایستگاه مطالعه ایجاد کرد تا مردم وقت خود را با کتاب پر کنند و تبلیغ کتاب‌های پرفروش از طریق صدا و سیما، ایجاد زنگ مطالعه در مدارس و برگزاری مراسم و اهدای جوایز نفیس و در خور شأن به نویسندگان برگزیده را از روش‌های ترویج فرهنگ کتابخوانی برشمرد.
شایان ذکر است کریمی به رسم همیشگی‌اش در هدیه دادن کتاب، کتاب افسانه لومبادری را به خبرنگار ما هدیه داد.
مدیر کتابخانه‌های عمومی ملایر، کتاب را سرچشمه جوشان دانست و اظهار کرد: اگر خود را تشنه دانایی بدانیم و نیاز جامعه به منابع مطالعاتی حفظ شود، قطعاً اقبال به مبحث کتاب و کتابخوانی گسترش می‌یابد.
مهدی آخشیک گفت: همانطوری که مقام معظم رهبری فرمودند: اهتمام به کتاب، قوام و قدرتش به کتابخوانی است، باید این فرهنگ را در جامعه نهادینه کرد.
وی گفت: ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی رسالت ماست و ما باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که به صورت اجرایی، عملیاتی و مقاومتی این مهم را انجام دهیم.
آخشیک با تأکید بر اینکه نهادینه شدن فرهنگ کتابخوانی به سال‌های ابتدای زندگی مربوط می‌شود افزود: از این رو گروه سنی خردسالان و کودکان اهمیت بسیار بالایی برای ما برخوردار است و بخش‌های کودک و ابزار وسایل متناسب با این گروه سنی در کتابخانه‌های عمومی ملایر فعال هستند و همکاران متخصصی در این زمینه ارائه خدمت می‌کنند.
وی به نهضت کتابخوانی در ملایر اشاره و بیان کرد: در مدارس شهرستان که جامعه هدف خوبی برای گسترش فرهنگ کتابخوانی هستند، با حضور اثربخش کتابداران و همکاری و هماهنگی آموزش و پرورش، نشست‌های کتابخوان به صورت اثرگذار برگزار می‌شود که می‌تواند معبر را باز کند و سبب بسط و گسترش مقوله کتابخوانی شود.
مدیر کتابخانه‌های عمومی در پایان با اشاره به برگزاری دو کارگاه ویژه مادران و بانوان تصریح کرد: اگر بتوانیم مادرانی کتابخوان داشته باشیم یقیناً خانواده کتابخوان نیز خواهیم داشت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com