وضعیت کنونی کتاب و نشر را باید مداوا کنیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  49471 تاریخ انتشار:  1393-06-03 - 05:00 تعداد بازدید:  344
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

صالحی در آیین گشایش نهمین نمایشگاه کتاب همدان:
وضعیت کنونی کتاب و نشر را باید مداوا کنیم

اخبار

 نهمين نمايشگاه سراسري كتاب همدان، روز گذشته با حضور مسئولان كشوري و استاني، به دست معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي افتتاح شد.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه از مسئولان استان خواست در خصوص ویترین های ثابت کتاب در استان همدان کار کنند.
 سید عباس صالحي گفت: همدان نیازمند اتفاقات مثبتی همانند ایجاد بازارچه کتاب، ایجاد مجتمع ناشران، بازارچه کتاب‌های دست دوم و غیره در حوزه کتاب است.
وی با بیان اینکه در ارتباط با ویترین کتاب در استان همدان باید به طرف یک تفاهمنامه جدی حرکت کنیم که چه فعالیتی در بحث کتاب در همه شهرستان‌ها و گسترش فضای کتاب در استان صورت گیرد، ابراز داشت: ویترین‌های کتاب به اندازه کافی وجود ندارد.
معاون وزیر فرهنگ با اشاره به تعبير رهبر معظم انقلاب درباره همدان كه در مناطق گوناگون كشور، همدان نمونه كم‌نظيري است، گفت: محفلي كه امروز شاعران در اين مراسم ايجاد كردند، نشان مي‌دهد شعر و ادبيات استان پرطراوت است.
صالحي در ادامه گفت: وضعيت كنوني كتاب و نشر را بايد مداوا كنيم كه هيچ وضعيت خوبي ندارد. ما گرفتار شعار و كليشه هستيم.
به گفته وي، ما نبايد به برگزاري اين نمايشگاه‌ها در استان راضي باشيم و فقط بخواهيم كاري صورت بگيرد، بلكه بايد به فرايند و نتيجه‌اش فكر كنيم و ايده بدهيم كه چطوري نمايشگاه‌هاي استان مي‌توانند به‌روزتر شوند و ناشران قوي‌تر هم در آنها شركت كنند و كتاب‌هاي تكراري نياورند.
وي از اقدامات جديدي در اين راستا خبر داد و گفت: نتيجه تلاش‌ها در وزارتخانه‌ به مرور مشخص خواهد شد. ولي نمايشگاه همدان بعد از بجنورد نخستين نمايشگاهي است كه به شيوه جديد برگزار مي‌شود.
صالحي از مسئولان حاضر خواست به اضافه اينكه درباره ویترین‌های ثابت كتاب در استان تدابيري انديشيده مي‌شود، هزينه‌هاي بالا سري كتابفروشي‌ها كاهش يابد. وي افزود: ماليات كتابفروشي‌ها برداشته شده ولي حل مشكلات يكسري هزينه‌ها كه به آنها فشار مي‌آورد بر عهده مسئولان استان است كه بايد حل شود.
وي درباره فرهنگسازي هم گفت: چطور مي‌شود كه نياز به پفك احساس مي‌شود ولي نياز به كتاب احساس نمي‌شود. كسي نمي‌تواند بهانه‌هاي گراني كتاب و كمبود وقت را بپذيرد. چون مردم به راحتي براي خوردن يك پيتزا هزينه و وقت زيادي صرف مي‌كنند و اعتراضي هم ندارند.
صالحي گفت: گراني كتاب و وقت نداشتن براي مطالعه فقط توجيه است. به اضافه آن ما كتاب‌هاي خوب زيادي داريم كه اصلاً ديده نمي‌شوند؛ بنابراين بايد با همفكري از بدنه اجتماع براي كتاب خوب خواندن فرهنگ‌سازي كنيم.
كتاب‌هايي كه خاك مي‌خورند
در ادامه نماينده ولي فقيه در استان همدان حضور ميهمانان و مسئولان كشوري و استاني در اين مراسم را يكي از راه‌هاي تشويق جوانان براي گرايش به سمت مطالعه عنوان كرد.
آیت‌ا... غیاث‌الدین طه محمدی گفت: نوشت‌افزار در دو جبهه تأثيرگذار است. يكي در جبهه هدايت، نجات و سير تكاملي انسان و ديگر به رذالت و بدبختي او كمك مي‌كند و امروز يكي از رسالت‌هاي مهم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي اين است كه با دقت زياد نگذارد كتاب‌هايي كه افكار خواننده را مسموم مي‌كند به چاپ برسد.
آيت‌ا... محمدي افزود: كتابي مقدس و باارزش است كه دو امتياز داشته باشد: نخست اینکه، قيم باشد و دیگر اینکه، مطهر باشد. بر همين اساس مي‌توانيم بگوييم نويسندگاني كه فقط به خاطر شهرت، پول و مقام مي‌نويسند و خدا را در نظر نمي‌گيرند؛ اغلب همان‌هايي هستند كه كتاب‌هايشان در كتابخانه‌ها مي‌ماند و گاهي حتي يك بار هم مطالعه نمي‌شود. ولي چطور مي‌شود كه بعضي از كتاب‌ها آنقدر به چاپ‌هاي مجدد مي‌رسند و مخاطب پيدا مي‌كنند؟
وي خطاب به مديريت اداره ارشاد گفت: كتاب‌هايي كه نبايد چاپ شوند زياد از دستتان در مي‌رود كه اگر فقط يك نفر به خاطر خواندن اين كتاب‌ها منحرف شود ما مسئوليم.
استاندار همدان نيز خطاب به معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: به عنوان يادآوري مي‌گويم كه فراموش نشود در نمايشگاه بين‌المللي تهران به من قول داديد امسال نمايشگاه بين‌المللي كتاب كودك و نوجوان را به همدان منتقل مي‌كنيم و همين جا دوباره خواهش مي‌كنم در سخنراني‌تان يك قول فرهنگي بدهيد تا مدیرکل فرهنگ و ارشاد بتواند موضوع را پيگيري كند.
محمدناصر نيكبخت اظهار کرد: استان با ويژگي‌ها و پيگيري‌هاي اداره فرهنگ و ارشاد و اهتمام همكاران در استانداري و كاتبان و بزرگان فرهنگي استان به سمتي مي‌رود كه مسماي فرهنگ و تمدن استان تجلی يابد. به همين دليل امسال برنامه‌هاي فرهنگي خوبي برگزار كرده و خواهيم كرد.
وي در ادامه به برگزاري بزرگداشت بوعلي‌سينا در همدان اشاره كرد و گفت: افتخار مي‌كنيم كه يكم شهريور براي بزرگترين حكيم و عارف جشن بگيريم و در روز همدان برنامه‌هاي شايسته‌اي در حد توانمان براي روز همدان و بزرگداشت بوعلي اجرا کنیم. نيكبخت همچنين به تهيه منشور فرهنگي استان اشاره كرد و آن را براي همدان به عنوان نخستين استان در تهيه مجموعه سياستگذاري فرهنگي افتخاري دانست و گفت: اين منشور در شوراي فرهنگي عمومي استان مطرح شده و به تصويب رسیده است و به عنوان منشور نخست استاني در كشور به نهاد رياست جمهوري ارسال شده است و اميدواريم اين منشور، به عنوان الگو مورد بهره‌برداري استان‌هاي ديگر قرار بگيرد.
وي البته محل فعلي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي را مناسب همدان ندانست و خطاب به مديرعامل نمايشگاه‌هاي بين‌المللي گفت كه دست به دست هم بايد محل نمايشگاه‌هاي بين‌المللي مناسب‌تري آماده كنيم تا در غرب كشور بي‌همتا باشد.
همايش سرمايه‌گذاران در همدان
نيكبخت در ادامه به كلنگ‌زني سه ميليارد و 400 ميليون توماني طرح اقتصادي بخش صنعت و معدن اشاره كرد و گفت: اهميت اين مبلغ زماني معلوم مي‌شود كه بدانيم همه اين كلنگ‌زني‌ها مربوط به بخش خصوصي است كه اين نشان‌دهنده اين است كه همدان مخاطب خودش را در بخش خصوصي پيدا كرده و آنها همدان را شهري پايدار و سودآور و اقتصادي دانسته‌اند.
وي همچنين با اشاره به همايشي كه در مهرماه قرار است برگزار شود، اشاره كرد و افزود: سرمايه‌گذاران زيادي شناسايي و دعوت كرده‌ايم و اگر ناشران و ميهمانان حاضر سرمايه‌گذاري را مي‌شناسند كه به دنبال امنيت و احترام مطلوب هستند مي‌توانند به ما معرفي كنند و در برگزاري با عظمت و آبرومندتر اين همايش به ما كمك كنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همدان نیز با اشاره به اينكه برگزاري نمايشگاه كتاب در استان به مطالبه عمومي تبديل شده است، گفت: تعداد 508 ناشر از سراسر كشور در اين نمايشگاه حضور دارند كه بيش از 25 هزار عنوان كتاب و 260 هزار جلد كتاب در 190 غرفه ارائه كرده‌اند و مخاطبان مي‌توانند با حداقل 30 درصد تخفيف، كتاب‌هاي مورد نظر خود را خريداري كنند. به گفته فاضل عبادي، هدف از برگزاري نمايشگاه‌هاي كتاب در مراكز استان‌هاي مختلف از جمله همدان، رونق اقتصاد فرهنگي و ارتقاي فرهنگ كتاب و كتابخواني و دسترسي آسان به كتاب‌هاست.
وي گفت: از ويژگي‌هاي مهم اين دوره نمايشگاه سراسري كتاب نسبت به سال‌هاي پيش ارتقاي كيفيت، برگزاري نخستين نمايشگاه صنعت چاپ، گراميداشت پيشكسوتان ادب و صاحبان قلم، برگزاري عصر شعر، نقد كتاب، توجه به موضوع ايثار و شهادت و امر به معروف و نهي از منكر و تجليل از ناشران و فعالان در حوزه مكتوب است.

در این مراسم از سه كتاب با حضور نويسندگان كتاب‌ها رونمايي شد.
نخستين كتاب جلد چهارم از مجموعه 12 جلدي كارنامه تاريخي استان در انقلاب و دفاع مقدس در پنج مقطع زماني به نام «رمضان در كوشك» است. اين كتاب توسط ابوالفتح مؤمني پژوهشگر دفاع مقدس نوشته شده است.
كتاب دوم «نادره داناي جهان پور سينا» نوشته مسعود ميدانچي است. اين كتاب حاوي مقالاتي درباره بوعلي‌سينا و اشعاري در ستايش وي است.
كتاب بعدي هم رماني در حوزه سياست نوشته حسين صفي به نام «و اما آن شب برفي» است كه پس از هفت سال درگيرودار مميزي به چاپ رسيد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com