مقابله با فعالیت‌های ضد زیست‌بوم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 27, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  122985 تاریخ انتشار:  1401-01-17 - 08:51 تعداد بازدید:  308
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرکل جدید در مراسم معارفه بدون حضور رسانه‌ها وعده داد
مقابله با فعالیت‌های ضد زیست‌بوم

نویسنده : سمانه جهانگیری عرش

اخبار


 به دنبال تغییرات مدیریتی ادارات در دولت سیزدهم ، صبح دیروز نوبت به اداره محیط زیست استان رسید تا مدیر کل این اداره پس از 3 و نیم سال، تودیع و جای خود را به سیده مریم محمدی بسپارد.
وقتی صحبت‌های معاون حقوقی سازمان محیط زیست کشور را در کنار صحبت‌های مدیر کل سابق محیط زیست استان قرار می‌دادم، تفاوت و تناقض‌های موجود در عملکرد مدیریت این اداره در استان همدان بیشتر مشهود می‌شد عملکردی که در این سالها مورد نقد رسانه‌ها بود.
دیروز اصغر دانشیان، معاون حقوقی این سازمان گفت: "در حق محیط زیست جفا شده و به بهانه توسعه، نامهربانی‌هایی به محیط زیست وارد شد که قابل جبران نیست".
این صحبتها در حالی مطرح می شدکه مدیر سابق این اداره در استان به صراحت اعلام کرد تلاش کردیم هیچ مسأله قضایی در خصوص محیط زیست نداشته باشیم و این دقیقا مصداق بارز ظلم.به محیط زیست را نمایان می کند.

 جعفری نژاد بسطامی با محیط زیست چه کرد
سکوت خبری مدیر کل و تعامل نداشتن وی با رسانه‌ها که البته نمونه آخر آن در جلسه تودیع و معارفه‌ای که بدون دعوت از رسانه‌ها، حتی رسانه دولت برگزار شد، چند سالی است که همدان را در بحث زیست محیطی به حاشیه برده است.
همدان از منظر تنوع زیستی، مناطق حفاظت شده و منابع طبیعی جزو استانهای غنی کشور است اما در عین حال برنامه ای برای بهره برداری از این منابع در سالهای اخیر نبوده است به عنوان نمونه با وجود اینکه مدیر کل سابق در جلسه تودیع خود خواست آماری از گزارش عملکرد خود بدهد و به همین لحاظ اشاره ای به کرونا و در اولویت بودن سلامت مردم کرد اما در زمان مدیریت وی، ایستگاه پایش هوای شهر همدان جا به جا شد تا کمتر مورد انتقاد رسانه ها و مردم قرار گیرد حتی اگر به قیمت سلامتی مردم تمام شود!
در بیان سایر عملکردهای این مدیر باید گفت پاسخگو نبودن در قبال رسانه ها و برگزاری نکردن نشست خبری  برای فرار از پاسخگویی به مردم و رسانه ها، اجرای نکردن قانون هوای پاک در استان و اجرای نصفه و نیمه این قانون، نظارت نکردن صحیح و ارتباطات سلیقه ای، موجب افزایش چالش های استان همدان در زمینه آلودگی هوا شده و خواهد شد چنانچه سال گذشته فقط 67 روز هوای پاک داشتیم.
تعامل نامناسب با سازمان های مردم نهاد محیط زیستی استان و همراهی نکردن با آنها، موجب نارضایتی اعضای این سازمان ها و محروم شدن اداره کل حفاظت محیط زیست استان از توان مردم شد که البته این نارضایتی ها خود را در جلسه تودیع و معارفه نشان داد که بسیاری از سمن ها نسبت به انتصاب مدیری که سابقه مدیریتی در همدان نداشته اعتراض کردند.
نبود شجاعت مدیریتی در اعلام نظر صریح و کارشناسی در مواردی که انجام برخی پروژه ها موجب  تخریب‌های محیط زیست می شود موجب متضرر شدن مردم شد از جمله این نوع مدیریت را می توان در شفافیت نبودن پروژه "باند برگشت جاده گنجنامه ، مشکلات معدن سرمک ملایر و  ... سو مدیریت در پایش واحدهای صنعتی و خدماتی از جمله فروسیلیس های شهرک امام رضا جوکار و سو مدیریت در صدور مجوزهای واحدهای صنعتی از جمله فرو سیلیس نهاوند ، دامداری‌ شستا و...." بیان کرد.
مدیریت نادرست و نظارت ضعیف بر آلاینده های بهار و کبودراهنگ، همچنین فروچاله های متعدد، آلایندگی نیروگاه مفتح، آلودگی تعداد زیادی از صنایع شهرستان بهار از دیگر نمونه های عملکرد مدیر سابق محیط زیست استان است.
در استان همدان سالهاست که وضعیت مناطق شکار ممنوع تعیین تکلیف نشده و اصولا برخی از مناطق، کارکرد زیستگاهی خود را از دست داده اند و امکان ارتقا و حتی حفظ عنوان شکار ممنوعی را ندارند. به عنوان نمونه مناطق آقداق، غینرجه، زند، آردوشان و ... هم اینک به دلایل کشاورزی، معدنی، سکونت انسان، چرای دام و ... دیگر کارکرد زیستگاهی ندارند.
از طرفی در استان فقط 6 منطقه حفاظت شده داریم که آنها هم اوضاع مناسبی به دلیل عدم حفاظت صحیح ندارند و چالشهای متعددی متوجه تنها زیستگاه های طبیعی استان شده است.
در همدان بر خلاف سایر استان ها با وجود قابلیت های فراوان زیست محیطی، اثر طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و پارک ملی نداریم و تنوع مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست در همدان بسیار کم است. اما موضوع بعد این است که هیچ تلاش منجر به نتیجه ای در این زمینه انجام نشده است و روز به روز سیر نزولی را طی می کنیم.
پیشرفت نکردن و حتی پسرفت در نظارت بر فرایند مدیریت پسماند استان همدان نیز گواه ضعف مدیریت این مجموعه است به طوری که طی سه سال گذشته هیچ گونه حرکت مثبتی در این زمینه انجام نشده و با یک دور باطل طرف هستیم که وضعیت را به نقطه شروع رسانده است.
همدان محل دفن پسماند ویژه و خطرناک ندارد و این پسماندها را استانهای دیگر هم قبول نمی کنند و مشخص نیست چه اتفاقی برای آنها می افتد!
در خصوص پسماند خانگی حدود 6 سال پیش مصوب شد پسماندهای استان در دو ناحیه شمالی و جنوبی متمرکز شود و در این دو ناحیه مدیریت آنها صورت گیرد اما در آخرین کارگروه این مصوبه بعد از 6 سال معلق شد و به نقطه اول بازگشتیم. غیر از این هنوز هم مسائلی مانند تفکیک از مبدا پسماند، بازیافت پسماند و عدم مدیریت فرایند بازیافت باعث چالش های متعددی شده است. از هدر رفتن منابع طبیعی مثل فلز و کاغذی که زباله عادی تلقی و دفن می شود، گرفته تا دفن شدن زباله های قابل بازیافت مثل پلاستیک و شیشه و ... ، گسترش زباله گردی، چالش های بهداشتی در جاده انصار الامام به دلیل رها شدن بازیافت پسماند و ... حکایت از نظارت نادرست و کارکرد منفی حفاظت محیط زیست استان در سال های اخیر داشته است.
اینکه همدان رو به سمت استان‌ها با هوای آلوده پیش می‌رود یا اینکه همدان در حال بیابانی شدن است و یا ساخت و سازهای غیرمجاز در حال رونق گرفتن است نتیجه عملکرد مدیرکلی است که در مراسم تودیع برای خالی نبودن از عریضه مجبور بود بیشتر وقت جلسه را به تشکر از مدیران ادارات، نهادهای نظامی، انتظامی، نیروهای داخلی، ائمه جمعه، فرمانداران و.... اختصاص دهد و بگوید" برای جمع‌بندی عملکرد خود وقتی نداشتم".
در هر حال در این جلسه 2 ساعته معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست کشور در جلسه ای که برای معارفه مدیری از مدیران دولت سیزدهم در محیط زیست آمده بود گفت: ما با محیط زیست کشورمان رفاقت نکردیم.
دانشیان افزود: نامهربانی هایی که در طول انقلاب به محیط زیست شده است را تاریخ از یاد نخواهد برد.
و.ی ادامه داد: پس ار تاکیدات مقام معظم رهبری مسئولان به خودشان آمدند و حساسیتهایی به مسایل محیط زیست به وجود آمد. دانشیان با بیان اینکه در دولت های قبل 90 درصد پروژه از پولهای بیت المال انچام و بعد سراغ مجوز محیط زیست می آمدند ادامه داد : در این دولت هیچ پروژه ای بدون این پیوست شروع نمی شود. اتفاق نامبارکی در مازندران افتاد که وزیر، پتروشیمی این استان را کلنگ زد اما وقتی متوجه مشکل محیط زیستی آن شدیم مانع از انجام سایر امور شدیم و تا آنجا که زور داشته باشیم از ادامه کار جلوگیری می کنیم. وی گفت: در گذشته برای مسیر طالقان به تنکابن هم چنین بوده که واقعا باید دید چه بلاهایی سر درختان، محیط، حیات وحش و .‌‌ ..اتفاق افتاده است.
 معاون حقوقی سازمان محیط زیست کشور اظهار کرد: امروز پس ماند مهمترین مشکل کشور است. باید فکری به حال پسماند شمال کشور کرد در غیر این صورت حتی خود ساکنان شمال هم نمی توانند آنجا زندگی کنند.
وی با تاکید بر اینکه هیچ طرحی بدون پیوست فرهنگی شروع نمی شود افزود: دولت به سازمان برنامه دستور داده که ریالی به طرح ها پرداخت نکند مگر مجوز زیست محیطی داشته باشد .

ملاحظات زیست محیطی در کنار جدیت در قوانین باشد
در ادامه معاون عمرانی استاندار همدان نیز گفت: همراهی محیط زیست با صنعت موجب توسعه می‌شود.
فرزاد تیموری افزود: باید نگاه جدی به ملاحظات محیط زیست داشته باشیم، امیدواریم مدیرکل جدید با تلاش و پشتکار به کار خود ادامه دهد و نگاه توسعه و راهبری داشته باشد.
وی بیان کرد: هر صنعتی که ایجاد می شود ارتباط مستقیمی با محیط زیست و قوانین مربوط به آن دارد، اگر محیط زیست بخواهد سخت‌گیرانه عمل کند قطعا توسعه صورت نخواهد گرفت.
 با صنایعی که به زیست بوم استان و سلامت مردم آسیب می‌زند مقابله می‌کنیم
سرپرست جدید اداره محیط زیست استان همدان نیز دیگر سخنران این جلسه بود که گفت: استان‌ها به اندازه‌ی پیگیری هایی که دارند از ظرفیت‌های ملی استفاده می‌کنند، ‌من تلاش می‌کنم از این ظرفیت‌ها برای رفع موانع زیست محیطی استفاده کنیم.
سیده مریم محمدی، افزود: به طور جدی با صنایع و هر فعالیتی که به زیست بوم استان و سلامت مردم آسیب می‌زند مقابله می‌کنیم.
وی بیان کرد: سازمان‌های مردم‌نهاد یکی از شاخص‌های کشورهای توسعه‌یافته هستند. در استان همدان این سازمان آگاه هستند و قطعا از آن‌ها برای رسیدن به اهداف سازمانی استفاده می‌کنیم.
گفتنی است در این جلسه سیده مریم محمدی به عنوان سرپرست محیط زیست همدان منصوب و از زحمات محسن جعفری بسطامی تقدیر شد
مریم محمدی بانوی ایثارگر و جانباز خدمتی محیط زیست کشور است که بومی استان همدان بوده و دانش آموخته دکتری محیط زیست را داراست.
وی پیش از این سمت مشاور امور زنان و خانواده محیط زیست کشور  را بر عهده داشته است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com